Przy kawie ...

Miejsce na dyskusje nie związane z pozostałymi tematami.
Zablokowany
Awatar użytkownika
BlackWolf
Moderatorka

Re: Przy kawie ...

Post autor: BlackWolf »

Cześć dziewczyny.
Ale się wpieniłam. Kończyłam wszystkim odpisywać i szlag nagle stronę trafił. Muszę zbierać myśli od nowa. :-x

Had a widzisz, zleciało szybciutko i już jutro będziesz mieć X przy sobie. Mam nadzieję, że mdłości nieco przeszły i nie dokuczają tak bardzo.
Avis, bo nie ma to jak polska drogówka. Oni sami dobrze nie znają przepisów i później zonk. :lol: Przynajmniej obyło się bez mandatu.
Do wieczora na pewno emocje opadną. A o co w ogóle poszło...? Co przeskrobał?
Kinguś to już długo się znacie z G. Zaręczyny były, to teraz tylko ślub. :-) Macie już powoli plany?
48km to jeszcze nie kawał świata, ale na pewno ciężko jest, bo w końcu odległość ogranicza spotkania. Prawdziwej miłości nie straszne żadne kilometry. Warto to wytrzymać i nieco potęsknić.
Gorzej, hdy ma się 1607km jakieś... I spotkania co trzy, cztery miesiące. Brr....
Madi cieszę się, że zdrowiejesz. :kiss2
Jakie plany na dziś?
Wiem, straszne jest to odrastanie później, ale jak już zgolę to na pewno na długo.

Mam dzisiaj caaały dzień dla siebie (niestety), Y pracuje dziś do 21:oo więc wróci koło 22:oo. Hmmm... Odbijemy sobie, Whisky już się chłodzi, prawdopodobnie jutro weźmie wolne. Mmm.
A dziś to mnie chłopaki rozpieszczają po prostu. Kawa migdoła z mlekiem a to pomoc w rozwieszaniu prania a to papieros a to zakupy można zrobić. Zaraz się ich zapytam czy Dzień Ciotki obchodzę. No, ale kawusia pyszna, tego mi brakowało.
Nie szukam bajek w życiu moim.
Bajki są okrutne...

Obrazek
Awatar użytkownika
Madlen
Kobietka Expert

Post autor: Madlen »

Oj Black, aż Ci zazdroszczę :)
Widzisz dbają o Ciebie bo Y by Im później dał popalić :P haha
Ale to miło z Ich strony :)
A Y się doczekasz :) Już po 15

Jeju mnie coś głowa zaczyna boleć.. w planach sałatka z czerwonej kapusty na zimę, tylko mi zostało zalewę zrobić i do słoików włożyć. I oczywiście pasteryzowanie czego nie cierpię.
Skończył mi się tusz w drukarce a potrzebowałam akurat pilnie fakturę druknąć..

Kinga no właśnie nie do końca wiem gdzie, ważne że już mija.. bo normalnie myślałam że się wykończę..
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Kinga, a planowaliście gdzie będziecie mieszkać po slubie ??
hehe.. ciekawe, bo jednak przebywanie z kimś 24 h na dobrę, trochę się różni od znania bardzo dobrze ;)

MAd, super że już się lepiej czujesz <przytul>
musisz dbać o siebie ;)

Black, ale Ci fajnie, zazdroszczę ;)

A ja sie dziś juz lepiej czuję, mdłosci trochę odpuściły......
no niby imbir, niby migdały... zobaczymy
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
BlackWolf
Moderatorka

Post autor: BlackWolf »

Madi tzw. złośliwość losu. Często kochana masz migreny... :|

Dziewczyny doradźcie mi coś. Zawsze zmagałam się z włosami, ale dokąd tam jestem, to już totalna niewyróba. Nie wiem czy to wina twardej wody czy jaki czort... Używam odżywek z loreala i obecnie z palmolive i kolejnego dreda ucięłam. Nosz k... w takim tempie, to z włosów zostanie jeżyk... Załamka, do tej pory nigdy aż takiej tragedii z włosami nie miałam. Nie szło tego rozczesać, podcięłam także jakieś 5cm końcówki jak nie lepiej. Nie wiem co się z nimi dzieje.
Nie szukam bajek w życiu moim.
Bajki są okrutne...

