pomysł na łazienkę

Nie wiesz jak urządzić mieszkanie? Jak uporać się z remontem? Jakie kwiaty kupić do ogrodu? Czyli tematy związane z naszym domowym zaciszem.
ODPOWIEDZ
mosiek32
Jestem tu nowa :)

pomysł na łazienkę

Post autor: mosiek32 »

Jak urządzić łazienkę? Czy w stylu klasycznym, a może nowoczesnym? A jak się wam podobają łazienki z elementami kamienia i drewna? Mnie zainteresowało takie rozwiązanie wygląda ciekawie, prawda?
bettti86
Extra Kobietka

Re: pomysł na łazienkę

Post autor: bettti86 »

na tym zdjęciu najbardziej rzuciło mi sie w oczy połączenie toalety i umywalki...totalny bezsens, musiałbym mieć na prawdę małą łazienkę, żeby się na to zdecydować
sabcia56

Post autor: sabcia56 »

Tak drewno jest teraz na topie, ale ja sama bym się nie zdecydowała na jego zastosowanie w łazience. Myślę, że oprócz mebli, ważne jest też oświetlenie, ciekawe i w dobrej cenie można kupić na SPAM No i ogromną rolę grają lustra. Sama mam dość dużą łazienkę i nie wyobrażam sobie jej bez mojego lustra praktycznie na całą ścianę. :D
Ostatnio zmieniony pn wrz 16, 2013 2:48 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
czoker

Post autor: czoker »

To prawda teraz oświetlenie do łazienki to nie tylko funkcja użytkowa ale i dekoracyjna, a jeżeli chodzi o armaturę to podobają mi się umywalki stawiane na blat.
Ostatnio zmieniony pn wrz 16, 2013 2:48 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Kammilia

Post autor: Kammilia »

Według mnie łazienka powinna być przede wszystkim łatwa do utrzymania w czystości. Oczywiście nie oznacza to, że należy rezygnować z ładnego wyglądu. Bardzo podobają mi się nowoczesne, minimalistyczne łazienki, które ładnie komponują się z naturalnymi materiałami. Przykładem mogą być umywalki z kamienia, które sprawiają, że wnętrze staje się ciekawe i nabiera charakteru.
Ostatnio zmieniony pn wrz 16, 2013 2:49 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
sat107

Post autor: sat107 »

dla mnie łazienka to przede wszystkim ogromna wanna, jasne wnętrze no i mój najbardzie snobistyczny nabytek- lampy led do fug SPAM wyglądają rewelacyjnie i każdy kto mnie odwiedza się nimi zachwyca;p :polska :shock: :shock:
Ostatnio zmieniony pn wrz 16, 2013 2:49 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
posterka
Miła Kobietka

Post autor: posterka »

W naszym mieszkaniu we Wrocławiu które na co dzień wynajmujemy studentom również zamierzamy zrobić remont łazienki i chyba będzie to robione jak najtańszym kosztem, gdyż ostatnio jest krucho z kasą.
PychaxD
Miła Kobietka

Post autor: PychaxD »

no dobra dziewczyny, ale nowoczesna łazienka to też elementy dekoracyjne, ręczniki, dywniki, fajowe oświetlenie itd itp:) To tez jest trudny wybór. Ja ze swojej strony polecam agata meble - szukam co chce w internecie a potem w sklepie idzie mi gładko i szybko :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
IDK AM

Obrazek
Poziomka

Post autor: Poziomka »

to może wytworna łazienka w drewnie?
SPAM
Ostatnio zmieniony pn wrz 16, 2013 2:50 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Gabriell

Post autor: Gabriell »

Mi od zawsze podobały się stylizacje w kolorach ziemi, oraz drewniane porządne meble. Dzisiaj trudno jest spotkać na prawdę dobrą szafkę czy półkę bo wszystko produkowane jest masowo, a jak już spotkamy dobry mebel to trzeba płacić za niego krocie. Ale cóż, jakość ma swoją wysoką cenę. Moim zdaniem lepiej jest kupić meble porządnie wykonane z dobrej jakości drewna i mieć pewność, że posłużą na lata, niż kupować jakieś badziewne meble w kolorze białym, które nie wyglądają estetycznie i w dodatku szybko się brudzą..
cykoria

Post autor: cykoria »

Łazienka to niewątpliwie jedno z najważniejszych pomieszczeń w naszym domu czy mieszkaniu. Bez względu na to kiedy i ile czasu spędzamy w łazience ważne jest dobre oświetlenie do łazienki, które wprawi nas w dobry nastrój. Ważne jest oświetlenia luster, kinkiety, listwy oświetleniowe, plafony, oświetlenie pod prysznic
Ostatnio zmieniony pn wrz 16, 2013 2:50 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
rabartek

Post autor: rabartek »

Witam, niedawno na Polskim rynku pojawiła się oferta Hiszpańskiej firmy Eissound. Producent między innymi oferuje zestawy radiowe z serii KB Sound (kitchen & bath). Zestawy te składają się z głośników przeznaczonych pod zabudowę (można je zintegrować z włącznikiem światła), radia, oraz pilota. Co sądzicie o takich rozwiązaniach?

