Przy kawie ...

Miejsce na dyskusje nie związane z pozostałymi tematami.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Luna
Gadatliwa Kobietka

Re: Przy kawie ...

Post autor: Luna »

AiShA nawet nie mam cienia wątpliwosci.:)
POKONAM TRUDY, MOZOŁY CZY BĘDZIE GORZEJ CZY LEPIEJ
UŚWIĘCĘ SŁOWEM ANIOŁY, ONE POMOGĄ MI WZLECIEĆ...
Awatar użytkownika
Jamelia
Moderatorka

Post autor: Jamelia »

:kiss2 Wszystkiego dobrego dziewczynki w Nowym Roku :kiss2
U mnie tez końcówka roku niezbyt ciekawa, chyba zrezygnuję z cukierni bo ta kobieta mnie do nerwicy doprowadziła...
Możliwe że przez nią mam teraz problemy,dwa dni z rzędu na pogotowiu ląduję z ostra pokrzywką i bólami, oprócz odczulających zastrzyków dostaję tez Xydroksyzynę, oni nie wiedzą od czego... do rodzinnego pewnie w tygodniu się dopiero dostanę, może się wyjaśni.
Nie jadłam i nie piłam nic nowego niż do tej pory, nowego proszku ani płynu nie używam... Masakra jakaś.
Serduszko , a jaka afera była że zdecydowałaś się ostatecznie odejść z pracy?
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
Awatar użytkownika
Luna
Gadatliwa Kobietka

Jamelka konflikt mialam ze swoim mężem przez co nie stawilam sie w pracy poniewaznie mialam jak dojechac do domu amialam 300 km.
Ale poki co wrocilam ....jutro jade do biura sie wytlumaczyc z tego aczkolwiek nie chce juz tam pracowac chce poszukac czegos innego po co mam sie tam meczyc.Zwodzili mnie tyle czasu z ta umowa.

Mam sie poswiecic tylko dla pracy? Mam dosyc tego wykorzystywania a na dodatek ciągle im cos nie pasowalo i sie kierowniczka wyzywala ...co ja jestem od tego zeby kilka etatow ciągnąc? Bo jeszcze za ochrone musialam tam pracowac.
Awatar użytkownika
Jamelia
Moderatorka

Post autor: Jamelia »

Kochana, ja tez myślę zwolnic się z tej pracy w której robię faktury, rozliczam kierowców, prowadzę dokumentację za pracowników produkcji i szefową, muszę przygotować wszystko dla księgowego, zrobić remament. a pracuje tam na pół etatu i za tyle mam płacone. Do tego szefowa potrafi zadzwonić o każdej porze dnia i nocy z rozkazem że natychmiast mam się wstawic bo trzeba coś dodatkwo zrobic albo nanieść jakąś poprawkę... Nie dalej jak przedwczoraj obudziła mnie o 2 w nocy, zwyzywała przez telefon i kazała przyjeżdzać...
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
Awatar użytkownika
Luna
Gadatliwa Kobietka

Powiem tak jezeli chodzi o prace to zrobil sie syf i nic wiecej. Mysla ze moga wykorzystac czlowieka do ostatniej nitki. Ja jutro powiem jaka mam sytuacje i koniec. Nie dam sie w karola robic.Oni niech pogrywaja z kims innym. Koniec wykorzystywania.
r****

Post autor: r**** »

