Pomoc w wyborze odkurzacza

Nie wiesz jak urządzić mieszkanie? Jak uporać się z remontem? Jakie kwiaty kupić do ogrodu? Czyli tematy związane z naszym domowym zaciszem.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
bajaderka
Miła Kobietka

Pomoc w wyborze odkurzacza

Post autor: bajaderka »

Dziewczyny, potrzebuję porady.

Muszę kupić odkurzacz. Mieszkanko jest małe, nie ma dywanów. Myślałam o czymś kompaktowym, znalazłam takie cudo - http://www.agito.pl/odkurzacz-zelmer-el ... 36140.html. Bardzo mi się spodobał, chyba głównie dla tego, że jest bajecznie zielony :D
Widziałam opinie i jest naprawdę dużo pozytywnych. Gadałam o tym ze znajomą i mówiła, że trochę za tani ten odkurzacz i że jakościowo raczej nie może być szału. Fakt, mocy nie ma zbyt wielkiej, ale ja też nie potrzebuję jakiegoś super wielofunkcyjnego odkurzacza.
Co myślicie? Ewentualnie może podrzucicie jakieś alternatywy, tylko nie zbyt drogie (tak do 400 zł). Z góry dzięki za pomoc :)
hazel
Jestem tu nowa :)

Re: Pomoc w wyborze odkurzacza

Post autor: hazel »

Zależy Ci na np.filtrze wodnym? Dobra marka to Zelmer. Nie psują się, świetnie chodzą! :)
Ktoś wie z Was, ile kosztuje budowa domu? Potrzebuję szacowanych liczb... wszelkie propozycje mile widziane.
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Popieram Zelmera, mam już ponad rok i jestem zadowolona, a wcale dużo nie daliśmy... koło 300 zł..
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Armigor
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Armigor »

Ja mam miele i jestem bardzo zadowolona zwłaszcza z cichego trybu
pomcia

Post autor: pomcia »

Ja mam zelmera 5letniego i daje radę.
Awatar użytkownika
bajaderka
Miła Kobietka

Post autor: bajaderka »

hazel pisze:Zależy Ci na np.filtrze wodnym? Dobra marka to Zelmer. Nie psują się, świetnie chodzą! :)
A co tak naprawdę daje filtr wodny, bo powiem szczerze, że nie do końca się orientuję.
Właśnie głównie myślę o jakimś Zelmerze, bo słyszałam dużo opinii. Zresztą mam już jakieś sprzęty ich firmy i jestem zadowolona.
Jakiej mocy macie te swoje odkurzacze, bo wydaje mi się, że to też jest jedno z dość ważnych kryteriów?
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Ja mam ten http://www.zelmer.pl/odkurzacze/odkurza ... -0-st.html

o samych filtrach wodnych, czy też bezworkowych odkurzaczach, nie słyszałam dobrych opinii
Armigor
Gadatliwa Kobietka

Zelmer ogólnie ma dobre sprzęty jednak jak chodzi o odkurzacz ja wybrałam miele może odrobine droższy ale warty ceny a zelmer też do najtańszych nie należy :D
Awatar użytkownika
CynamonkaZrodzynkiem
Extra Kobietka

Post autor: CynamonkaZrodzynkiem »

Ja mam Philipsa i też nie narzekam. Może troszeczkę za głośno pracuje ale nie odkurzam też w środku nocy. Nie pamiętam ile zapłaciliśmy ale jestem zwolennikiem tego aby nie patrzeć na kasę a mieć spokój na kilka dobrych lat.
Amantium irae amoris integratio.
Armigor
Gadatliwa Kobietka

Ja również nie odkurzam w środku nocy ale wciągu dnia jak dziecko śpi :D
kasiak2

Post autor: kasiak2 »

Niedawno kupiłam odkurzacz Zelmera http://www.megamarket.com.pl/zelmer-odk ... ht,id-8455 mogę polecić wszystkim którzy w krótkim czasie chcą pozbyć się wszelkich zabrudzeń w domu
Awatar użytkownika
kobietka77
Fajna Kobietka

Post autor: kobietka77 »

Całkiem fajny i cena przystępna. Oglądałam ostatnio odkurzacz LG który dzięki wmontowanym czujnikom podąża za sprzątającym.
Awatar użytkownika
Lucja67

Post autor: Lucja67 »

A co możecie powiedzieć o odkurzaczach karchera? niedawno w sklepie matrixmedia widziałam jakieś obniżki, a że szukam teraz odkurzacza to zastanawiałam się właśnie nad tym, szczególnie, że czytałam, że to jakiś super sprzęt ;)
Boni

