Proszę o radę

Co zrobić w trudnych chwilach? Jak stworzyć udany związek? Co denerwuje nas w mężczyznach? Czy kobiety są z Wenus a faceci z Marsa? Na te i inne pytania możemy porozmawiać właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
truskawkowelove93
Jestem tu nowa :)

Proszę o radę

Post autor: truskawkowelove93 »

Hej dziewczęta pisze bo mam pewien problem a więc chciałabym wyznać koledze z pracy że mi na nim zależy boję się odrzucenia .wiem że nie jestem mu obojętna i jest wolny ale nie wiem jak to zrobić proszę o radę dodam że ja mam 23 lata on 27 . Z góry dziękuję za pomoc ;-)
Awatar użytkownika
kokoszanel
Super Gaduła

Re: Proszę o radę

Post autor: kokoszanel »

No jak to jak? Normalnie. Dokładnie tak jak napisałaś to dla nas.
"Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł,
ale najważniejsze żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć"

~ Coco Chanel
truskawkowelove93

:( boję się odrzucenia i wyśmiania
Awatar użytkownika
kokoszanel
Super Gaduła

kto nie ryzykuje ten nie ma.
są dwie opcje:
1. albo powiesz i będzie ok
2. albo nic nie powiesz i będziesz żałowała że nie spróbowałaś.

~ Coco Chanel
michalina90
Fajna Kobietka

Post autor: michalina90 »

Ja też twierdzę że powinnaś spróbować :)
grywalizacja na http://sanitera.pl
truskawkowelove93

Tak samo mi mówią koleżanki że albo ja mu to sama powiem . Albo one to zrobią tylko wtedy muszę liczyć się z tym że będę już całkowicie na przegranej pozycji :|
niesówka

Post autor: niesówka »

Może nie mów tak prosto z mostu, tylko zaproponuj wspólne wyjście na kawę czy spacer. Jeśli się zgodzi znaczy się, ze coś może z tego być. Po co narażać się na wyśmianie po wyrażeniu uczuć.
truskawkowelove93

Napisałam mu otwarcie a w odpowiedzi od niego dostałam taką ,,acha":( coraz bardziej mi się wydaje że zrobiłam z siebie słodka idiotke
truskawkowelove93

Czuje się jakbym zrobiła z siebie idiotke do teraz nie wiem na czym stoję czy lepiej odpuścić najgorsze jest to że razem pracujemy i ten kontakt muszę z nim jakoś trzymać . A naprawdę będzie mi ciężko z nim gadać na jakikolwiek temat ...
Awatar użytkownika
kokoszanel
Super Gaduła

Napisałaś? Smsem zapewne - to najgorsza z możliwych opcji...

~ Coco Chanel
Sasza
Super Gaduła

Post autor: Sasza »

Ja bym chyba zorganizowala jakies wspolne wyjscie, ty kolezanka on . Albo jakas mala impreze na ktorej by byl.
Cokolwiek
Albo zaprosila na kawe .
Sms to nie dobre wyjscie moze odebrac ze robisz sobie zarty.
Hym....jesli napisalas sms to teraz poczekaj co zrobi. Jak mu bedize zalezec to cos tez wykombinuje
Ja sama byla zawsze tradycjonalistka i czekalam az facet zrobi krok ale ...wysylalam sygnaly :P
truskawkowelove93

Właśnie tak zrobiłam nie wiem jak z nim jutro mam współpracować ciężko to widzę olać Go nie mogę . Już koleżanka propnowala idziesz z nami na jakąś kawę po pracy to nie ma czasu a jak mu powiedziała chcesz się spotkać sam na sam z nią to ok to się zrobił czerwony. Nie mam sił
Awatar użytkownika
Yen

Post autor: Yen »

A nie możesz złapać Go gdzieś w pracy? Kiedy nikt nie będzie słuchał? Wtedy z Nim porozmawiać? Może się uda?
Pisanie smsów to baaardzo zły pomysł. O uczuciach mówi się twarzą w twarz. Skąd ma pewność, że któraś z Twoich koleżanek nie zrobiła Ci głupiego żartu? Też bym chyba nic więcej nie napisała.....

Jeśli się nie uda to trudno..czasem nam coś nie wychodzi, a jeśli zaryzykujesz i okaże się strzałem w dziesiątkę? Moim zdaniem powinnaś to jakoś odkręcić teraz.. i pogadać z Nim szczerzę.
truskawkowelove93

Właśnie w tym problem że nie mam Go jak złapać nawet przypadkiem. Zawsze gdy my wychodzimy z pracy jego już nie ma. Porostu wydaje mi się że zrobiłam sobie Nie potrzebna nadzieję jutro wracam po zwolnieniu L4 . I poporostu nie wiem jak te 8 godzin pracy będzie wyglądało. :(
Awatar użytkownika
Yen

A nie mozesz zadzwonic do Niego? Pogadac chociaz tak, zeby uslyszal Twoj glos?
truskawkowelove93

