problem z eks, decyzja do niedzieli

Co zrobić w trudnych chwilach? Jak stworzyć udany związek? Co denerwuje nas w mężczyznach? Czy kobiety są z Wenus a faceci z Marsa? Na te i inne pytania możemy porozmawiać właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
hittherock
Jestem tu nowa :)

problem z eks, decyzja do niedzieli

Post autor: hittherock »

Witajcie, potrzebuję rady, otóz utrzymywałam z moim eks kolezenskie relacje, pisałam, odpisywał, pomagałam mu on mnie gdy potrzebowałam, w duszy przyznaje myslalam wciaz o powrocie, (zerwał on ale oferował przyjazn wlasnie) ostatnio przysyłał wiadomosci ze teskni, doprowadziłam do rozmowy zeby albo dał spokoj alo nazwal rzecz po imieniu, to dobry człowiek choc nieco zapracowany przyznaje, kontakt i komunikacja byly dla mnie problemem... w rozmowie powiedzial, ze myslal, ze zamknal tamten rozdzial i mozemy sie tylko przyjaznic ale to nieprawda i przyznaje sie sam przed soba i przede mna ze nie zamknął... tylko ze nie pociągnął tematu dalej, pocałował no i.... nic... i nie wiem czy wracac do temtu usiasc i zapytac co z nami czego chcesz co mnie zloscilo co sie nie udało i dlaczego czy po prostu obserwowac co dalej, zaproponowałam spotkanie w niedziele i musze podjac decyzje... jak się zachowac? hmmm... dodam ze to czlowiek artysta ma swoj swiat do tego wodnik czyli nie lubi naciskania... z drugiej dał jakis cien nadziei i sie go chwyciłam... potrzebuje obiektywnej opinii bo siedze w tym po uszy...
Awatar użytkownika
briserlecoeur
Miła Kobietka

Re: problem z eks, decyzja do niedzieli

Post autor: briserlecoeur »

Mówi się, że nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki, ale ludzie uczą się na własnych błędach.

Myślę, ze rozmowa o tym co Wam sie nie udało za pierwszym razem, co ciebie bolało, co przeszkadzało, co skusiło go do decyzji o odejściu, a co w zaoferowaniu przyjaźni jest szalenie ważna.
Sądzę, iż jesteście dojrzalsi i to jest ogromny plus. Możecie zacząć wszystko od nowa świadomi tego co było złe i niedoskonałe.

Po pierwsze : szczera rozmowa. (To spotkanie w niedziele jest genialnym momentem by tą rozmowę przeprowadzić.)
Po drugie : Zastanowienie się, ale bez żadnego przymusu, czy będziecie w stanie do siebie wrócić. Czy Jego świat jest otwarty na Ciebie...

Uważam, ze spokojna rozmowa może wiele wnieść w ta sytuację.
Briserlecoeur - Jestem ar­tys­tką ulot­nej chwili.
nina19

Post autor: nina19 »

Musicie usiąść razem i na spokojnie porozmawiac. Przedstawić wszystkie relacje, problemy i myśli. Nie możecie żyć w niepewności i robić jakieś podchody. Trzeba postawić sprawę jasno. Wyjaśnić sobie co wam zaszkodziło i przede wszystkim co do siebie czujecie, bo jeśli nie ma pewności co do uczuć, to takie deliberowanie nie ma sensu.
Jak będziecie pewni czego chcecie, to wszystko będzie łatwiejsze, także trzeba porozmawiać i bez krępacji wyjawić uczucia ;) .
Gaba22
Jestem tu nowa :)

Post autor: Gaba22 »

http://Www.sztukauwodzenia-Light.eu , tu napewno znajdziesz coś ciekawego ;)
Ostatnio zmieniony pn paź 15, 2012 5:17 pm przez Gaba22, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
RougeBloo
Fajna Kobietka

Post autor: RougeBloo »

briserlecoeur pisze:Mówi się, że nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki, ale ludzie uczą się na własnych błędach.
Ale z drugiej strony "stara miłość nie rdzewieje", czyż nie? ;)

Według mnie powinnaś przeprowadzić z nim poważną rozmowę na ten temat, bo w sumie nie wiesz teraz na czym stoisz. Czy masz sobie dawać nadzieję, że jeszcze będziecie razem, czy dać sobie spokój. Powiedz co czujesz do niego, czego oczekujesz, jak się czułaś po zerwaniu i tak dalej. Jeśli na prawdę coś do siebie czujecie, a on uważa, że nie zakończył tego rozdziału, jakim był wasz związek, to myślę, że jesteście na dobrej drodze do powrotu :) Musicie tylko tego chcieć.
To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące.

KOCHAM!
♥♥♥
Obrazek
ODPOWIEDZ