Powiedzieć kuzynce co odkryłam ?

Co zrobić w trudnych chwilach? Jak stworzyć udany związek? Co denerwuje nas w mężczyznach? Czy kobiety są z Wenus a faceci z Marsa? Na te i inne pytania możemy porozmawiać właśnie w tym dziale.
vista
Jestem tu nowa :)

Re: Powiedzieć kuzynce co odkryłam ?

Post autor: vista »

Moja kuzynka dostała na start mieszkanie, auto, studia na wydziale lekarsko-dentystycznym, ona zawsze miała markowe ciuchy, nie musiała dzielić z nikim pokoju ( ona jest jedynaczką tak jak jej narzeczony, a ja mam 2 braci i siostrę). Na jedzenie nigdy nam nie brakowało, rodzice się starali, ale wiadomo, że mając nas 4, nie będziemy mieć tego co kuzynka.
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

to i tak nie świadczy o tym, że nie mógł się zmienić..
albo że zmiany nie chce i nie chce spróbować...
czemu z góry przekreślasz...
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
vista

Tacy się nie zmieniają. Dzisiaj szłam do apteki rano spotkałam go podjechał swoim mercedesem, gajer, iphon w ręku, torba ze skóry czy taki facet ma chociaż trochę miłości w sobie, chociaż trochę godności. Wszystko miał podane na tacy. Nie musiał nic z sobie dać. Kobiety kleją się do niego. On może mieć każdą. Nie uwierze, że wytrzyma przy jednej do końca życia.
Awatar użytkownika
myszka28
Super Gaduła

Post autor: myszka28 »

jestes przewrazliwiona chyba a dziewczyny niestety sie kleja do takich co kase maja i kawalek ladnej blachy na 4 kółkach przykre ale prawdziwe no ale moze koles wkoncu sie zakocha i przestanie zwracac uwage na inne
vista

No właśnie moja kuzynka taka nie jest. Jest skromna, uprzejma, ladna, ma piękny uśmiechał. Dlatego boję się że ją skrzywdzi. Kuzynka już przeszła przez zdradę i wiem jak cierpiała.
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

to jej powiedz, skoro tak bardzo chcesz pomóc...
najwyżej nie odezwie się do Ciebie do końca zycia... za zmarnowanie go jej...
456
Kobietka Expert

Post autor: 456 »

Takie mieszanie się w czyjś związek kiepsko się kończy. Ty chcesz dobrze, ale nie masz pewności co czuje druga osoba i możesz źle na tym wyjść.
Jeżeli jesteś pewna, że ten facet ma coś za uszami, że nie jest odpowiedni dla Twojej kuzynki, że może ją skrzywdzić to porozmawiaj z nią. Tylko się zastanów czy Ty masz rację i czy warto prać czyjeś brudy z przeszłości... Bo może tak być, że facetowi na niej naprawdę zależy, ona może być w nim szalenie zakochana i to obróci się przeciwko Tobie.
Różne rzeczy się robiło w przeszłości, człowiek popełnia błędy i uczy się na nich, z resztą związki z przeszłości nie powinny mieć znaczenia... Nie wiem, jeśli faktycznie z facetem coś jest nie tak, to na Twoim miejscu bym ją tylko ostrzegła.

"Czerwienią róż i w zapachu lilii kołysani - żeglujemy przed siebie. Niby niewidzialni, niby zakochani..."
vista

Nie wiem jaki jest teraz, czy się zmienił. Ale jak go obserwowałam to zauważyłam, że jest szarmancki, czuły wstosunku do kuzynki.
Boję się o nią, bo niegdy nie spotkałam takiej osoby jak ona-wesoła, zawsze uśmiechnięta, wszyscy ją lubią, ona ma bardzo dużo miłości w sobie, lubi pomagać sprawia jej to przyjemność. Jak ją ktoś pierwszy raz widzi to zawsze mówi o niej same dobre rzeczy, że miła, że pogodna. Jak byłam u nich to nigdy nie widziałam jej szczęśliwszej. Może nie szczęśliwej a tak wesołej.
Awatar użytkownika
myszka28
Super Gaduła

to ciesz się z nią jej szczęściem wspieraj ja :)
Awatar użytkownika
babeczka
Extra Kobietka

