problem z trądzikiem u córki

Masz problemy ze zdrowiem? Jak dbasz o swoje zdrowie? Wszystko na temat chorób, leczenia, profilaktyki oraz opinie na temat służby zdrowia piszemy tutaj.
Bestobej
Miła Kobietka

Re: problem z trądzikiem u córki

Post autor: Bestobej »

Ja bym nie przesadzała. Dermatolog zaaplikuje zaraz antybiotyki i co gorsze może sterydy, bo tak się leczy trądzik. Sprawdziłabym najpierw inne metody. Koniecznie poszłabym na oczyszczanie twarzy do kosmetyczki i spróbowała działanie ziół. Zioła działają łagodnie i nie dają ubocznych skutków szkodliwych dla młodego organizmu. Jest taki ziołowy suplement Naonane, który łagodzi stany zapalne i ogranicza rozwój trądziku. Może warto wypróbować. Zobacz na stronie:SPAM
Ostatnio zmieniony śr paź 29, 2014 2:06 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Martusia
Miła Kobietka

Post autor: Martusia »

Na trądzik dobry jest krem Acne Derm. W domu u nas stosował go syn, po kuracji był zadowolony.
Awatar użytkownika
conscious
Miła Kobietka

Post autor: conscious »

Ja też jestem za tym żeby pogadać o tym z lekarzem odpowiednim, mogę polecić specjalistę w luxmedzie przy Jerozolimskich, bo fajnie wyprowadził mu skórę, jeszcze nie jest to idealne zażegnanie jego problemów ale zawsze wygląda to o niebo lepiej :)
babeczka27
Jestem tu nowa :)

Post autor: babeczka27 »

Mi dermatolog przepisała davercin (na receptę) plus biorę antybiotyk doustny, w piątek wizyta po 1,5 miesiącu - jak źle było, tak jest nadal:(
Rzesy-Sklep_pl
Miła Kobietka

Post autor: Rzesy-Sklep_pl »

Pierwsze co należy zrobić to niezwłocznie udać się do dermatologa,to podstawowa sprawa. On już doradzi coś odpowiedniego w zależności od tego z jakim rodzajem trądziku w ogóle mamy do czynienia.
apollo

Post autor: apollo »

Aplikator na wypryski HB, u mnie zmiana była diametralna, w tym momencie skóra wygląda ładnie, zdrowo i estetycznie. W końcu. Ogólnie pewnie jak większość z was długu bujałam się z takimi problemami. Najważniejsze, że udało się je całkowicie i ostatecznie rozwiązać.
kaira1987
Miła Kobietka

Post autor: kaira1987 »

Dodam tylko, żeby absolutnie nie uzywała kosmetyków na bazie alkoholu, bowiem z ich powodu mam rozszerzone pory :(
marzą mi się ekskluzywne meble
zulka

Post autor: zulka »

zdrowa dieta jest najwazniejsza.
beauty4ever.pl

Post autor: beauty4ever.pl »

ja do tej pory chodzę do derma chociaż nastolatką nie jestem - mam 23 lata i cały czas się borykam. biorę od 5 miesięcy antybiotyk tetralysal i coś tam poprawę widzę, szczególnie na buzi ale dekolt i plecy dalej cieniutko ;p
powiększanie ust w warszawie
Poleczka2015

Post autor: Poleczka2015 »

Z własnego doświadczenia mogę polecić serię kosmetyków Bioderma Sebium. Nie są one zbyt tanie. Zaopatrzam się w nie w SPAM. Stosuję regularnie żel do mycia twarzy i preparat zwężający pory. Jest genialny. Zmniejszył mój trądzik o jakieś 70%. Ładnie matowi skórę, zapobiega pojawianiu się nowych wyprysków. Stosowałam do tej pory mnóstwo innych rzeczy, ale tylko te mi pomogły.
Ostatnio zmieniony ndz sty 11, 2015 7:32 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
elzis

Post autor: elzis »

Ja z trądzikiem na plecach walczę kilka lat. Jakiś czas temu pomogły mi kwasy nakładane na plecy ale problem wrócił :?
halinamii

Post autor: halinamii »

Seria kosmetyków Normacne Dermedic. POmogły mi wyprowadzić skórę na prostą :)
martis

Post autor: martis »

nie martw sie idzcie jak najszybcie do dermatologa !
Fototapety
bartpoerto

Post autor: bartpoerto »

Idż do dermatologa !
fungalor
angelina

Post autor: angelina »

Ja polecam kosemtyki z La roche, na moją córkę działają
tabletki odchudzające
witajsara

Post autor: witajsara »

najlepiej idz do dermatologa, a domowe sposoby to olej kokosowy i nicynamid.
lego friends
Sylwuśka123
Miła Kobietka

Post autor: Sylwuśka123 »

Spróbuj iść z nią na medyczny peeling, dla mojej twarzy było to zbawienie. Z pewnością robią go w wielu gabinetach, ale dobrze wybrać takie sprawdzony, od siebie polecam Ci Moją Estetykę z Rzeszowa- Litewska 4/5, pełen profesjonalizm, jak to mówią. To ich strona mojaestetyka.pl
Moja pasja moim życiem!
maniia

Post autor: maniia »

zdecydowanie trzeba isc do dermatologa, bo domowe metody średnio sie najczęsciej sprawdzają
Milosniczkazakupow
Fajna Kobietka

Post autor: Milosniczkazakupow »

Najlepiej skonsultować się z dermatologiem, przy młodej skórze mocno bym uważała na samodzielne dobieranie kosmetyków/ lekarstw. Zniszczyłam sobie tak buzie i blizny zostały do teraz ;/
brelka

Post autor: brelka »

Trądzik jest wynikiem zaburzeń hormonalnych, u nas nastolatce polecił lekarz hormony wyregulować najpierw. No i brała Ovarin to suplement z witaminami, kw foliowym i inotyzolem w składzie. pomaga właśnie wyregulować gospodarkę hormonalną
Mniejsza1999

Post autor: Mniejsza1999 »

Ja znalazłam gabinet kosmetyczny, który raz na zawsze pomógł mi pozbyć się brzydkich szpecących zmian po trądziku.
Gabinet Medilaser we Wrocławiu oferuje zabieg Ellipse, który działa naprawdę cuda :)
Sprawdźcie sami na https://medilaser.pl/
Witalka
Fajna Kobietka

Post autor: Witalka »

ja od dawna borykam się z trądzikiem maście kremy średnio mi pomagają i kupiłam ostatnio i zażywam regularnie suplement diety snail natural 200ML z zarapharm to koncentrat za śluzu ślimaka wspomaga leczenie trądziku i regeneruje cały organizm i widzę efekty.
Angelaaa

Post autor: Angelaaa »

rzeczywiście epiduo radzi sobie świetnie ;)
ODPOWIEDZ