Porada

Co zrobić w trudnych chwilach? Jak stworzyć udany związek? Co denerwuje nas w mężczyznach? Czy kobiety są z Wenus a faceci z Marsa? Na te i inne pytania możemy porozmawiać właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
Ancialol7171
Jestem tu nowa :)

Porada

Post autor: Ancialol7171 »

Witam
Mam na imię Anna i jestem osoba wchodząca w dorosłe zycie. Ostatnio na swojej drodze spotkałam niesamowitego mężczyznę starszego o 7 lat. Przez około 3 tygodnie nawet wiecej pisaliśmy ze sobą bardzo dużo ! Niestety nie mam pewności czy jest on wolny. Wydaje mi sie, ze osoba zajęta nie pisalby takich rzeczy i o tej godzinie z inna kobieta. Zawsze mamy o czym rozmowiac Gdy sie spotykamy, niestety nie nie często to moje uczucia sa nie do opisania. Niestety ostatnio cos sie chyba zmieniło przez jedna sytuacje i od tamtej pory juz tak nie piszemy. Jestem bardzo nieśmiała osoba wiec sama nie potrafię zapytać czy kogos ma i nie chce mu sie narzucać i pisać pierwsza.
Mam nadzieje, ze wy straszę i bardziej doświadczone kobiety mi pomożecie.
Dziękuję i czekam na odpwiedzi
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Re: Porada

Post autor: Hadassa »

Ale jeżeli się go nie spytasz to nikt za Ciebie się tego nie dowie
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
Meryem
Miła Kobietka

Post autor: Meryem »

Kto pyta, nie błądzi ;-)
Obrazek
Awatar użytkownika
AiShA
Extra Kobietka

Post autor: AiShA »

Spytaj wprost, powiedz mu że z Twojego punktu widzenia coś się zmieniło z jego strony do Ciebie.
Jeżeli jest dorosłym facetem nie będzie owijać w bawełnę i powie
Na ciele rozmaże z mych łez tatuaże, dwa metry ma strach nie wolno się bać.
A szyfry pułapki w słowach zostawię, pokonać chcesz nas nie zostanę.
Nie chce ciebie na zawsze, nie schowasz nas na dnie Tak mało mnie we mnie jest.
I nie zobaczysz że patrzę na Ciebie inaczej, nie chciałeś mnie takiej mieć.
Jutro znowu gonić, biec, latać ponad, ile sił mam krzyczę to Ja.
Kiedy miga świat w twoich oczach, naucz mnie od nowa.
Nie chciałeś mnie takiej więc naucz mnie sobą być...
Awatar użytkownika
Astra
Super Gaduła

Post autor: Astra »

Z tego co piszesz wynika, ze tak naprawde to nic a nic o nim nie wiesz. Przeciez to czy jest on wolny czy nie,
powinnas chyba ustalic na samym poczatku znajomosci by wiedziec czego tak naprawde mozesz sie spodziewac z
kontynuowania tej znajomosci.
Takie niedomowienia czesto potrafia wprowadzac nas w blad .
Mysle, ze tak chyba jest w Twoim przypadku.
Moze sie myle , nie wiem.
A moze powinnas jednak wprost zapytac tego pana czy jest wolna osoba,by nie angazowac czasu i uczuc na kogos kto
moze w konsekwencji okazac sie dla Ciebie zupelnie bezwartosciowa znajomoscia.
Napisz mu , ze prosisz go o spotkanie lub zadaj pytanie e-mailowo, by rozproszyc swoje watpliwosci.
Odwagi i wiecej pewnosci. :)
Malenka2128

Post autor: Malenka2128 »

Cześć Dziewczyny:) jestem tu nowa i nie wiem co myśleć a raczej cz brać pewnego chłopaka na poważnie. Spotkamy się od 2tygodni,wczoraj nawet zaproponował zamieszkanie tylko czy to nie za wczesnie??? poza tym najpierw pisze że Mu zależy na mnie a czekam na wiadomości smsy od Niego. Czasami jest poważny a czasmi jeszcze jak dziecko....Jestem po wcześniejszym trudnym związku i może sama szukam powodów...Pomózcie:(
Awatar użytkownika
AiShA
Extra Kobietka

Post autor: AiShA »

