Problem suchej skóry na twarzy

Masz problemy ze zdrowiem? Jak dbasz o swoje zdrowie? Wszystko na temat chorób, leczenia, profilaktyki oraz opinie na temat służby zdrowia piszemy tutaj.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
JaGoda
Fajna Kobietka

Problem suchej skóry na twarzy

Post autor: JaGoda »

Mam nadzieję, że mi pomożecie... Od dawna mam problem ze skórą na twarzy. Nie pomagają kremy nivea nawet wazelina.Po nich jest jeszcze gotrzej. Moja skóra ciągle jest sucha. Po prostu się sypie :( w okolicach czoła, nosa, policzków i przy ustach. Gdy robię makijaż staje się to bardzo widoczne. Nie wiem co mogłabym zrobić. Peeling do twarzy pomoże?
"Ten, kto kocha naprawdę, kocha w milczeniu, uczynkiem, a nie słowami." ~Carlos Ruiz Zafón –Cień wiatru
Awatar użytkownika
malami86
Fajna Kobietka

Re: Problem suchej skóry

Post autor: malami86 »

przede wszystkim zmiana nawykó żywieniowych i duuuuzo wody. Oprócz dobrego kremu (polecam kremoserum Revitacell - ma komórki macierzyste i nie dość że super nawilża to jeszcze odbudowuje) musisz atakować od środka. Poczytaj składy podkładów itd bo one też mogą wysuszać
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Re: Problem suchej skóry

Post autor: Hadassa »

Proponowała bym popatrzec najpierw na forum. Na pewno jest taki temat i masa porad.
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
JaGoda
Fajna Kobietka

Re: Problem suchej skóry na twarzy

Szukałam i jest o suchych dłoniach. Dłonie mnie nie interesują tylko twarz...
"Ten, kto kocha naprawdę, kocha w milczeniu, uczynkiem, a nie słowami." ~Carlos Ruiz Zafón –Cień wiatru
Awatar użytkownika
BlackWolf
Moderatorka

Post autor: BlackWolf »

Malami86 ma rację.
Problemem suchej skóry twarzy może być złe odżywanie się lub zmiana diety, która jest dla Ciebie niekorzystna. Do tego organizm potrzebuje nawadniania. Jeśli pijesz zbyt mało wody, to również może to być przyczyną Twojego problemu.
Spróbuj zmienić nawyki żywieniowe oraz pić więcej wody. Jeżeli palisz papierosy, to również jest to niekorzystne dla Twojej skóry.
Oraz niestety - woda, którą myjesz się.
Nie szukam bajek w życiu moim.
Bajki są okrutne...

Obrazek
Awatar użytkownika
JaGoda
Fajna Kobietka

Jestem niepaląca :) Chyba macie rację, bo przestałam zdrowo jeść i piję kolorowe wody zamiast zwykłej. Może to być powodem, że żadne nawilżanie nie przynosi efektu? Nie mam problemów ze suchą skórą na innych partiach ciała.
Martynaa
Miła Kobietka

Post autor: Martynaa »

Ważne żeby stosować dobry krem mocno nawilżający, 2 razy dziennie, u mnie sprawdza się nop. Bioderma, Dermedic krem-żel albo Fitomed. Oprócz tego peelingi i maseczki kilka razy w tygodniu pomogą nawilżyć skórę. Ze sprawdzonych masek mogę polecić Carbo detox z bielendy, z węglem aktywnym.Dobrze nawilża, oczyszcza i odżywia naskórek, jest dobra dla skóry wrażliwej i suchej
a_gatka

Post autor: a_gatka »

Mnie się ostatnio tak przesusza na kościach policzkowych. Masakra, nic nie pomaga..
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Tylko na kosciach?
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
tosia26
Jestem tu nowa :)

Post autor: tosia26 »

Peeling raczej tylko podrażni skórę. Najlepiej zmienić kosmetyki, których się używa. Znajdź delikatny żel do twarzy, taki kremowy i dobry, nawilżający krem. Po pewnym czasie powinno być lepiej. Do tego jeszcze pij dużo niegazowanych płynów, aby nawilżyć skórę od wewnątrz.
http://gardimax.com.pl/gardimax-medica/
Awatar użytkownika
malami86
Fajna Kobietka

Post autor: malami86 »

ooo z peelingami to uważaj. To zdradzieckie bardzo szczególnie przy suchej skórze. A wody kolorowe to zło. Serio najlepiej sama woda
malenstwo94
Jestem tu nowa :)

Post autor: malenstwo94 »

JaGoda pisze:Mam nadzieję, że mi pomożecie... Od dawna mam problem ze skórą na twarzy. Nie pomagają kremy nivea nawet wazelina.Po nich jest jeszcze gotrzej. Moja skóra ciągle jest sucha. Po prostu się sypie :( w okolicach czoła, nosa, policzków i przy ustach. Gdy robię makijaż staje się to bardzo widoczne. Nie wiem co mogłabym zrobić. Peeling do twarzy pomoże?
Cześć! miałam ten sam problem; sucha skóra, uczucie ściągania a do tego czerwone swędzące krostki, nie pomagały kremy nawilżające a peelingi pogarszały sprawę :( zmieniło się to dopiero gdy trafiłam na produkt marki Forever, jest to mydło o neutralnym ph, które nie powoduje podraznień gdyż jest bardzo łagodne. Bardzo dobrze nawilża, do tego oczyszcza i koi. Można stosować nie tylko na twarz ale i na włosy i całe ciało- taki magiczny środek :D Polecam! :)
Awatar użytkownika
Damian Parcel
Miła Kobietka

Post autor: Damian Parcel »

Ważne jest też czym myjesz twarz. Kiedyś dziewczyna przestała używać toników, a zaczęła używać płynu miceralnego (tak to się chyba pisze:P). Od tamtej pory miała spokój, bo po tonikach miała bardzo ściągniętą skórę, więc wyeliminowała płyny na bazie alkoholu, mydła które wysuszają i skóra już się tak nie przesuszała:)
Mam nadzieję, że komuś pomoże