Nie wiem czy ktoś oglądał ,,Dzień Kobiet'' . Tak mi się skojarzyło czytając Wasze narzekania na traktowanie pracownika. Jest to polski film w którym główną rolę gra kobieta pracująca w sklepie ,,Motylek''. Jej życie i postępowanie zmienia się z chwilą awansu na kierownika sklepu.Jest zmuszana do rzeczy moralnie złych i wbrew prawu ale by przetrwać stosuje takie metody presji i zastraszania pracownic jakie są stosowane wobec niej. Nie wiem jak wyglądają polskie realia pracy w sklepach i czy film nie jest nieco przerysowany (poza tym wiele zachowań mi się w tej kobiecie nie podobało mimo uznania ją na końcu za bohaterkę) ale jak tak was czytam to zaczynam się zastanawiać czy aby na pewno bardzo przerysowany. Być może bardzo bliski jest klimat tego filmu traktowaniu ludzi (nie tylko w sklepach) w Polsce w ogóle: na niskich i wyższych szczeblach zawodowych.
Serduszko86 pisze: Mysla ze moga wykorzystac czlowieka do ostatniej nitki
Skoro jeden, piaty, dziesiąty daje się wykorzystać to traktują tak wszystkich. A znam nie jeden przypadek, ze ludzie sami robią nadmiar by zapunktować nie domagając się za to rekompensaty za pracę. A nie mają rodziny na utrzymaniu....
Awatar użytkownika
Luna
Gadatliwa Kobietka

Witam.

Rugiada po czesci nie zgodze sie z twoja wypowiedzia nie wiemczy kiedykolwiek pracowalas w chandlu na smieciowej umowie ? Podejrzewam ze nie dlatego z łatwoscia Ci idzie bezpodstawne komentowanie ze my tylko narzekamy.
Moze nie do konca jest to narzekanie.Ja bym powiedziala ze jest to wymiana zdan :) ale jak zwal tak zwał.

Jade niebawem do biura po papiery wczoraj dzwonilam do kolezanki pytalam o prace bo ona pracuje w intermarche...ma sie zapytac czy nie potrzebuja. Ale tak czy siak jutro zloze podanie. Podjade dzis do urzedu jesli niebedzie zadnej oferty pracy to bede szukala na wlasna reke.

Mmam nadzieje ze rok 2015 bedzie dla nas wszystkich bardziej łaskawy i nie zrobi zadnego psikusa.
tamira
Super Gaduła

Post autor: tamira »

Hej ho, hej ho! do pracy by się szło!
I właśnie się idzie.. :)

Pracowicie szczęśliwego dnia! :kwiatek
Obrazek
Wiosna, wiosna! Wiosna, ach to ty!
r****

Post autor: r**** »

Serduszko86 pisze:Rugiada po czesci nie zgodze sie z twoja wypowiedzia nie wiemczy kiedykolwiek pracowalas w chandlu na smieciowej umowie ?
Pracowałam. Nie jedno widziałam i na nie jedną rzecz reagowałam. Gdy upomniałam się o jedną godzinę na Mszę św. (pracowałam codziennie od samego rana do późnej nocy, było to dawno temu) w niedzielę z wielkim kręceniem nosa ale udało mi się ją wyegzekwować.
Gdy upomniałam się o jeden dzień wolny następnego dnia już nie pracowałam. Jednak wiem, ze gdyby tak wszyscy oponowali i nie godzili się na wszystko to system w którym żyjemy nie byłby tak bezduszny. W końcu to nie tylko pracownicy potrzebują pracy. Firmy i pracodawcy potrzebują pracowników. Bez nich interes się nie kręci. Teraz wykorzystuje się trudną a czasem nawet patową sytuację człowieka i zajeżdża się go na amen. Każdy chce przetrwać i większość będzie godziła się na trudne i upokarzajace warunki.
Serduszko86 pisze:Moze nie do konca jest to narzekanie.Ja bym powiedziala ze jest to wymiana zdan :) ale jak zwal tak zwał.
MOże być i wymiana zdań. Ale ponarzekać chyba też można, prawda? A w naszym kraju jest na co.
Serduszko86 pisze:Jade niebawem do biura po papiery wczoraj dzwonilam do kolezanki pytalam o prace bo ona pracuje w intermarche...ma sie zapytac czy nie potrzebuja. Ale tak czy siak jutro zloze podanie. Podjade dzis do urzedu jesli niebedzie zadnej oferty pracy to bede szukala na wlasna reke.
Życzę powodzenia :)
Awatar użytkownika
Luna
Gadatliwa Kobietka

I znalazlam[SMILING FACE WITH OPEN MOUTH][SMILING FACE WITH OPEN MOUTH][SMILING FACE WITH OPEN MOUTH][SMILING FACE WITH OPEN MOUTH] juppi[SMILING FACE WITH OPEN MOUTH] nie będę zdradzala szczegolow tej pracy . Okaże się jak przepracuje kilka dni to wtedy dam znać. Ale to kwestia dwóch tygodni albo trzech bo najpierw lekarza musze ogarnąć.

