On chce dzidziusia ! ;-)

Co zrobić w trudnych chwilach? Jak stworzyć udany związek? Co denerwuje nas w mężczyznach? Czy kobiety są z Wenus a faceci z Marsa? Na te i inne pytania możemy porozmawiać właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
Cukiereczek19

On chce dzidziusia ! ;-)

Post autor: Cukiereczek19 »

Witajcie!
Moja sytuacja przedstawia się następująco:
Mam 21 lat a mój chłopak 22. Jesteśmy od 3 lat razem i bardzo się kochamy ;)
Mój chłopak bardzo chce dziecka, ja studiuję, mieszkamy osobno, a on pracuje zawodowo jako kierowca a co za tym idzie brak czasu i wyjazdy na tydzień lub kilka tygodni.
Ja chciałabym wszystko po kolei ślub, mieszkanie wspólne a potem dziecko. On jest świadomy moich argumentów ale nadal tego pragnie ;)
Proszę poradzcie mi coś bo ja już nie mam na niego siły ;))
Pozdrawiam
Armigor
Gadatliwa Kobietka

Re: On chce dzidziusia ! ;-)

Post autor: Armigor »

Pamiętaj ze to ty będziesz wrazie czego matką on w każdej chwili może odejść Więc decyzja powinna należeć do ciebie. Ja nie pakowałam bym się w dziecko na twoim miejscu tylko zrobiła po kolei. No chyba ze trafiła by mi się wpadka.
Awatar użytkownika
Adix257
Samiec

Post autor: Adix257 »

Musisz mu to wytłumaczyć że nie macie warunków do tego żeby mieć dzidziusia
Adrian
:P
elzbieta45
Kobietka Expert

Post autor: elzbieta45 »

Ja bym sie trzymała swojego po kolei , a nie pakowała w dziecko . to jest zaczynanie od konca . Jeszcze raz porozmawiaj z nim szczerze i powiedz co myslisz i co jest najpierw wazne dla ciebie
oOosylwiaoOo

Post autor: oOosylwiaoOo »

Popieram Wasze zdanie.
Jeżeli nie ma się warunków, żeby mieć dziecko, to wstrzymajcie się z tym. Jesteście jeszcze młodzi ;)
Lepiej chyba trochę poczekać, niż później zastanawiać się co tu zrobić.
elzbieta45
Kobietka Expert

tak tymbardziej ze sie uczy to lepiej szkołe skonczyc poukładac sobie a na dzieci jeszcze macie czas
Cukiereczek19

A ja już myślałam że to ze mną jest coś nie tak ;-)
Dziękuję Wam kochani ;** Tak właśnie zrobię ;)
elzbieta45
Kobietka Expert

nie a czemu by miało byc z toba cos nie tak
oOosylwiaoOo

Post autor: oOosylwiaoOo »

Ty zachowujesz się odpowiedzialnie, więc nie wiem dlaczego miałoby być coś z Tobą nie tak :)

Chciałaś radę, to doradziłyśmy :) i tyle :)
elzbieta45
Kobietka Expert

Nie znam Ciebie .Ale czytajac to co napisałas podchodzisz bardzo madrze i odpowiedzialnie do zycia
Armigor
Gadatliwa Kobietka

Z tobą jest wszystko ok a dziecko to nie kaprys wiec oboje powiniście go chcieć
elzbieta45
Kobietka Expert

dziecko to powazna sprawa ale stapasz twardo po ziemii
Cukiereczek19

Miło mi to słyszeć dziękuję ;)
Chciałabym też dziecko ale ogranicza moje pragnienia rzeczywistość ;/ Moja przyjaciółka wpadła i w klasie maturalnej urodziła a co później nie zdała matury i widzę jak jej ciężko wszystko pogodzić...
Armigor
Gadatliwa Kobietka

Wszystko ma swoje plusy i minusy twoja przyjaciółka moze zdać maturę w innym terminie,teraz może jest jej ciężko ale za to jak bėdzie miała miała 35 Lat bedzie miała prawie dorosłe dziecko i będzie mogła dalej się bawić a nie bedzie uwiązana maleństwem.
Dzieci są słodziutkie ale trzeba pamiętać że ten słodki Bobasek to żywa istotka a nie lalka.
Ale wydaje mi się że ty podchodzisz do tego bardzo racjonalnie.
elzbieta45
Kobietka Expert

tak masz racje armigor ale czy po 30 stce bedzie juz miała chec na zabawe wtedy to juz pragnie sie stabilizacji
a miec dziecko w tak mlodym wieku nie jest akurat dobrym rozwiazaniem . Tez mysle ze najpierw skonczyc szkołe zapewnic byt sobie ale tez i potomstwu ktore pozniej bedzie . Bo zapewne urodzila ale musiała w 100% liczyc na pomoc rodzicow bo sama nie była w stanie utrzymac dziecka . Wiedz tez ze niektorym ciezko jest juz wrocic do nauki jak maja ja przerwana . i tak i tak jest ciezko .
Mysle ze twije myslenie jest racjonalne co do swej przyszłosci .
Cukiereczek19

Armigor pisze:Wszystko ma swoje plusy i minusy twoja przyjaciółka moze zdać maturę w innym terminie,teraz może jest jej ciężko ale za to jak bėdzie miała miała 35 Lat bedzie miała prawie dorosłe dziecko i będzie mogła dalej się bawić a nie bedzie uwiązana maleństwem.
Dzieci są słodziutkie ale trzeba pamiętać że ten słodki Bobasek to żywa istotka a nie lalka.
Ale wydaje mi się że ty podchodzisz do tego bardzo racjonalnie.