W tym problem że zmienił numer telefonu bo mu się abonament skończył . I nie posiadam nowego napisał mi tylko na gg że poda mi numer w pracy . :?
Awatar użytkownika
Yen

No to nie zostaje Ci nic innego, jak czekac na numer i wtedy to wyjasnic..
Pletwa Reborn

Post autor: Pletwa Reborn »

A coś ty mu w ogóle napisała w tym smsie? Bo odpowiedź "aha" nie brzmi jakby chciał to przemyśleć, a tym bardziej jakby to odwzajemniał hahaha
Awatar użytkownika
kokoszanel
Super Gaduła

ogarnij się trochę dziewczyno. bo mam wrażenie że rozmawiam z nastolatką i nie masz więcej niż 20 lat a wręcz 12-14 lat. spokojnie. dziewczyny dobrze radzą - kawa, piwo, herbata cokolwiek...

~ Coco Chanel
Awatar użytkownika
Carina
Kobietka Expert

Post autor: Carina »

Poza tym tak uogulniajac faceci lubia miec przewage i miec pierwsze słowo w takich sprawach.Wiec mnie osobiscie nie dziwi jego byc moze chwilowe "wycofanie".
Teraz po prostu czekaj na jego krok.Kazde inne Twoje zachowanie naglajace do spotkania, rozmowy moze odebrac jako natarczywosc.
Daj mu przejac inicjatywe.Jak mu zalezy to da ci jasny sygnał i odpowiednio sie zachowa.
Jak nie to daj sobie spokoj.;)
"...przez noc droga do świtania -
przez wątpienie do poznania -
przez błądzenie do mądrości -
przez śmierc do nieśmiertelności..."
Edytka77
Miła Kobietka

Post autor: Edytka77 »

ja nie powiedziałabym w zyciu pierwsza facetowi dosłownie ,,zależy mi na tobie czy cos w tynm rodzaju .owszem porozmawiałbym ,dałabym dozrozumienia ze gobardzo lubie itd. ale w zyciu nie zaprosiłabym go np. na kawe i od razu wyznania miłości .Dałabym jak pisze delikatnie do zrozumienia ze bardzo go lubie i czekałabym na niego w końcu to mężczyna i to doniego należy pierwszy krok jak to si emowi.Może jestem starej daty ,alenigdy pierwszanie zaczepiałam w ten sposób mężczyzn z takimi wyznaniami .Tak szczerze to nei dziwie się odpowiedzi aha jeśli wyzkoczyłas w smsie z jakimiś wyznaniami .Spaliłabym się ze wstydu .
Ja wiem ze teraz sa takie czasy a nie inne alepewne sprawy się nie zmieniają.Jesli on wie podejrzewa od jakiegoś czasu ze jesteś zainteresowana i nic z tym nie robi to dałabym sobie spokoj.
Awatar użytkownika
Pysiana
Miła Kobietka

Post autor: Pysiana »

Hej,
Moim osobistym zdaniem, jeżeli chcesz się trochę otworzyć dla mężczyzny, pokazać mu, że nie jest dla Ciebie kimś obojętnym, to powinnaś okazać to w delikatny sposób.
Uśmiechaj się do niego szczerze i ciepło, pokazuj, że jesteś otwarta na kontakt. Bądź dla niego zwyczajnie miła i nie narzucaj się zbytnio.
Mężczyźni lubią zdobywać, także jeżeli zainteresuje się Twoją osobą - wtedy powinno do tego dojść. Nie można też sprawić, by absolutnie każdy oszalał na Twoim punkcie, bo gusta są różne. Jeżeli mimo wszystko nie zainteresuje się Tobą - jest pełno innych mężczyzn, być może nawet o wiele bardziej odpowiednich dla Ciebie. :)
Jeśli chcesz dowiedzieć się, co zrobić, by Twój mężczyzna bardziej się o Ciebie starał, na moim blogu znajdziesz bezpłatnego ebooka na ten temat:

http://patrycjamisiewicz.pl

Znajdziesz również porady na temat tego, jak naprawić swój związek, rozwinąć go, a także stać się lepszą kobietą. :woman:
truskawkowelove93

W wyjaśnieniu napisał mi tylko że jest bardzo zaskoczony i sam nie wie co tym myśleć
Edytka77
Miła Kobietka

Post autor: Edytka77 »

truskawkowelove93 pisze:W wyjaśnieniu napisał mi tylko że jest bardzo zaskoczony i sam nie wie co tym myśleć
Skoro nie wie co ma o tym myslec i jest zaskoczony, to najwidoczniej źle go odbierałaś, znaczy jego zachowania.Być może traktował cie tylko i wyłącznie po koleżeńsku, a ty wyobraziłas sobie jakieś uczucie, miłość.Gdyby coś czuł do ciebie, to nie pisałaby że nie wie co o tym myslec tylko byłby ucieszony i inna byłaby reakcja.Ja i tak myslę ,że się wygłupiłas trochę tym wyznaniem ,mogłas to jakos inaczej delikatniej załatwić.
ODPOWIEDZ