Rozmowy o seksie i seksualności,o naszych pragnieniach, fantazjach erotycznych. Jak zabezpieczyć się przed niechcianą ciążą? Te i inne tematy związane z seksem i antykoncepcją poruszamy tutaj.
Ja uwielbiam jak mój chłopak mi to robi,ale jeżeli to za dlugo trwa lub bardzo często jest robione to potem są one podrażnione i bolą,jednak na pewno nie mają nic wspólnego z ciążą w żaden sposób:)
Rożyczka82 pisze:Ha ha hahahahahaha az nie moge no.....
może po prostu chodziło jej o to że będą problemy z wydawaniem mleka.Proste pytanie .Jak nie chcecie odpowiadać to nie piszcie wcale;/
wolność słowa obowiązuje na forum więc dlaczego ktoś ma nie pisać wcale ?
Bo nikt nie prosił,żeby komentować pytanie.Proszono o odpowiedź;/Kultura i dobre wychowanie obowiązuje wszędzie także na forum,jeżeli ktoś nie szanuje innej osoby to mógłby wstrzymać się od uwag
Masowanie czy drażnienie brodawek ma wpływ na przyspieszenie porodu , często jest zalecane przyszłym mamom aby przyspieszyć akcję porodową. poza tym takimi działaniami, można przygotować brodawki do ssania przez dziecko.
Mi lekarz kazał uważać na brodawki w czasie wczesnej ciąży na podtrzymaniu żeby nie wywoływać skurczy myśle ze cos w tym jest bo pod koniec faktycznie położna przy porodzie zaproponowała draznienie skutków żeby poród był szybszy a w praktyce nie mam zielonego pojęcia bo miałam bardzo drażliwe i nie było mowy o dotykaniu
Jak byłam w ciąży, teściowa poradziła mi,żeby nacierać sutki suchym ręcznikiem, bo dzięki temu będą twardsze i nie będą pękać podczas karmienia dziecka. Pomogło. Nie pękały, a popękane brodawki do ponoć niesamowity ból. Jeśli chodzi o masowanie,to ani nie pomaga, ani nie szkodzi, więc nie ma co się przejmować opiniami jakiegoś nieuka.
Ja na początku ciąży miałam strasznie popękane brodawki.Taki ból że zwątpiłąm że wykarmię małego na piersi. Na szczęscie smarowałam Purelanem i stosowałam takie palstikowe nakładki na sutki. To mnie wybawiło i raz dwa ranki się zagoily