Post autor: babeczka »

vista pisze:Nie wiem czy to odpowoedni dzial. Moja kuzynka przyszła ze swoim narzeczonym na imprezę rodzinną. Pierwszy raz go widziałam rodzina widziałam go wiele razy ale ja pierwszy raz. 28 lat, przystojny prawnik i to mega przystojny, gajerek najlepszej klasy i kroju, podieechali pod restauracjię nowym mercedesem super fajnie. No ale coś za kolorowo mi się wydawało i zajrzałam w jego przeszłość. Raz prawie miał ślub- nie doszło do niego. Ma za sobą kupe romansów i trzy związki najdłuższy rok. Jestem ciekawa czy ona o tym wiem. Jak myślicie powiedzieć jej to co.odkryłam ? Są ze sobą dwa lata i planują ślub w lipcu 2014.

Są ze sobą już tak długo,że gdyby coś było nie tak Twoja kuzynka dawno by to odkryła. A to,że jej narzeczony miał parę romansów - to chyba normalne,każdy musi się wcześniej wyszumieć,aby potem dojrzeć do stałego związku. Lepiej nie wtrącaj się w ich sprawy.Bo kuzynka może to różnie odebrać ,w dodatku znienawidzi Cię.A tego chyba nie chcesz?
vista

Dzisiaj doznałam szoku. Będę mieszkać w mieszkaniu kuzynki które stoi puste. Zadzwoniła do mnie, że ma wolne i żebym przyjechała tak ok. 13. Doznalam szoku. Kuzynka niby mówi, że jest przeziębienia, no, ale wymiotuje cały czas, oczy straszne nie wyspane, zmęczone, pierwsze co przyszło mi do głowy to to, że jest w ciąży. Nie pytałam on tylko powiedziała że złapała jakąś wirusowke.
Awatar użytkownika
agape84
Miła Kobietka

Post autor: agape84 »

No i co w zwiazku z tym, ze twoja kuzynka gorzej sie poczula. Zalozylas ten watek po to zeby na biezaco informowac nas o intymnych osobistych sprawach twojej siostry? Jesli dostanie wysypke albo bedzie miala wityte u dentysty, tez bedziesz o tym pisac? A nawet jesli bylaby w ciazy, to co to ma wspolnego z toba, z twoimi sprawami, co ci wogole do tego.. Uwazam, ze jestes bardzo niezdrowo zainteresowana jej zyciem, pewnie dlatego, ze nie masz wlasnego. Nigdy nie chcialabym miec w swoim otoczeniu kogos takiego jak ty bo wynikaja z tego same problemy, predzej czy pozniej zaczniesz jej szkodzic, z zawisci, bo jej sie uklada lepiej niz tobie. Po prostu zostaw ja w spokoju, to jej zycie, nie twoje.
Ani z Toba ani bez Ciebie
Na moj bol nie ma lekarstwa..
Z Toba bo mnie zabijasz
Bez Ciebie bo umieram..
Awatar użytkownika
Jamelia
Moderatorka

Post autor: Jamelia »

