Prezent komunijny

Wszystko na temat naszych małych pociech. Jak wychowywać dziecko? W jaki sposób się z nim bawić? Relacje z dzieckiem, trudne rozmowy właśnie w tym dziale.
Zablokowany
Misia

Prezent komunijny

Post autor: Misia »

Hej kobitki!
Co kupiłybyście swojemu dziecku na komunię??
milka

Re: Prezent komunijny

Post autor: milka »

Ostatnio właśnie rozmawiałam z mężem na ten temat. Stwierdził, że prezent z naszej strony nie będzie potrzebny, gdyż prezentem jest sfinansowanie przyjęcia komunijnego, a to duży wydatek (ok 4 tys), a prezenty dostanie od zaproszonych gości.
tusia25

Post autor: tusia25 »

ja szukam właśnie jakiegoś fajnego i nietypowego prezentu. Mam dwie komunie (dziewczynki i chłopca) i nie mam pomysłu co kupić. Nie chce kupować zegarka, bibli, łańcuszka żadnej elektroniki. Co można wymyślić??
Dzieckolandia_pl
Jestem tu nowa :)

Post autor: Dzieckolandia_pl »

Ciężko coś wymyślić,ponieważ teraz to właśnie elektronika jest na topie. Poza tym należy w pierwszej kolejności określić budżet jaki posiadamy na ten cel. 4 tyś zł za przyjęcie komunijne to bardzo drogo.
Kolaboracja

Post autor: Kolaboracja »

sądzę, że Komunia już się odbyła tusia, co podarowałaś w końcu?
Lumena

Post autor: Lumena »

Ja mam propozycję prezentu dla dziecka. Zarówno dla chłopca jak i dla dziewczynki.

A mianowicie - KOLEJKA. Dziś sklepy z zabawkami oferują bardzo szeroki wybór. Można kupić kolejkę drewnianą, lokomotywę elektryczną lub bez napędy, pociągi, tory - wszystko to, co zachwyci dzieci!

Ostatnio znalazłam w sieci świetny sklep, sama kupiłam tam prezent bratankowi. Mają ogromny asortyment no i co ważniejsze przystępne ceny Polecam zajrzeć: www.kolejkowyzakatek.pl
Zakupu można również dokonać przez allegro (kolejkowyzakatek).

Jak odwiedzam Małego, to sama chcę się z nim bawić tą kolejką, ja takiej nie miałam, więc nadrabiam zaległości ;)
anonim2

Post autor: anonim2 »

moja córeczka sama wybrała prezent, powiedziałam jej, że limit pieniężny będzie mieć, że nie dostanie roweru, komputera, bo nie o to chodzi w komuni
tusia25

Post autor: tusia25 »

Dawno nie zaglądałam na forum:) dopiero dziś zauważyłam że nie odp. Sorry, ale jakoś zabiegana jestem... Kupiłam tak dla dziewczynki mp4 i zestaw My Liittle Pony - chyba jakoś się tak nazywa, mam nadzieję że dobrze napisałam, a dla chłopca Komiksy z Kaczorem Donaldem i kolejkę z Lego Duplo - super sprawa, bo ja się przy tym ekstra bawiłam przy okazji:) Także bez elektroniki i tak się nie obyło, a zabawki kupiłam w moim chyba teraz już ulubionym sklepie toys r us, maja niektóre takie fajne że ja się sama powstrzymuje żeby nie kupić czegoś dla siebie;) kurczaki dzieci mają teraz super...
Awatar użytkownika
Hosenka
Miła Kobietka

Post autor: Hosenka »

Swojemu dziecku to jeszcze myślę, że pikuś, ale co można kupić na prezent jak jest się chrzestną? :D
Bo w życiu ważne są tylko chwile...
Awatar użytkownika
Madzia
Miła Kobietka

Post autor: Madzia »

najlepiej to na co Cię stać ;)
ja się składam z siostrą na laptopa dla naszej kuzynki na komunię. nie będzie to jakiś mega wypasiony sprzęt, ale mała bardzo chciała więc kupujemy takiego na jakiego nas stać. do tego dorzucamy taką http://www.crystalcity.pl/produkt/pamia ... _komunijny pamiątkę, ułożymy własną dedykację żeby było to coś osobistego od nas i już :)
myslę że każdy daje to co uważa za stosowne, to na co kogo stać.
WielkiZbyszek
Miła Kobietka

Post autor: WielkiZbyszek »

nie popieram kupowania komórek, rowerów ale coś mądrego!

Post moderowany
Ostatnio zmieniony czw lip 25, 2013 11:10 am przez 456, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: spam
grazynka12

Post autor: grazynka12 »

My w zeszłym roku pragmatycznie smartfona kupiliśmy. Telefon dziecko potrzebowało i tak do kontaktu z nami, a że smartfon to się mega ucieszyło :) Polecam poczytać art jaki smartfon wybrać SPAM
Ostatnio zmieniony pt maja 16, 2014 9:30 am przez Jamelia, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Fermia

Post autor: Fermia »

Ja staram sie porozmawiac z rodzicami, rodziną i kupić cos konkretnego typu niesmiertelny rower czy nawet laptop.
Awatar użytkownika
Kornelka00
Fajna Kobietka

Post autor: Kornelka00 »

Pieniążki - niech sobie dziecko zbiera na coś. Moi rodzice byli w gościach (nie chrzestni) i dali 200 zł.
Obrazek
Awatar użytkownika
jałowa
Fajna Kobietka

Post autor: jałowa »

teraz zbliża się okres komunijny więc i mnóstwo pomysłów na prezenty się pojawi, sama szukam czegoś dla bratanka, bo uważam, że kasa to prezent z którego na pewno nie ucieszy się dziecko.
Aska85

Post autor: Aska85 »

Na prezent komunijny może być wiele pomysłów. Jednak jako matka nie powinnaś chyba za bardzo nic dawać w końcu wyprawiasz impreze. Ale jeśli chcesz coś dać do daj pieniądze.
Awatar użytkownika
jałowa
Fajna Kobietka

Post autor: jałowa »

nie uważasz że podarowanie dziecku na komunię pieniędzy to zbyt sztampowy pomysł? Przecież kto jak nie Ty lepiej zna Twoje dziecko, wiec co lubi i jaki prezent sprawi mu największą radość?
majka40

Post autor: majka40 »

Bardzo modne teraz są tablety, komórki i laptopy
Wózki dzięcie Maja - www.maja.sklep.pl
Awatar użytkownika
BlackWolf
Moderatorka

Post autor: BlackWolf »

temat o prezentach znajduje się tutaj:
babskiesprawy.pl/prezenty-na-swieta-uroczystosci-itd-t904.html" class="postlink" rel="dofollow">http://www.babskiesprawy.pl/prezenty-na ... -t904.html
Więc proszę tam zadawać tego typu pytania.

Zanim założysz nowy wątek, skorzystaj z wyszukiwarki na forum.
Być może ktoś już zadał to samo pytanie. Wystarczy kontynuować w temacie
Nie szukam bajek w życiu moim.
Bajki są okrutne...

Obrazek
Zablokowany