o chmielu w tabletkach jeszcze nie słyszałamSieria pisze:na pewno nie rozwiązanie. bo z alkoholizmu też trzeba się leczyć. to już bardziej suplementy niż piwo
problemy ze snem...
Re: problemy ze snem...
to w sercu ma tylko nienawiść,
nigdy nie zazna miłości i szczęścia.
w niektórych suplementach nasennych występuje chmiel, wiem też że w sklepach można kupić chmiel w takiej samej postaci co melisę, pokrzywę, miętę itp do zaparzania
Rumiank, cykoria czy melisa też działają nasennie 
Chmiel do zaparzania?Sieria pisze:w niektórych suplementach nasennych występuje chmiel, wiem też że w sklepach można kupić chmiel w takiej samej postaci co melisę, pokrzywę, miętę itp do zaparzania
A któraś z Was stosowała jakieś suplementy nasenne? Możecie coś polecić?
Ostatnio stosowalam przez dwa tygodnie tabletki Doppel herz - na uspokojenie. Wyciszyłam się po nich i śpi mi się dobrze. (dla zainteresowanych w skladzie wyciąg z szyszek chmielu), wiem że z tej serii są też tabletki na sen więc mogę polecić, dodatkowo piję codziennie Chelat magnez B6 w tabletkach musujących. Więcej żadnych tabletek do łykania, tylko ten chelat widzę że się przyswaja i stresy są pod kontrolą 
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
Ja chyba na początek spróbuję pić jakieś zioła przed snem, bo chyba mam problem z wyciszeniem się odpowiednim. Przeprowadzka już za mną, a ja dalej mam ten sam problem...
-
ence
Ale raczej nie ma co kupować ich oddzielnie i łączyć na własną rękę. Jak zioła to tylko gotowe mieszanki.Rejczella pisze:Rumiank, cykoria czy melisa też działają nasennie
z ziołami tez nie mozna przesadzać , po 4 dniach picia meliski codziennie- możesz dostac biegunki, tak samo jak po innych ziołach. Lepsze są tabletki ziołowe, te o których pisałam wyżej no i spróbuj z tym magnezem 
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
ja teraz kupiłam z melatonią, melisą i wyszukałam specjalnie takich z wyciągiem z szyszek chmielu,do tego magnez i inne witaminia - nie ukrywam że kierowałam się też ceną więc zobaczymy jak podziałająlinka_91 pisze:Chmiel do zaparzania?Sieria pisze:w niektórych suplementach nasennych występuje chmiel, wiem też że w sklepach można kupić chmiel w takiej samej postaci co melisę, pokrzywę, miętę itp do zaparzania
A któraś z Was stosowała jakieś suplementy nasenne? Możecie coś polecić?
jak będziesz miała już przetestowane to daj znać
- Specjalista Aspazji
- Fajna Kobietka
Przed snem nie należy pić pobudzających napojów, takich jak kawa czy herbata, nie można się przejadać, najlepiej minimum godzinę przed pójściem spać nie korzystać z komputera, w Internecie można znaleźć różne techniki relaksacji, które pomagają w zaśnięciu, np. wizualizacja.
Spróbuję jak radzisz, jutro wycieczka do aptekiJamelia pisze:z ziołami tez nie mozna przesadzać , po 4 dniach picia meliski codziennie- możesz dostac biegunki, tak samo jak po innych ziołach. Lepsze są tabletki ziołowe, te o których pisałam wyżej no i spróbuj z tym magnezem
i jak próbowałaś już?
-
ence
po wypiciu meliski muszę latać w nocy do toalety, średnio trafiony środek na zasypianieJamelia pisze:z ziołami tez nie mozna przesadzać , po 4 dniach picia meliski codziennie- możesz dostac biegunki, tak samo jak po innych ziołach. Lepsze są tabletki ziołowe, te o których pisałam wyżej no i spróbuj z tym magnezem
A co daje chmiel? Co to za tabletki?vpresto pisze:
ja teraz kupiłam z melatonią, melisą i wyszukałam specjalnie takich z wyciągiem z szyszek chmielu,do tego magnez i inne witaminia - nie ukrywam że kierowałam się też ceną więc zobaczymy jak podziałają
chmiel wpływa kojąco na układ nerwowy, odpręża i relaksuje.
Dla poszukujących u mnie tabletki o których pisałam (sen apotex) się sprawdziły, zasypiam w ciągu 20-30 min i śpię spokojnym snem do rana, w dodatku dałam za nie k. 12 zł za 30 szt
Dla poszukujących u mnie tabletki o których pisałam (sen apotex) się sprawdziły, zasypiam w ciągu 20-30 min i śpię spokojnym snem do rana, w dodatku dałam za nie k. 12 zł za 30 szt
a rano nie masz problemu żeby wstać? nie jesteś ospała, później cały dzień?