Trzymajcie dziewoszki kciuki mogę zdradzić ze to branża odziezowa Zalando [SMILING FACE WITH OPEN MOUTH]
tamira
Super Gaduła

Sobotnie dzień dobry:-)
Pogoda zwariowała ze szczętem! Zimno, wieje i pada, a mojemu "niechciejowi" tylko w to graj.. :) Rozpanoszył się na kanapie i ani myśli robić cokolwiek. Chyba pójdę w jego ślady... ;-)
Rozkosznie leniwego dnia! :kwiatek
Obrazek
tamira
Super Gaduła

Witam świątecznie:-)
Noworoczna niedziela wystrojona w białą sukienkę, założyła woalkę z lekkiego mrozu i botki na lodowych obcasach. Taka strojnisia, myślałby kto! :D Ale słońce świeci całym niebem i mimo wiatru ( na szczęście słabszego) zapowiada się piękny dzień.. :)
Urokliwej niedzieli życzę! :kwiatek
Obrazek
Awatar użytkownika
Avis
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Avis »

Hej hej :)

Zaglada tu ktoś jeszcze oprócz mnie i Tamirki? :) Halllo?? :)
Człowiek szuka miłości, bo w głębi serca wie, że tylko miłość może uczynić go szczęśliwym.

Obrazek
tamira
Super Gaduła

Dzień dobry słonecznie:-)
Wróciłam z zimowego spacerku i drobnych zakupów, teraz zielona herbatka i dalszy ciąg rozkosznego L/B.. :D
Wesołego poniedziałku! :kwiatek
Obrazek
vaniliiia
Kobietka Expert

Post autor: vaniliiia »

Madlen właśnie nie zwróciłam uwagi na początku, bo zawsze byłam przyzwyczajona do "sterylnych" warunków, więc w ogóle nie pomyślałam.. dopiero po fakcie się ogarnęłam :P Ale już pozamiatane ;)

Wróciłam, jak tam rok 2015 mija? U mnie... hmm. Jak cały rok będzie taki jak Sylwester, to chyba będę królową seksu.. :diabel
Oby tylko dzieci z tego nie było :D

A u mnie śnieg! A ja biedna wyjść z domu nie mogę, bo ani kozaków ani kurtki, liczyłam na to że zima mnie nie zaskoczy w poprzednim oraz w tym roku a tu proszę, taki psikus... Jak tu wyjść? A do sklepu nie chce mi się leźć szukać kozaków na zimę :D
Obrazek

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦
Vice Miss Babskich Spraw 2013
Awatar użytkownika
laelia
Gadatliwa Kobietka

Post autor: laelia »

vaniliia, może przez internet sobie coś zamów?