Według mnie to zaskoczona jesteś obiegiem spraw, że to kuzynka ma fajnego gościa a nie Ty ... a przecież to Ty jesteś naj. Tak wywnioskowałam po tym co napisałaś , że jest to pierwszy facet który Cię zgasił. a skoro zgasił to nie podziałał na niego Twój urok osobisty. No cóż, tak bywa, facet wie czego chce i tego się trzyma, najwyraźniej nie należy do większości zakompleksionych gości co biorą tą która im się nawinie byle by coś złapać... Twoje zainteresowanie kuzynka i jej partnerem jest mocno niezdrowe jak napisała agape. Masz swoje życie to się nim zajmij. Wchodzenie do cudzego z butami w niczym Ci nie pomoże, facet nie zacznie się za Tobą uganiać, a kuzynka również nie będzie Ci wdzięczna za szperanie w przeszłości jej faceta. Miał słabości jak każdy z nas, ale i jak większość z nas z nich wyrósł więc odpuść sobie i nie wmawiaj nam że robisz to z troski o kuzynkę...
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
Awatar użytkownika
myszka28
Super Gaduła

kuzynka może miec później żal do ciebie o to bo jak jej nie wyjdzie cos z tym gosciem zwali na ciebie po co ci to niech wszystko sie toczy swoim rytmem
ladybug
Miła Kobietka

Post autor: ladybug »

zaczynam odnosić wrażenie, że ten temat jest założony by nas wszystkie tu podrażnic :D bo mnie osobiście irytuje ta dziewczyna ;D
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

może nie po to by podrażnić ;) tylko może autorka liczyła na nasze poparcie i zaangażowanie w tą historię spiskową :D
powinnyśmy się wczuć o chcieć jej pomóc... ;) jeszcze wymyśleć sposób by wydało sie że on to lowelas :D
Awatar użytkownika
Jamelia
Moderatorka

Post autor: Jamelia »

O nie, nie nie :lol: My nie popieramy takich akcji, prawda dziewczynki ? :D
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
ladybug
Miła Kobietka

Post autor: ladybug »

niech wynajmie ekipe programu zdrady z polsatu :lol: :lol: :lol:
vista

Dziewczyny cholernie się boję o moją kuzynkę. Wczoraj widziałam go na mieście z jakąś kobietą. Byłam na mieście z koleżanką chodziliśmy po sklepach, i koleżanka chciała iść na kawę a u nas jest tylko 1 bardzo dobra kawiarnia i właśnie tam poszlysmy, on siedział z jakąś kobietą. Nie weszliśmy do środka. Kurde a jak to była jego kochanaka ?
Awatar użytkownika
aii
Gadatliwa Kobietka

Post autor: aii »

To kiepskiej jakości troll. Prowokuje i na siłę ciągnie ten temat, a przy tym ma pewnie jeszcze niezły ubaw z Waszych reakcji.
A jeżeli się mylę, to jedyną słuszną radą jest to, aby vista udała się do specjalisty. :]
Awatar użytkownika
torrie74

Post autor: torrie74 »

Zapewne ona o tym wie.
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

a może to po prostu była koleżanka z która poszedł na kawę..
a może jego klient....

To że ktoś jest zaręczony, zamężny nie znaczy że nie może się spotykac z innymi osobami....
wg mnie przesadzasz...

jeżeli tak bardzo tego chcesz, to powiedz o tym kuzynce i mniej to za sobą,....
vista

On ma narzeczoną więc co by miał robić z tą niby koleżanką. A z klientami nie chodzi.się.do kawiarni.
GarbatyZenek
Miła Kobietka

Post autor: GarbatyZenek »

Jeżeli piszesz prawdę to być może domyślam się co to za osoba. Ja przez wiele lat miałem do czynienia z taką. Wszyscy lubią taką osobę, zachowuje się zupelnie normalnie i od razu zyskuje aprobatę otoczenia. Dużo opowiada, jest dowcipny nie wygląda na to żeby sztucznie starał się być polubianym. Przychodzi mu to zupełnie naturalnie. Tyle że jak mu się z bliska przyjrzeć to może się okazać że jest mitomanem. Jednak żeby to stwierdzić potrzeba czasu i inwigilacji.Może być też egoistą i mieć brak empatii i poczucia winy. Jednak potrafi to zamaskować. Oby nie to co myślę...
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

a moze koleżanka... zabronisz ??
ODPOWIEDZ