Malenka2128

Jak się zaczyna mieszkać z facetem to wszystko diametralnie się zmienia, poznajesz go tak naprawde z każdej strony jego wady zalety przyzwyczajenia.
To jest ważna decyzja i tak naprawdę nikt za ciebie jej nie podejmie musisz sama wiedzieć czy tego chcesz.
Bo to ty masz z nim mieszkać a nie ktoś inny.
Tak naprawdę nigdy nie jest za wcześnie ale czasami nie warto, musisz wyczuć czy to będzie dobra decyzja. A nawet jeśli po czasie okaże się że nie pasuje cie do siebie zawsze możesz się wyprowadzić.
Może być tak, że będzie dobrze i będziesz szczęśliwa.
Decyzja należy do ciebie. :)
Na ciele rozmaże z mych łez tatuaże, dwa metry ma strach nie wolno się bać.
A szyfry pułapki w słowach zostawię, pokonać chcesz nas nie zostanę.
Nie chce ciebie na zawsze, nie schowasz nas na dnie Tak mało mnie we mnie jest.
I nie zobaczysz że patrzę na Ciebie inaczej, nie chciałeś mnie takiej mieć.
Jutro znowu gonić, biec, latać ponad, ile sił mam krzyczę to Ja.
Kiedy miga świat w twoich oczach, naucz mnie od nowa.
Nie chciałeś mnie takiej więc naucz mnie sobą być...
Awatar użytkownika
Astra
Super Gaduła

Post autor: Astra »

Uwazam , ze jesli nie sprobujesz to sie po prostu nie dowiesz czy facet traktuje Cie naprawde
serio i wiaze z Toba plany przyszlosciowe.
W milosci trzeba i warto ryzykowac , bo przesadna ostroznoscia nie zawsze pomagamy szczesciu.
Bywa, ze go wlasnie odstraszamy.
A wiec do dziela , bo do odwaznych swiat naprawde nalezy.
Uczucia jakiekolwiek by nie byly wymagaja zdecydowanych i czasami nawet szokujacych posuniec.
W milosci nie ma nic za wsczesnie czy za pozno , w milosci sa spontaniczne dzialania.
Zycze szczescia i madrych wyborow. :ok:
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Ale wg mnie jednak mieszkanie razem po 2 tygodniach spotykania się to trochę za szybko...
Owszem czasem trzeba zaryzykować...
Malenka2128 po prostu pytanie czy one jeszcze dla Ciebie nie jest obcym człowiekiem
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
SweetCherry

Post autor: SweetCherry »

Ancialol7171 pisze:Witam
Mam na imię Anna i jestem osoba wchodząca w dorosłe zycie. Ostatnio na swojej drodze spotkałam niesamowitego mężczyznę starszego o 7 lat. Przez około 3 tygodnie nawet wiecej pisaliśmy ze sobą bardzo dużo ! Niestety nie mam pewności czy jest on wolny. Wydaje mi sie, ze osoba zajęta nie pisalby takich rzeczy i o tej godzinie z inna kobieta. Zawsze mamy o czym rozmowiac Gdy sie spotykamy, niestety nie nie często to moje uczucia sa nie do opisania. Niestety ostatnio cos sie chyba zmieniło przez jedna sytuacje i od tamtej pory juz tak nie piszemy. Jestem bardzo nieśmiała osoba wiec sama nie potrafię zapytać czy kogos ma i nie chce mu sie narzucać i pisać pierwsza.
Mam nadzieje, ze wy straszę i bardziej doświadczone kobiety mi pomożecie.
Dziękuję i czekam na odpwiedzi

Witaj Aniu,

Myślę, że już dawno powinnaś się zapytać czy jest wolny. Nie powinnaś się przejmować tym że się będziesz narzucać pisząc pierwsza.Facet też może sobie pomyśleć ''Nie będę się narzucać''. Napisz do niego i z nim wszystko wyjaśnij. Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
SweetCherry

Post autor: SweetCherry »

Malenka2128 pisze:Cześć Dziewczyny:) jestem tu nowa i nie wiem co myśleć a raczej cz brać pewnego chłopaka na poważnie. Spotkamy się od 2tygodni,wczoraj nawet zaproponował zamieszkanie tylko czy to nie za wczesnie??? poza tym najpierw pisze że Mu zależy na mnie a czekam na wiadomości smsy od Niego. Czasami jest poważny a czasmi jeszcze jak dziecko....Jestem po wcześniejszym trudnym związku i może sama szukam powodów...Pomózcie:(
Witaj Malenka2128,

Uważam, że zamieszkanie z kimś po 2 tygodniach znajomości to zły pomysł, jak dla mnie to troszkę za wcześnie. Powinnaś go lepiej poznać. :) Trzymaj się cieplutko 8-)
ODPOWIEDZ