Obrazek
Awatar użytkownika
Madlen
Kobietka Expert

Had dobrze, że i Tobie się poprawiło i czujesz się już lepiej :*
A jutro X wróci to już całkiem się polepszy :)

Black, podejrzewam, że woda się mogła przyczynić.
Ja jak przeprowadziłam się do mojego, to też sobie nie mogłam poradzić i wszystko mi się działo i z włosami i ze skórą. Myślę, że z czasem to minie, jak już się Twój organizm przyzwyczai do tej zmiany. A polecam jedwab albo olejek arganowy, obu używam i jestem zadowolona, bo się rozczesuję bez większych ekscesów. :)
Awatar użytkownika
Kinga88
Super Gaduła

Post autor: Kinga88 »

Cześć odpisze wieczorem
jestem zmartwiona
trzymajcie kciuki
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Hej Dziewczyny. Black, a jakiego szamponu używasz do włosów ?? Jak je też myjesz.
Czeszesz je przed myciem ??
Są też specjalne odżywki ułatwiające rozczesywania.

Madi.. no już dziś wraca. doczekać się nie mogę...
Madi, a Ty nie diagnozowałaś się w kwesti tych częstych migren ?
Jak się w ogóle czujesz? Choróbsko odpuściło ??

No dziś X wróci, to zakupy i sprzątanie.
Wczoraj jeszcze kuzynka u mnie była, to dziś ide ja do niej ;)
Jutro mama jeszcze przyjedzie ;)

Kinguś co się dzieje ??
Awatar użytkownika
Kinga88
Super Gaduła

niedawon miałam zapalenie pęcherza wybrałam cała kurację dziś poszłam po wyniki..
pielęgniarka powiedziała mi ze zostały jeszcze w laboratorium ale są złe i jeszcze coś sprawdzają
napisała na kartce mi tylko częściowy wynik i z tego co sprawdziłam to tragedia wszystko jest tak podwyższone że nie mogę uwierzyć w to... już nawet biore pod uwagę że to pomyłka bo te wyniki to niemożliwe żeby takie były jak się dobrze czuje a ta infekcja była ok 3,5 tyg temu
po pracy idę do lekarza moze tam przedzwoni i mu na meila wyślą to bo zaczyna mnie to martwić żeby tak było wszystko źle ..
Ostatnio zmieniony pt sie 28, 2015 10:44 am przez Kinga88, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Może nie tak była pobrana próbka ??
Awatar użytkownika
Kinga88
Super Gaduła

Had nie wiem ale mam nadzieje że nie jestem chora bo juz sie naczytałam w gogle
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Wiesz wg mnie podstawą jest ponowne zrobienie badania.
Ja tak miałam jakiś czas temu, że w pierwszym była masa bakteri, a za drugim już było ok.
Lekarka poradziła, by najpierw chwilkę siku robić, a potem dopiero do pojemniczka
Awatar użytkownika
Kinga88
Super Gaduła

też mi sie tak wydaje że jeszcze raz trzeba zrobić

jak mi będzie kazał jeszcze raz antybiotyk brać to nie wiem ... musze pogadać z tym moim lekarzem bo ja czuje sie zdrowo i jak mam znów antybiotyk brać to nie
taka mi dał kurację ze rano brałam 6 tabl
w południe 4 tabl
i na noc 6 tabl
i jak znów taki zestaw mi zafunduje to nie wiem .. mówię Ci to cos musi być chyba nie tak
Awatar użytkownika
Tygrys
Super Gaduła

Post autor: Tygrys »

Hej
Black - spróbuj olejkami. Arganowy, jak Madi radzi - mi też bardzo pasuje, kilka kropli na wilgotne włosy, potem ew. można jeszcze dołożyć trochę. I z olejowaniem przed myciem, ja robię raz w tygodniu i to już pomaga. No i zauważyłam poprawę z moimi włosami jak zmieniłam szampony na te bez tych slsów całych.
Kinga, może coś źle robili, albo próbka źle pobrana. Mi lekarka jeszcze radziła, żeby się podmyć przed, szczególnie jak się posiew robi.
Had, szybko zleciał tydzień i już wraca:)
Madi - jak zdrówko? Ja z pracą, mam plan taki, że pół roku na macierzyńskim, a potem wracam na pół etatu, a połowę macierzyńskiego jeszcze - do roku.
Maluch już 3 kg waży i już może się rodzić. Pokoik też już czeka na niego :). Lekarka moja teraz nie odpuszcza i co kilka dni na kontrole jeździmy.
Miłego piątku :)
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Kinga, jeżeli przepisze od razu leki, bez powtórzenia badań, to będzie dziwny, nie ma co...

