problemy ze snem...
- malinka 61
- Kobietka Expert
Re: problemy ze snem...
Na dobry sen to branie magnezu z witaminą B 6 , ciepłe mleko no i oczywiście dobry materac.Ja mam materac kieszeniowy z którego jestem bardzo zadowolona 
Przy podejmowaniu decyzji, nie zważaj na innych, kieruj się głosem serca i własnym instynktem...

Ja słyszałam że ponoć banany dobre są na sen ale nie wiem czy to prawda
Ze snem często mają problemy osoby, które pracują w biurze, nie mają zbyt ciężkich obowiązków, przez co organizm się nie męczy. Co oczywiście skutkuje tym, że mamy do czynienia z brakiem senności. Kiedyś chodziłam spać nad ranem, po czym byłam zaspana w biurze. Teraz zaczęłam ćwiczyć intensywnie, aby nie było problemów z sennością. Mega pomaga.
Nie zgodzę się z tym że problemy ze snem mają ludzie co nie mają ciężkich obowiązków... ja pracuję , trenuję, nie mam na nic czasu ciągle w biegu.... owszem padam wieczorem i od razu zasypiam ale cóż z tego jak w nocy się wybudzam i z boku na bok... stressss....
Ja jak już naprawdę nie mogę sobie poradzić, łykam relanę, ale staram się nie nadużywać
Jest na bazie waleriany, więc spoko
Jest na bazie waleriany, więc spoko
Ja polecam picie zielonej herbaty przed snem. Sama pije Green Universal (na wage można kupić w internecie) i naprawdę lepiej się po niej czuje. Po kilku dniach picia stałam się spokojniejsza i rzeczywiście śpi mi się dużo lepiej, mimo, że wcześniej zdarzały mi się całkowicie nieprzespane noce - najczęściej z powodu stresu. Nie miałam kiedy odreagować, dużo rozmyślalam w nocy i tak to było... Ale po zielonej herbatce rzeczywiście człowiek jest spokojniejszy 
Ja biorę relanę forte. To waleriana w zwiększonej dawce. Bardzo skuteczna.
Kurczę, nie wiem co mi się ostatnio stało. Od kilku dni nie mogę zasnąć i nie pomaga mi nic co do tej pory powodowało u mnie zasypianie od razu...
Moze masz jakies stresy?
Czasami wystarczy wypic cieple mleko.
Albo melise sobie zaparzyc , tez pomaga.
mnie takie rzeczy nie pomagają, wręcz przeciwnie bo jak pije wieczorem to się budzę w nocy i koło się zamyka
mi sama melisa nie pomaga, zasypiam nad ranem kiedy już muszę się budzić :/ wiem że to wina stresu, ale taki okres i nic na to nie poradzę, chyba sięgnę po jakiś suplement diety - tylko tu kolejny problem bo tyle tego, może coś polecicie? ewentualnie co waszym zdaniem powinien zawierać taki medykament?
to w sercu ma tylko nienawiść,
nigdy nie zazna miłości i szczęścia.
A moze poradz sie w aptece.
Farmaceuci sa calkiem niezle zorientowani i napewno cos Ci skutecznego poleca.
właśnie, teraz na rynku jest tego pełno.. napisałam do kolegi jest aptekarzem - jak tylko mi odpiszę dam znać
No właśnie nie odczuwam żadnych stresów. Mam się przeprowadzać na dniach, ale tym się nie stresuję. Chyba, że to mój organizm sam z siebie?Astra pisze:Moze masz jakies stresy?
jakoś nie mam zaufania do tych porad, sama byłam kiedyś sprzedawcą i już nie jestem głównie dlatego że kazali mi sprzedawać produkty dochodowe dla firmy a nie dobre dla klienta :/ myślę że wszędzie działa to podobnie stąd moja obecność na forumAstra pisze:A moze poradz sie w aptece.
Myślicie że w aptekach jest tak samo?
czasami nie chodzi o stres tylko o emocje a przeprowadzka jak najbardziej sprzyja takim odczuciom...linka_91 pisze:No właśnie nie odczuwam żadnych stresów. Mam się przeprowadzać na dniach, ale tym się nie stresuję. Chyba, że to mój organizm sam z siebie?Astra pisze:Moze masz jakies stresy?
masakra ... jak tu ufać ludziom ;/ tak się nie powinno robićvpresto pisze:jakoś nie mam zaufania do tych porad, sama byłam kiedyś sprzedawcą i już nie jestem głównie dlatego że kazali mi sprzedawać produkty dochodowe dla firmy a nie dobre dla klienta :/ myślę że wszędzie działa to podobnie stąd moja obecność na forumAstra pisze:A moze poradz sie w aptece.
No cóż, zobaczymy jak będę spać jak już będzie po przeprowadzce. A jak nie to nie wiem co robić... 
czytałam gdzieś w międzyczasie że chmiel pomaga zasnąć - działa kojąco na układ nerwowy, szkoda że nie lubię piwa (chociaż spróbuję jedno wypić na wieczór)
Od piwa rośnie brzuch! I picie go co wieczór chyba nie jest rozwiązaniem.
na pewno nie rozwiązanie. bo z alkoholizmu też trzeba się leczyć. to już bardziej suplementy niż piwo
Przecież suplementy nie są takie złe. Trzeba tylko zwracać uwagę co mają w składzie.
masz racje. no i oczywiście trzeba pamiętać żeby brać zgodnie z ulotką a najlepiej skonsultować się z lekarzem
W sprawie suplementów też?
nawet w sprawie suplementów.
Nie wszystko co dobre dla innych musi być dobre dla Ciebie.
np morwa biała, która może być suplementem dla osób cierpiących na cukrzycę, czy mających problem z cukrem, lub nadwagą, nie jest korzystna dla osób starających się o dziecko
Nie wszystko co dobre dla innych musi być dobre dla Ciebie.
np morwa biała, która może być suplementem dla osób cierpiących na cukrzycę, czy mających problem z cukrem, lub nadwagą, nie jest korzystna dla osób starających się o dziecko
.. bo w oczach tkwi siła duszy...