Muzyka relaksacyjna jest mega a ja uwielbiam zasypiać przy odkurzaczu 
Próbowałam, ale była pełnia... i znów nie mogłam spać. Chyba spróbuję tych tabletek o których piszecie...Sieria pisze:i jak próbowałaś już?
Aż dziw, że nikt nie napisał o HIGIENIE SNU. To jest podstawa. Inne herbatki czy napoje są tylko wspomagaczem.
Przede wszystkim należy dobrze wywietrzyć pomieszczenie, w którym się śpi. Można też się przejść na krótki spacer.
Kolejnym zdaniem będzie przygotowanie się do snu: kąpiel, prysznic, wygodna piżama. Ważne by czuć się komfortowo.
Potem można się zacząć odprężać. Poczytać książkę, wypić ciepły napój (np. mleko, kompot, grzane piwo), stopniowo wyciszać umysł (wizualizacja jednego miejsca/punktu).
Być może chodzi też o złą energię.
Przede wszystkim należy dobrze wywietrzyć pomieszczenie, w którym się śpi. Można też się przejść na krótki spacer.
Kolejnym zdaniem będzie przygotowanie się do snu: kąpiel, prysznic, wygodna piżama. Ważne by czuć się komfortowo.
Potem można się zacząć odprężać. Poczytać książkę, wypić ciepły napój (np. mleko, kompot, grzane piwo), stopniowo wyciszać umysł (wizualizacja jednego miejsca/punktu).
Być może chodzi też o złą energię.
Niech pozytywna energia Cię nie opuszcza.
Jak dla mnie takie rzeczy są oczywiste, ale to nie pomaga
Z piwem ostrożnie
Bo może się potem okazać, że bez piwa nie można zasnąć. Ja polecam bieganie wieczorem. Dotlenia organizm, odpręża no i oczywiście męczy 
Z Zaburzeniami snu da się walczyć na różne sposoby. Warto zasięgnąć też pomocy w gabinecie Eastmed. Specjalizują sie tam w medycynie wschodniej, z której coraz więcej osób korzysta, bo działa! Wysłałam tam moją babcie, która po śmieci dziadzia miała problemy senne. Warto było, teraz śpi spokojnie,a ja ciesze sie, ze mogłam jej pomóc.
Powyższy post to chyba kryptoreklama.
Co do piwa - oczywiście nie trzeba go pić codziennie. Przecież jeśli ktoś cierpi na chroniczny problem z zasypianiem, to powinien w końcu się udać do specjalisty.
Mam też kilka pytań do linka_91 - od kiedy masz te problemy dokładnie? Jak się zaczęły objawiać? Pisałaś, że nie masz stresów, tylko czeka Cię przeprowadzka. Czy możliwe, że to ona powoduje tak silne emocje, uniemożliwiające normalne zaśnięcie? Czy próbowałaś czymś się "wspomóc"? I czy byłaś już w tym nowym domu (może porządkowałaś, spędziłaś tam sporo czasu)? Czy może poznałaś ostatnio nowych ludzi?
Reszta pytań zależy od odpowiedzi.
Co do piwa - oczywiście nie trzeba go pić codziennie. Przecież jeśli ktoś cierpi na chroniczny problem z zasypianiem, to powinien w końcu się udać do specjalisty.
Mam też kilka pytań do linka_91 - od kiedy masz te problemy dokładnie? Jak się zaczęły objawiać? Pisałaś, że nie masz stresów, tylko czeka Cię przeprowadzka. Czy możliwe, że to ona powoduje tak silne emocje, uniemożliwiające normalne zaśnięcie? Czy próbowałaś czymś się "wspomóc"? I czy byłaś już w tym nowym domu (może porządkowałaś, spędziłaś tam sporo czasu)? Czy może poznałaś ostatnio nowych ludzi?
Reszta pytań zależy od odpowiedzi.
Niech pozytywna energia Cię nie opuszcza.
Problemy pojawiły się przed samą przeprowadzką. Już się przeprowadziłam, ale mamy straszne urwanie głowy w pracy teraz.... Także za nudno nie może być
Próbowałam melisy i brać magnez przed snem, ale myślę, nad czymś mającym działanie wspomagające zasypianie. TYlko nie wiem na co zwrócić uwagę.
Niby dlaczego?Sol pisze:Powyższy post to chyba kryptoreklama.
Wiem, że ciężko w to uwierzyć, kiedyś sama nie wierzyłam. Ale kiedy wszystko zawodzi, sięga się juz po inne rzeczy w które się nie wierzyło i potem sie załuje, dlaczego nie wcześniej.
Dr Sena jest bardzo miła i konkretna. Fajnie by było jakby ktoś jeszcze się wypowiedział majacy doświadczenie z tym gabinetem