ja się dorobiłam wreszcie w moim nowym mieszkaniu rolet w kuchni - rany, jaka to męka żyć z gołymi oknami. Jeszcze w dzień to jakoś ujdzie, ale po zapaleniu światła - koszmar. Wszystko widać jak na patelni. Ani wieczorem w pidżamie przyjść po wodę, ani nic. W sumie to wina moja bo nie mogłam się zdecydować na kolor rolet. Szafki mamy czerwono-szare i jak coś znalazłam to wszystko wydawało mi się nie w takim odcieniu i mi nie pasowało. Ale już po kłopocie, na szczęście. No i dzieciaki w końcu się dorobiły nowych żyrandoli, bo też nie mogłam długo nic fajnego znaleźć, teraz wszystkie te nowoczesne są na ledy albo halogeny, a ja chciałam żarówki. Toteż dzieciaki miały jakieś stare żyrandole mojej mamy. No ale w końcu znalazłam,zamówiłam, przyszły, mąż zawiesił i jest pięknie :) Już właściwie wszystko mamy urządzone, choć ja już widzę nowe potrzeby :) jak większa szafa do sypialni np.
I generalnie chyba to będzie dobry rok, maż zaczął coś gadać o trzecim dziecku, jupi :) Zobaczymy :)
Obrazek
Awatar użytkownika
hurri
Kobietka Expert

Post autor: hurri »

witam Was w tym 2015 roku !!!! :) :woman: :woman: :woman: :woman:
tamira
Super Gaduła

Dzień dobry świątecznie:-)
Miło czyta się takie radosne wpisy.. :D
Od razu humor lepszy!:-)
Wesołego wtorku życzę! :kwiatek
Obrazek
Awatar użytkownika
hurri
Kobietka Expert

Nowy rok, nowe plany i nadzieje :)
więc człowiek radośniejszy :)

miłego dnia wszystkim życzę :)
Awatar użytkownika
Madlen
Kobietka Expert

Post autor: Madlen »

Witajcie w nowym roku!! :kwiatek

Avis obiecuję, że teraz będę zaglądać naprawdę.. niby tyle wolnego bo święta co chwilę a w rzeczywistości to człowiek jeszcze bardziej zabiegany..
I może w końcu znajdę czas żeby zdjęcia przeglądnąć :P
Rzeczywiście muszę przyznać że początek roku jak na razie udany :) Nawet zlecenia na torty już miałam i na ciasta. :) a to dopiero 6 stycznia :)
Tylko że na minus to to, że mąż już rano jedzie..

Vanilia ja to bym spanikowała czy mnie czymś nie zarazili..
W ogóle co za bezmyślni lekarze.. zero profesjonalizmu..
To mówisz że aż tak dobrze?
A ja słyszałam, że jaka wigilia taki cały rok.. :P

Laelia to świetnie:)
Jak marzycie o dzidziusiu to jak nic musicie zacząć starania :)
A nowych czterech ścian to mega Ci zazdroszczę :) Musisz przyznać że fajnie tak urządzać i kupować takie nawet drobne pierdołki które dodają uroku:)

Bac co u Ciebie??

Tamira uśmiech na twarzy maluje się jak Cię czytam :)
tamira
Super Gaduła

Dzień dobry w środę:-)
Za oknem mroźno, biało i bardzo styczniowo:-)
Lecę do pracy sprawdzić, czym środa może mnie jeszcze zaskoczyć.. ;-)
W razie ślizgawicy na ulicy mam nadzieję, doczołgać się sprintersko!
Kolorowego i uśmiechniętego dnia! :kwiatek
Obrazek
Awatar użytkownika
Madlen
Kobietka Expert

Post autor: Madlen »

No ja się postanowiłam wziąć za siebie i wrócić, a tu taka pustka..

Had, Avis, Jamka i reszta- gdzie się podziewacie?? :kiss2
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Post autor: Culagula »

Madi, zajrzyj na sąsiedni wątek, jak tu pusto to zapraszamy do nas na pogaduchy :)
Awatar użytkownika
hurri
Kobietka Expert

Madlen a u mnie dziękuje, jakos leci powolutku do przodu.

:woman:
Awatar użytkownika
Avis
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Avis »

Madi a nawet tu nie zgalądałam bo ostatnio tu tak pusto i zajrzałam do sąsiadek i tak zostałam :)
Ale jak wracasz to i ja wracam do Ciebie kochana :kiss2 Co tam u Ciebie?
Człowiek szuka miłości, bo w głębi serca wie, że tylko miłość może uczynić go szczęśliwym.

Obrazek
Zablokowany