problem z teściową i matką

Co zrobić w trudnych chwilach? Jak stworzyć udany związek? Co denerwuje nas w mężczyznach? Czy kobiety są z Wenus a faceci z Marsa? Na te i inne pytania możemy porozmawiać właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
mila1508
Jestem tu nowa :)

problem z teściową i matką

Post autor: mila1508 »

Witam potrzebuje rady by rozwiązać problem. Mieszkamy z mężem w domu który spłacamy mamy małego synka który czasem choruje.Nie możemy pozwolić sobie na zwolnienia bo spłacamy kredyt.Ciężko jest znaleźć kogoś z dnia na dzień by posiedzial z małym więc prosimy na zmianę raz jedną babcię raz druga.Problem w tym że gdy przyjeżdża teściowa to nigdy nic ze sobą nie bierze .Za każdym razem muszę jechać z nią na zakupy po bieliznę ciuchy kosmetyki i zawsze ten sam text bo mam już buty dziurawe a torebka mi się urwała.Nie wspomne o tym że kilka razy dziennie słyszę że fryzjer by się jej przydał więc dla świętego spokoju idę do tego fryzjera.Nie dość że mieszka u nas przez ten okres co pilnuje małego dostaje za to nowe rzeczy to jeszcze narzeka że kasy nie ma szlag mnie trafia gdy tego słucham i co najlepsze że w niczym mi nie pomaga nie sprząta nie gotuje nic tylko siedz i kawę pije i fajki pali oczywiście za nasze .Ja po 10godzpracy wracam sprzatam gotuje piore a ona siedzi na necie .Zaś jak poproszę moja matkę to jest to samo tylko że u niej słucham o kosmetyczne paznokcjach i solarium nowych ciuchach .Rozmawialam o tym z mężem to rozmawiał ze swoją matka ja ze swoją ale to nic nie dało mówią niania kosztuje wiedzą że nie ma kto nam inny pomoc to to wykorzystuja .Co mam robić bo inaczej to je chyba uduszenie.... :angrywife
elzbieta45
Kobietka Expert

Re: problem z teściową i matką

Post autor: elzbieta45 »

wiesz rozwiazaniem bylaby opiekunka zaplacisz i tak pewnie taniej niz obie babcie by byo . moze masz jakas starsza sasiadke ktora z checia zajełaby sie malym bo to tez pewnie tylko na czas jak jest chry
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Ela dobrze mówi... Są często ogłoszenia, że ktoś szuka dorywczo do opieki...
Więc spokojnie mozecie poszukać....
Niania była by najlepszym rozwiązaniem...
Przecież i tak wychodzi, że babci też płacicie ;)
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
elzbieta45
Kobietka Expert

Post autor: elzbieta45 »

tak płaci z tego co sie czyta i to przeciez niemało , a tak opiekunce zaplaca i przedewszystkim spokoj
Awatar użytkownika
Adix257
Samiec

Post autor: Adix257 »

Witam was dziewczyny.
mila1508 Może umielibyście pogadać ze swoimi przełożonymi ty i twój mąż żeby zmienili wam zmiany tak żeby zawsze ktoś był w domu. Powiedzieć w pracy że macie w domu szpital polowy, syn chory i czy poszli by ci na rękę i zmienili zmiany.
Adrian
:P
ODPOWIEDZ