Post autor: Boni »

Ja mam Zelmera i jak dla mnie to był najlepszy wybór. Ma sporą moc i mimo wszystko nie jest głośny. Ja kupiłam na W SKLEPIE i z dostawe miałam gratis. Polecam tam zajrzeć bo spory wybór i ceny atrakcyjne.
Ostatnio zmieniony ndz wrz 25, 2016 6:28 pm przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: proszę nie spamować forum
a_gatka

Post autor: a_gatka »

kobietka77 pisze:Całkiem fajny i cena przystępna. Oglądałam ostatnio odkurzacz LG który dzięki wmontowanym czujnikom podąża za sprzątającym.
Wolałabym, żeby odkurzał, a nie łaził... :D
lovechristmass

Post autor: lovechristmass »

pomyśl o odkurzaczu wodnym :P nie wydziela się brzydki zapach kurzu no i jest dobry dla alergików ;)
płyty do uszczelek
majka34

Post autor: majka34 »

Ja polecam jak najbardziej pomyśleć o odkurzaczu na sucho i mokro. Fajne propozycje widziałam w Maltec sklep od producenta. Gwarancja i serwis w cenie jak coś się stanie. A idealnie sprawdza się przy dzieciach małych.
Awatar użytkownika
Dorinka
Miła Kobietka

Post autor: Dorinka »

Hadassa pisze: o samych filtrach wodnych, czy też bezworkowych odkurzaczach, nie słyszałam dobrych opinii
Dobre odkurzacze wodne czy bez-workowe kosztują kupę kasy. Te tańsze nie są niestety już wcale takie dobre.

Przy wyborze dobrze sprawdzać klasę energetyczną i dostępność worków oraz filtrów. czasami warto dopłacić 20 czy 100 zł do innego odkurzacze ze względu na cenę worków do niego oraz ich dostępność. Fajnie sprawdzić czy odkurzacz ma worki-zamienniki, które są dużo tańsze od oryginałów.
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

My od jakiegoś czasu mamy ten i jestem zadowolona z niego.
Super jest bo łatwo się prowadzi.
To tefal tw6843 eaObrazek
Awatar użytkownika
redorange666
Samiec

Post autor: redorange666 »

Rainbow i tylko Rainbow. Jest obrzydliwie drogi ale działa przez naście lat. Nieznam lepszego odkurzacza.
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Co on takiego ma super ?
Bo widzisz, ten tefal, na końcu rury, jest dodatkowo, łatwo wyciągana szczotka, no i wygodna rączka do trzymania.
Łatwy sposób zmiany odkurzanej powierzchni, nie tylko na końcówce ale i na rączce, do tego jeszcze do odkurzania firanek ;)
No i łatwo wchodzi pod łóżka...
Awatar użytkownika
redorange666
Samiec

Post autor: redorange666 »

Primo filtr wodnu do którego zbiera się całe badziewie...i nie ma żadnych innych cudów, filtrów etc. Ma ogromną moc. Stawki do dywanów i mebli z elektryczna wirujaca szczotka. A największy plus to jego wykonanie. Jest niezniszczalny. Nie ma w nim nic co mogli by się zepsuć. Pierwszy działał prawie 15 lat i działał by nadal ale przy zakupie nowego starego zabrali ze sobą obniżając cenę. Taki mały bonus.
Awatar użytkownika
laelia
Gadatliwa Kobietka

Post autor: laelia »

z Rainbowem dla mnie za dużo zachodu ;)

Ja się napalam na taki Phillipsa:

Obrazek

3w 1 - ma funkcję odkurzania, czyszczenia na mokro, i odczepiany mały odkurzaczyk, np. do okruchów z kanapy itd.

A oprócz tego natknełam sie w gazetkach o mieszkaniach na takie cudo Karchera:

Obrazek

"Mop elektryczny, który jednocześnie myje podłoge i zasysa zanieczyszczenia.
Zbiornik wody czystej wypełniany wodą i środkiem czyszczącym automatycznie zwilża pad walcowy z mikrofibry. Napędzany elektrycznie pad walcowy obraca się w przód usuwając luźne/suche zabrudzenia i wyciera podłogę w jednym przejściu. System odkurzający znajdujący się nad padem zasysa wodę z zabrudzeniami z pada do zbiornika na brudną wodę."

chciaż to wydaje mi się zbyt piękne żeby było prawdziwe, żeby taki mop dokładnie wymył podłogę, ale lubię takie nowinki, lubię sobie usprawniać pracę więc poczekam na jakieś opinie jak już trochę to ustrojstwo pobędzie na rynku
Obrazek
ODPOWIEDZ