Tgrys, dobrze że jeździcie, przynajmniej lekarka trzyma rękę na pulsie
Awatar użytkownika
Kinga88
Super Gaduła

byłam u lekarza
powiedział że powtórzy badania w piątek do piątku mam dużo pić wody bo stwierdził że za mało pije aby sie wypłukały te bakterie moge brać jeszcze żurawinę ale jak mnie nic nie boli to na razie żadnych leków i w piątek badanie na posiew będzie .. takze myślę że dobre rozwiązanie...a i jeszcze jedno zalecenie .. - nie martwić się

wieczorem się odezwę papa
Awatar użytkownika
Paolcia
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Paolcia »

Hej kobitki, powoli się będę rozkręcać na razie próbuję nadążyć i się połapać co u was ;)
Tygrysku ty już będziesz rodzić,kurcze jak to szybko zleciało ;)
Kinga88 ja z doświadczenia wiem że w google nie ma co czytać bo wszystkie włosy wyjdą i wynajdziesz tysiąc chorób ;) będzie dobrze zobaczysz, woda woda i woda ;)
Postaram się częściej zaglądać bo już okres wakacyjny mija a ja i tak nie mam nic do roboty. w Miesiąc przytyłam dwa kilogramy,zobaczymy ile teraz nabiorę,w sumie się dziwie bo nie jem zbyt dużo i tyle samo co przed ciążą. Wizytę mam 10 tego, nie mogę się doczekać żeby znów zobaczyć moją pociechę ;) u mnie zaczyna się 15 tydzień ;)
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Kinga, czyli lekarz jak najbardziej ok ;)
super, i oby to pomogło...

Paolcia, jak miło Cie widzieć ;)
zaglądaj do nas, zaglądaj ;)
Awatar użytkownika
Madlen
Kobietka Expert

Witajcie
Had chodziłam do neurologa, okulisty, ginekologa i laryngologa. Wiele badań robiłam i nic nie wyszło z wyjątkiem problemu z prolaktyną co poniekąd też się może przyczynić do tych bóli (bólów??- zastanawiam się która odmiana poprawna?). Leki nie pomagają, jedynie duża dawka mega osłabia. Więc pozostaje przeczekać.
Oj ale Szczęściara z Ciebie:) X już dziś w domu :)
To i humor zapewne powrócił :)
Choć jak towarzystwo kuzynki miałaś to też fajnie pewnie się Wam siedziało :)
Had a Twoja Mama już wie, że będzie Babcią??

Kiniuś nie stresuj się na zapas. Powtórzą badania i wtedy się pewniej wszystko okaże :*
Bądź dobrej myśli:*
Powiedz mi- polecisz mi jakiś konkretny sun blocker?? 50 najlepiej.. bo nie chce w ciemno kupić a może wiesz w który warto zainwestować

Tygrysku to masz już co dźwigać :) 3 kg to już ładny ciężar :)
Oby nie zechciał jeszcze posiedzieć dłużej :P
A Had ma rację- dobrze, ze lekarka monitoruje na bieżąco, w końcu to już... końcówka.

Paolcia a jak się Ty czujesz? Wiadomo już czy Chłopiec czy Dziewczynka??
Co w ogóle u Ciebie??

Ja dziś kupiłam olejek do włosów- chyba marakujowy, ale muszę sprawdzić bo nie pamiętam. I jak go już zacznę stosować to Wam powiem czy warto kupić.
Awatar użytkownika
Paolcia
Gadatliwa Kobietka

Hej Madlen, teraz czuję się świetnie, małe już daje znać o sobie ;) jeszcze nie wiadomo co będzie może przy kolejnej wizycie ale czuję że chłopak ;) przez pierwsze 3 miesiące nie wchodziłam do kuchni,fatalnie się czułam,teraz czekam na brzuszek aż się pojawi ja go widzę ale osoby postronne nie koniecznie u Mnie w domu wie tylko mama rodzeństwo będzie miało niespodziankę na święta ;)

A tak ogólnie będziemy mieszkać u teściowej a latem mam nadzieję już idziemy na swoje ;)
Awatar użytkownika
Kinga88
Super Gaduła

