Grubo zastanawiam się nad przedłużeniem rzęs.
Ładnie wyglądają po wizycie od kosmetyczki i kolejną zaletą jest zaoszczędzanie czasu na ich podkreślenie, ale...
Po pierwsze: trzeba na nie uważać. Nie wgniatać ich w poduszkę, nie trzeć oczu, wykluczone jest stosowanie wszelakich olejków i płynów dwufazowych. Nawet używając kremu należy zachować ostrożność żeby nie pokleić rzęs. Itd. itp.
Po drugie: Jeśli są źle zrobione to zaczynają szybko odpadać, po czasie wyginają się na wszystkie strony a to wygląda naprawdę okropnie.
Po trzecie: rzęsy z jedwabiu czy z biednych norek mogą uczulać.
Po czwarte: Trzeba je regularnie uzupełniać a to wiąże się z dodatkowym kosztem.
Przedłużanie rzęs
Re: Przedłużanie rzęs
Nie szukam bajek w życiu moim.
Bajki są okrutne...

Bajki są okrutne...
Jak najbardziej polecam przedłużanie rzęs. Z własnego doświadczenia polecam patrzeć jakiej firmy materiały stosuje salon. U mnie najlepiej się sprawdzały z Magnetica Lashes. Zarówno mnie jak i moje koleżanki nie uczula klej i bardzo długo się trzymają 
Ja tam lubię założyć sobie solidne rzęsy. Dokładnie mam na myśli Rzęsy Mink, zaoferowane przez jolash.pl/ . To trafiony wybór, dzięki któremu moje rzęsy prezentują się dużo lepiej!
Nigdy nie próbowałam przedłużania rzęs i nie zamierzam. Nie lubię sztucznego efektu, a właśnie ten powyżej taki mi się wydaje. Z kolei, ostatnio zauważyłam, że modnym zabiegiem stał się lifting rzęs, dzięki któremu zostają podkreślone walory naszych naturalnych rzęs.
-
Adwokatka1
- Jestem tu nowa :)
Ja chodzę na przedłużanie rzęs do Magdaleny Bąk na Karwińskiej w Warszawie. Zazwyczaj decyduję się na metodę 1 do 1, ale ostatnio zaszalałam i wybrałam objętościową 2D-8D. Powiem tak: w każdej wersji wygląda to świetnie
Wszystko tylko zależy od naszej odwagi i w czym się dobrze czujemy.