Przesądy w ciąży
Przesądy w ciąży
Jak wiadomo na temat ciąży jest wiele przesądów. Ja osobiście staram się nie wierzyć w nie ale nie zawsze mi to wychodzi. Jestem w 9 mies. ciąży i za ok godz. mam wizytę u dentysty Już którąś z kolei i ktoś mi powiedział ze w ciąży zębów się nie leczy bo dziecko będzie miało popsute ząbki . A co wy o tym sądzicie Ja jestem zdania, żeby mieć to w nosie Ale już sama
nie wiem:)
Re: Przesądy w ciąży
Takiego przesądu nie słyszałam.. zajmuje się kobietami w ciąży i one nie mają przeciwwskazań żeby leczyć sobie ząbki..
Nasłuchałam się za to tego, że jak kobieta w ciąży zobaczy mysz i się jej wystraszy, dotykając wtedy jakiejś części swojego ciała to później maleństwo będzie miało tam tzw 'myszkę' czyli znamię inaczej
Nasłuchałam się za to tego, że jak kobieta w ciąży zobaczy mysz i się jej wystraszy, dotykając wtedy jakiejś części swojego ciała to później maleństwo będzie miało tam tzw 'myszkę' czyli znamię inaczej
To akurat prawda.albo u mnie byl zbieg okolicznosci. jak w ciaźy mnie wystraszono to zlapalam sie za lydke.i chcac nie chcac maly na tej samej lydce ma znamie ;}
"...przez noc droga do świtania -
przez wątpienie do poznania -
przez błądzenie do mądrości -
przez śmierc do nieśmiertelności..."
przez wątpienie do poznania -
przez błądzenie do mądrości -
przez śmierc do nieśmiertelności..."
TO o zębach tez nie slyszałam
natomiast słyszałam, żeby nie przewiązywac brzuszka niczym, bo dziecko może się w pępowinę obwiązać?
-
Basia1994
Według przesądu nieKolaboracja pisze:to paska w ciąży nie można zakałdać?