Przemijanie, czyli kiedy zaczynamy czuć sie stare.
Przemijanie, czyli kiedy zaczynamy czuć sie stare.
3 tygodnie temu dowiedziałam się, że mam zostać babcią. Pierwszą moją reakcją była radość pomieszana ze zmartwieniem "Dlaczego tak szybko moja córko!?".
Po paru dniach przyszła nostalgia, zaduma i myśli o przemijaniu czasu.
Przecież zupełnie nie czuję się na babcię..Jeszcze parę lat temu proszono mnie o dowód przy zakupie papierosów... Mam jeszcze tyle planów i tyle do zrobienia..No i oczywiście pomyślałam: " Przecież dopiero ją urodziłam, dopiero ja byłam w takiej sytuacji".
Przyznam, że jestem zbita z tropu. Czy to już starość? Czy już nie wypada mi chodzić w glanach i jechać na koncert ?
Co o tym myślicie? Może są wśród Was babcie...
Po paru dniach przyszła nostalgia, zaduma i myśli o przemijaniu czasu.
Przecież zupełnie nie czuję się na babcię..Jeszcze parę lat temu proszono mnie o dowód przy zakupie papierosów... Mam jeszcze tyle planów i tyle do zrobienia..No i oczywiście pomyślałam: " Przecież dopiero ją urodziłam, dopiero ja byłam w takiej sytuacji".
Przyznam, że jestem zbita z tropu. Czy to już starość? Czy już nie wypada mi chodzić w glanach i jechać na koncert ?
Co o tym myślicie? Może są wśród Was babcie...
- quillathee
- Miła Kobietka
Re: Przemijanie, czyli kiedy zaczynamy czuć sie stare.
Jak to nie wypada jechać na koncert! Kojarzę z Poznania taką panią, która ma spokojnie ponad 40lat, a ubiera się dość wulgarnie jak to na metalówę przystało, powiększyła sobie piersi, cieszy się życiem i jest mega zwariowaną kobietą! Myślę, że wiek nie ma tu nic do rzeczy, więc jeśli masz chęci i siłę to żyj z całych sił! Wiek to tylko liczba, a patrzenie na to jak powiększa się rodzina, rodzą nowe pokolenia to sama radość dla oczu, przecież to Cię nie postarza! 
-
pstro
Mysle ze same siebie wtłaczamy w szufladki "stara" "młoda"... jesli czujesz sie stara, nie wypada coi tego czy tamtego, to jestes stara.
-
WeselneZaplecze
Czas szybko biegnie i trzeba się z tym pogodzić. Ale jednak to, że wkraczamy w kolejny etap życia to jeszcze nie koniec świata. Nikt Ci jednak nie każe włożyć kapci i siedzieć przed telewizorem. Nadal możesz robić to co chcesz i korzystać z życia ile się da. Dopóki sama masz w sobie dużo energii i marzeń to będziesz wiecznie młoda.
-
Kolaboracja
właśnie, to, że będziesz babcią to nie powód by czuć się starą :p jeśli w głębi czujesz, że jesteś młoda, masz dużo w sobie siły i energii to szalej!
-
dzo
kobieta ma tyle lat na ile się czuje 
o tym trzeba pamiętać
o tym trzeba pamiętać
Przyznam, że mam momenty, kiedy czuję się hm..wiekowo
, ale generalnie nie narzekam na stan swoim zmarszczek
Mam kawałek ponad 40 lat i chyba jeszcze wiele do zrobienia. Wiadomość o tym, że zostanę babcią bardzo zbiła mnie z tropu - ewidentnie nie byłam na to przygotowana. Ba, do teraz czuję się "w lekkim szoku", chyba głównie dlatego, że to siebie postrzegałam w kryterium mamy, a nie swoją córkę
Mimo, że oczywiście zdaję sobie sprawę z tego, że jest dorosła, to jednak w moich oczach to malutka córeczka 
Mam kawałek ponad 40 lat i chyba jeszcze wiele do zrobienia. Wiadomość o tym, że zostanę babcią bardzo zbiła mnie z tropu - ewidentnie nie byłam na to przygotowana. Ba, do teraz czuję się "w lekkim szoku", chyba głównie dlatego, że to siebie postrzegałam w kryterium mamy, a nie swoją córkę
-
Kolaboracja
na razie jeszcze jesteś w tym szoku, ale to na pewno minie!
przyzwyczaisz sie do myśli "jestem babcią" i będziesz z tego dumna! 
-
WeselneZaplecze
Święte słowa!!!dzo pisze:kobieta ma tyle lat na ile się czuje
-
poziomkaa
dzo pisze:kobieta ma tyle lat na ile się czuje
o tym trzeba pamiętać
Otóż to. Nie można się nad tym zastanawiać, bo można popaś w paranoje.
"Człowiek ma tyle lat, na ile się czuje"... ja niestety czuję się na starszą niż jestem i to mnie nieco martwi...
Czasem jestem tak zmęczona wszystkim że czuję się staro, źle, że życie mi przecieka przez palce. Nie panikuję z tego powodu. Godzę się z takim stanem rzeczy. Pewnie to źle ale wielkiego wyboru nie mam. 
Dokładnie takie jest moje zdanie : ) :ustapoziomkaa pisze:dzo pisze:kobieta ma tyle lat na ile się czuje
o tym trzeba pamiętać
Otóż to. Nie można się nad tym zastanawiać, bo można popaś w paranoje.
A jeszcze lepiej mówić sobie, że jest się młodym zawsze.
sola pisze: jednak w moich oczach to malutka córeczka
i na zawsze taką pozostanie
Skoro kobieta ma tyle na ile się czuję i skoro generalnie zmienną jest to jej wahania wieku są duże. Ja tak mam przynajmniej- generalnie za starą się ni uważam - mam 29:-) ale czasem są takie dni że myślę sobie kurde to już nie przelewki dwójka z przodu poza mną (w grudniu obchodzę urodziny) i jeżeli akurat znajduję się na tzw. zakręcie życiowym to takie myśli nie pomagają...
Może nawet dopiero ostatnio się nad tym zaczęłam się zastanawiać - pewnie dlatego że żegnam się z 2 z przodu...
Trzydzieści brzmi za dojrzale- nie wiem czy rozumiecie dwudziestolatce można więcej, rozumiecie?:-)
Może nawet dopiero ostatnio się nad tym zaczęłam się zastanawiać - pewnie dlatego że żegnam się z 2 z przodu...
Trzydzieści brzmi za dojrzale- nie wiem czy rozumiecie dwudziestolatce można więcej, rozumiecie?:-)