Co pomogło u Waszym dzieciom na łuszczycę skóry głowy?

Wszystko na temat naszych małych pociech. Jak wychowywać dziecko? W jaki sposób się z nim bawić? Relacje z dzieckiem, trudne rozmowy właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
rema
Miła Kobietka

Co pomogło u Waszym dzieciom na łuszczycę skóry głowy?

Post autor: rema »

Rodzice, co realnie pomogło Waszym dzieciom na łuszczycę skóry głowy? Szukam sprawdzonych sposobów, niekoniecznie od razu sterydów.
andrat
Fajna Kobietka

Re: Co pomogło u Waszym dzieciom na łuszczycę skóry głowy?

Post autor: andrat »

Ja daję córce Narum i jest o wiele lepiej na głowie. Używam też mydła z siarką + szampon Nizoral i duża jest różnica. Co jakiś czas wprowadzam szampon Psorisel, żeby skóra się nie przesuszała od tych mocniejszych produktów. Dużo zdrówka życzę.
Lukta
Miła Kobietka

Post autor: Lukta »

U nas Nizoral wysusza skórę aż się błyszczy, więc odpuściliśmy. Lepiej sprawdziła się delikatniejsza pielęgnacja – do skóry głowy używamy emulsji Psorisel na noc, bo wycisza i łatwiej schodzi łuska bez drapania.
Awatar użytkownika
Pena
Fajna Kobietka

Post autor: Pena »

Rozumiem, każdej/kazdemu pomaga co innego. Tyle maści wypróbowałam z córką, aż w końcu trafiłam na maść z rokitnika – smaruję jej plamy i powoli znikają. Jest tego tyle, że ciężko wszystko wypróbować i trafić na odpowiednią rzecz. My dodatkowo dokupiłyśmy zestaw Psorisel, żeby mieć coś typowo pod łuszczycę skóry głowy:
https://superpharm.pl/verdelove-psorise ... owy-176194
ODPOWIEDZ