Hmm nie wydaje mi się że tak może być ;) Ona niedługo bierze ślub z ojcem dziecka więc w wieku tych trzydziestu paru lat pewnie będzie mamą ponownie :baby ;)
Dziecko wiąże na całe życie i trzeba być cały czas odpowiedzialnym ;-)

Rozmawiałam z moim chłopakiem i tak mu nagadałam że odpuścił sobie na pewien czas dziecko ;) A niedługo mamy się zaręczać ;-)
G****

Post autor: G**** »

Gratuluję :kiss2
elzbieta45
Kobietka Expert

GRATULUJE

Madra jestes dziewczyna . I modrze postepuj dalej
Cukiereczek19

Dziękuję za wsparcie ;-)
Mimo że mam to 21 lat trochę życie poznałam i już wiele przeszłam więc może dlatego jestem taka a nie inna ;)
456
Kobietka Expert

Post autor: 456 »

Jestem tego samego zdania co w 1-wszym poście. To kobieta będzie matką a facet może w każdej chwili odejść. Ale nie musi. Decyzja o dziecku powinna być wspólna a nie tylko jednej strony. Dobrze, że przegadałaś swojemu mężczyźnie. :)

"Czerwienią róż i w zapachu lilii kołysani - żeglujemy przed siebie. Niby niewidzialni, niby zakochani..."
elzbieta45
Kobietka Expert

Tak . Ale mało tak młodych osob mysli tak powaznie o zyciu i tak do zycia podchodzi . Ale jestes bardzo madra i rozsadna dziewczyna . Wiec wszystkiego najlepszego . Trzymaj sie zawsze swego zdania gdy wiesz ze masz slusznosc .
Cukiereczek19

Blackfox pisze:Jestem tego samego zdania co w 1-wszym poście. To kobieta będzie matką a facet może w każdej chwili odejść. Ale nie musi. Decyzja o dziecku powinna być wspólna a nie tylko jednej strony. Dobrze, że przegadałaś swojemu mężczyźnie. :)
To nie jest ten typ faceta co odchodzi jak się pojawiają problemy ;) To on o mnie zabiegał, a nie ja o niego ;-)
Ankara 25
Miła Kobietka

Post autor: Ankara 25 »

hej kobitko zgadzam sie z facktem ze to kobieta glownie wychowuje dziecko i powinnas byc pewna tego, ze chcesz je miec... z drugiej strony pragnienie Twojego faceta jest szalenie wyjatkowe wg mnie.Zobacz ilu mezczyzn porzuca wlasne dzieci albo chca je usunac gdy sa jeszcze w brzuchu mamusi Twoj z kolei jest inny to dobrze rokuje na przyszlosc...ja osobisc ie szanuje Twoje zdanie choc sie dziwie moze dlatego z emialam tak silny instynkt macierzynski ze chcialam dzidzie teraz, zaraz , juz...i nie mialam zadnych ale to zadnych watpliwosci... ogladalam kiedys taka rozmowe z psycholog i powiedziala ze jesli ktos kieruje sie tym ze teraz nie bo to nie jest odpowiedni czas dla dziecka to powinien sobie zadac pytanie kiedy bedzie ten odpowiedni czas???? bo tak naprawde nie ma takiego czasu...tak jak poprzedniczka napisala zawsze sa plusy i minusy i zawsze jest cos....podsumowujac rob to co podpowiada Ci serce choc ja postapilabym inaczej a i gratuluje faceta, musi byc swietnym chlopakiem pozdrawiam
456
Kobietka Expert

Post autor: 456 »

To dobrze, że trafił Ci się taki facet ;) ,bo wielu jest takich co wałkują o dzieciach a później uciekają gdzie pieprz rośnie. :angrywife

"Czerwienią róż i w zapachu lilii kołysani - żeglujemy przed siebie. Niby niewidzialni, niby zakochani..."
elzbieta45
Kobietka Expert

dxzis facet chce , a za jakis czas facetowi sie odmieni i odejdzie a kobieta zostaje z dzieckiem . Takze w zyciu nie robi sie czegos dla kogos . Przedewszystkim zawsze sie liczy to co ja chce , mozna tez jesli juz wspolnie sie mysli to tego rowno oboje chce . Ale dziewczyna ma racje szkoła , slub a potem rodzina . Byc panna z dzieckiem to zdaza sie bo tak potoczyło i ułozyło sie zycie , ale nie tendy droga . Dziewczyna zna swoje wartosci i niech je nadal ceni . Tez moje zdanie jest takie ze najpierw szkoła potem slub a potem malenstwo ktore wypelni szczescie rodzinne
ODPOWIEDZ