SPAM
magdalena.stopa

Post autor: magdalena.stopa »

W domu najwięcej czasu spędzamy w kuchni i łazience. Łazienka przynajmniej dla mnie musi być zrobiona naturalnie. W takiej łazience aż miło spędzać czas. Produkty z których wykończyłam swoją łazienkę znalazłam w Firmie Lux4home która produkuje umywalki kamienne
Ostatnio zmieniony pn wrz 16, 2013 2:51 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
otoczaki
joasia.b
Miła Kobietka

Post autor: joasia.b »

W łazience faktycznie każdy z nas spędza dużo czasu. :D Moim zdaniem powinna być naturalna i estetyczna. Nie zawsze jednak da się ją umeblować odpowiednio, choćby ze względu na jej położenie. Łazienka na poddaszu też może być ciekawie urządzona, jednak jesteśmy w tej kwestii trochę ograniczeni. Najlepiej nadaje się tutaj wanna, choć prysznic przy odpowiednich warunkach też by się sprawdził. Wystarczy trochę wyobraźni i możemy mieć w łazience nasze małe domowe spa. :D
Ostatnio zmieniony pn wrz 16, 2013 2:51 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Katja13

Post autor: Katja13 »

Hej ja od siebie do łazeinki mogę polecić takie niewinne urządzenie SPAM
Jeżeli łazienka jest małą to jest to naprawdę cudowne rozwiązanie. Jak potrzebujesz rozkładasz jak się wysuszy zginasz i nie widać:)
My life my problem
Awatar użytkownika
Viola32

Post autor: Viola32 »

Hmm a ja bym poleciła cały zestaw donic np.: SPAM cena naprawdę przystępne, zamówiłam takie właśnie na święta aby na balkonie coś nowego było i powiem że naprawdę jestem zadowolona:)
Ad aspera per astra
fmfh

Post autor: fmfh »

PychaxD pisze:no dobra dziewczyny, ale nowoczesna łazienka to też elementy dekoracyjne, ręczniki, dywniki, fajowe oświetlenie itd itp:) To tez jest trudny wybór. Ja ze swojej strony polecam agata meble - szukam co chce w internecie a potem w sklepie idzie mi gładko i szybko :)
Komplecik, który przedstawiłaś jest super, podoba mi się i muszę sobie taki sprawić

SPAM
Buźka 369

Post autor: Buźka 369 »

oprócz podstawowego wyposażeni łazienki polecam bardzo fajny uchwyt na suszarkę:

SPAM

nie wiem jak wy ale ja mam pełno kosmetyków i całej reszty bibelotów i jak dla mnie czaderskim rozwiązaniem było uporządkowanie tego wszystkiego w takim regale:

SPAM
Ostatnio zmieniony pn wrz 16, 2013 2:52 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
hanni38

Post autor: hanni38 »

Według mnie fajnym pomysłem na urządzenie łazienki jest wykorzystanie drewna, zamiast tradycyjnych płytek
Ostatnio zmieniony pn wrz 16, 2013 2:52 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
cykoria

Post autor: cykoria »

Obecnie jestem na etapie remontu łazienki i trafiłam na ciekawą informację jakie wytrzymałe mogą być stelaże podtynkowe. Zastanawiam się nad zakupem takiego,
ponieważ będzie on schowany pod glazurą i może warto zainwestować w jego zakup.
Ostatnio zmieniony pn cze 03, 2013 11:18 am przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
berserker

Post autor: berserker »

Drewno w łazience? Nieee drewno jest bardziej wrażliwe na wodę przez co może być bardziej narażone na wszelakie wypaczenia czy skazy... Moim zdaniem do łazienki na podłogę tylko płytki, najlepiej sprawdzonych producentów o odpowiednich klasach ścieralności oraz trzeba pamiętać że najlepiej do łazienki kupić płytki antypoślizgowe
brukselka

Post autor: brukselka »

Myślę, że dużą role w łazience odgrywają meble łazienkowe i różne dodatki. To one nadają elegancji i smaku.
Ostatnio zmieniony ndz wrz 29, 2013 6:15 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
pomcia

Post autor: pomcia »

To chodzi o specjalne drewno, chyba egzotyczne czy coś, które podobno jest odpowiednio zabezpieczone. Ale ja bym drewna do łazienki nigdy nie dała.
Awatar użytkownika
Jamelia
Moderatorka

Post autor: Jamelia »

Za duża wilgoć żeby dawać drewno, zresztą nawet nie pasuje według mnie
Mi sie podobaja te
http://www.google.pl/imgres?imgurl=http ... CEMQ9QEwAg
http://www.google.pl/imgres?imgurl=http ... CDYQ9QEwBQ
http://www.google.pl/imgres?imgurl=http ... CDAQ9QEwAg
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
Awatar użytkownika
aii
Gadatliwa Kobietka

Post autor: aii »

Polecam do łazienek zestawienie koloru szarego i groszkowego. Wygląda naprawdę ładnie - sama jestem zachwycona takim połączeniem. :)
ODPOWIEDZ