Cześć
tak jak pisałam zaglądam wieczorkiem :)
Black na Twoje włoski polecam tak jak Madi jedwab, on pomoże Ci rozczesać włoski ..ja mam sprawdzoną odżywkę do włosów z firmy marion ona jest dla mnie rewelacyjna zawiera witaminy, jedwab i jest bardzo wydajna 100 ml a kosztuje 9 zł tylko są różne rodzaje wypróbowałam osobiście 3 i ta w pomarańczowej butelce jest najlepsza także bardzo ją polecam
http://1.bp.blogspot.com/-6h8hpu5I7LQ/U ... marion.jpg
to jest ta...
Had - dziękuję Ci za wsparcie do południa ..jakoś zaczęłam się martwić ..piję tą wodę ale jakoś na siłę ..teraz jak wiem ze mam pić to muszę się do tego zmuszać ..no ale piję dla własnego dobra... mam nadzieję ze Twój X już w domu i nie tęsknisz a sie cieszysz jego obecnością ....
Tygrys trafiłaś na świetną lekarkę, dobrze ze wszystko sprawdza, to i Wy jesteście bardziej spokojniejsi .. oj ale z Ciebie obrotna kobietka, dwa placki ...super ..a co piekłaś dobrego ..?.. a teraz jak pisze to nawet mi się przypomniało że ja ostatnio wymyśliłam własnego placka ...a raczej było to połączenie dwóch tylko z jednego coś wzięłam .. z drugiego trochę i wyszedł całkiem inny i nazwałam ten placek Tygrys ..:) tak mi się skojarzyło :)
Paolcia początki są różne...to rodzinka będzie mieć niespodziankę super... gratuluję Maleństwa ... tu na forum ten rok bardzo szczęśliwy bo jest kilka przyszłych mam i świetnie...
Madi mam dla Ciebie dwie propozycje jeśli chodzi o kremy i to są sprawdzone moim zdaniem .. pierwszy Iwostin Solecrin SPF 50 - krem jego konsystencja bardzo cięzka jest i nie rozsmarujesz go bo bedzie zostawał na twarzy ale ochrania bardzo dobrze, cena ok 38 zł ........drugi warty polecenia to nowość na rynku aptecznym od ok roku to firma Cera krem ochronny SPF 50 dużo lżejsza konsystencja i tańszy ok 16 zł.... ja najbardziej polecam te i u mnie się to sprzedaje ludzie chwalą nawet częściej schodzi ten z Cery bo patrzą ludzie na ceny ale ten z Iwostinu też ma swoich zwolenników
Dobranoc Skarby
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Witajcie.
X spi obok mnie juz nosi.

Madi. Dzisiaj i Ty juz bedziesz miec swojego polowka ;)
Ja musze wrocic do olejowania wlosow. Zaniedbala. To ostatnio

Paolcia ;) najwazniejsze ze sie maluch dobrze chowa. A pierwszego trymestru wspolczuje. Ale juz jest za Toba. Na kiedy masz termin?

Kinga. Przyzwyczaisz sie do picia wody.

Jakie macie plany na weekend?
Ja juz nie spie. Zaraz pewnie za sprzatanie sie wezme ;)
Awatar użytkownika
Tygrys
Super Gaduła

Hej.
Had, co tak z rana? X dojechał :).
Paolcia - miło Cię widzieć. Tobie też zleci. Jak się maluch dobrze ułoży to już powinniście wiedzieć jaka płeć. Termin na kiedy masz?Dobrze, że w porządku wszystko, niech maluch rośnie i się dobrze rozwija :). Wyprawkę już szykujecie? U mnie do terminu jeszcze dwa tygodnie, zleciało nie wiadomo kiedy, a teraz pod koniec to się już doczekać nie mogę malucha. Tym bardziej, że już wszystko gotowe :).
Madi, ja obstawiam, że może się kilka dni po terminie urodzić, bo jak liczyłam wg długości moich cykli to mi termin 4 dni później wyszedł...zobaczymy. Tak czy siak już niedługo.
Madi a masz z tymi migrenami jakieś objawy wcześniej, czy pogoda np. wpływa też na to? A Twoje ciśnienie może? Bo tak czekać i się męczyć...
Kinga to pij dużo wody, żurawina też nie zaszkodzi :). Dobrze, że bez leków się obeszło póki co. A ciasta tygryskowego jestem ciekawa :)
Ja robiłam jogurtowe z owocami i tzw ciasto hali.
Miłej soboty
Awatar użytkownika
Paolcia
Gadatliwa Kobietka

Cześć tygrysku ;) wszyscy Mi mówią że zleci, mam na około 21 lutego, więc całą zimę będę się jeszcze obijać he he. Wyprawki jeszcze nie mam, dostałam troszkę ciuszków i za kilka miesięcy mają Mnie zawalić,teściowa mnie okupi jak pojedzie do Niemiec, ciągle o tym gada aż mi się śmiać chce ;) ja jeszcze nie myślę o takich rzeczach. Muszę się wybrać na zakupy po dżinsy ciążowe bo już w moje się ledwo dopinam :)
Awatar użytkownika
kamila
Fajna Kobietka

Post autor: kamila »

Hej dziewczynki,jestem sie przywitac poki co.Poczytam Was troszke pozniej.Mam nadzieje ze u Was wszystko ok ?Hadassa szczegolnie u Ciebie? Jak sie czujesz? Wporzadku wszystko?
Największą głupotą naszego gatunku jest to,że najwspanialsze bukiety przeznaczamy dla zmarłych...
Awatar użytkownika
Tygrys
Super Gaduła

Paolcia, jeśli chodzi o ciuchy ciążowe to warto zobaczyć z h&m lub c&a - są tańsze niż w tych sklepach dla kobiet w ciąży. H&M nawet trochę tańszy. No na wyprawkę masz jeszcze trochę czasu. Najważniejsze żeby z maluchem wszystko ok było. :). A dla teściowej to pierwszy wnuk będzie?
Hej Kamila - co u Ciebie?
Zablokowany