POMOCY!

Co zrobić w trudnych chwilach? Jak stworzyć udany związek? Co denerwuje nas w mężczyznach? Czy kobiety są z Wenus a faceci z Marsa? Na te i inne pytania możemy porozmawiać właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
Zagubiona
Jestem tu nowa :)

POMOCY!

Post autor: Zagubiona »

Jestem w związku od 3 lat. Od roku mieszkamy razem. Mam 22 lata. On ma 34. Bardzo go kocham. Nie uklada sie w ogole. Od poczatku byly problemy. W trakcie mieszkania zaczeli mu się nie podobać to ze jestem szczupła, ze mam za mały tylek. Zaczel sue krytyka mojego wyglądu. Nawet moj wzrost (172). Od rozmowy do rozmowy okazało się że ogólnie jestem przeciwieństwem jego typu kobiety. Z czasem nawet seks przestał się układać . Słyszałam wiele razy że woli oglądać Youphorn. każde takie słowo raniło mnie wyprowadzałam się dużo razy ale później Wracała. kilka razy widział że go bardzo kocham pomimo przykrych Słów byłam. On też dużo razy mówił Mi że mam dobre serce i że nie Znajdzie takiej drugiej. wiele razy mówił że już nie chce być Ze mną a później mówił, że mam go nie Słuchać. Planował za mną przyszłość W Turcji(jest obcokrajowcem) prowadzi interes i wiem że ma stres ale każdy go ma.
wiele razy mówił przy mnie o innych kobietach żesą takie ładne a z mojego wyglądu śmieje się. Przykro mi bo go kocham i cały czas Walcze o ten Związek' Zawsze stawiał warunki CO i jak ma byćJa się starałam być bardziej pod porządkowną bo Zależało mi i nadal zależy! Co mam robić. chciałabym być bardziej pewna siebie i wziąć się za siebie skupić 8.bz na sobie. WczoraJ cały dzień nie odezwał się, był W pracy i przyszedł Troche wypity mówił tez że Mam się wyprowadzić a dziś rano był miły znów.. Moje nerwy jak na 22lata to masakra jakaś. wiem że powinnam się wynieść ale boje się że nie dam Sobie rady nie chce być już żeby mną manipulował. Za bardzo kocham
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Re: POMOCY!

Post autor: Hadassa »

Dziewczyno.. jesteś młoda, więc czemu się męczysz z kimś kto Cię nie docenia..
Tak ma wyglądać Wasze życie ??
Wiec może pora się od niego uwolnić... i zacząć życie na nowo ...
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Zagubiona

Kayira pisze:Dziewczyno.. jesteś młoda, więc czemu się męczysz z kimś kto Cię nie docenia..
Tak ma wyglądać Wasze życie ??
Wiec może pora się od niego uwolnić... i zacząć życie na nowo ...

To prawda. Js właśnie dlatego szukam tutaj pomocy może siła słowa mnie zmotywuje. Druga sprawa jest taka ze boli mnie ze tak jestem traktowana. Staralam sie zawsze pomoc w trudnym czasie. Młoda młoda. Ale cholernie zakochana
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Ale prawda jest taka, że masz się czuć szczęśliwa w zawiązku i nawet jeżeli masz jakieś wady, to najpiękniejsza dla ukochanego...
I nawet jeżeli się obejży za inna, to mimo wszystko masz miec pewność, że to nic nie znacy i nie jet to dla Ciebie zagrożeniem...
Poza tym.. nie masz pewności, czy nie wyrzuci Cię z domu w środku nocy...
Dobrze, że póki co masz gdzie wracać, ale cierpliwość też się kiedyś kończy...
Co wtedy zrobisz, do kogo pójdzie...

poza tym, jak dobrze rozumiem, jest obcokrajowcem.. Turcja... wiesz jak tam traktują kobiety ??
całkiem inna kultura i tradycje, na to tez musisz być gotowa....
Zagubiona

Nie jest taki żeby wyrzucił mnie. Ogólnie mowi ze jak będę gotowa. A na drugi dzień rozmawia ze mna inaczej. Zagubiona jestem strasznie. Chcialabym pokazać mu ze sama świetnie sobie dsm rade u stać mnie na dobrego faceta.
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Rozumiem, że jak coś to wracasz do rodziców..
Masz jakiś znajomych ??
Może pora, zamieszkać z rodzicami, i zacząć wychodzić ze znajomymi...
Zagubiona

Jezeli chodzi o to to nie mam za ciekawie. Z mama i tata nie mam kontaktu. Wychowała mnie pra babcia ktra zmarła w listopadzie. Znajomych malo. Urwskam kontakt z ludzmi z mojego miasta. Druga sprawa tutaj mam prace. Babcia zostawiła mi mieszkanie. Mie miasto rodzinne znajduje się 30 km od tego gdzie teraz mieszkam i mam prace. Zostawiłam wszystko i przyjechałam do niego. Tak to wygląda w skrócie

Czyli jsk chciałabym wrócić do mieszkania które zostawiła pra babcia budiaahym dojeżdżać do pracy. A ni chce z niej rezygnować to moja deska ratownicza. Ja chce odejść a z drugiej strony chciałabym dalej walczyć
Ostatnio zmieniony czw sty 09, 2014 1:38 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: łączenie postów
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Tylko wiesz... pytanie czy jest sens dalej walczyć..
może pora postawić go na ostrzy noża...
Powiedzieć że musi wybrać, albo zacznie traktować Cię jak człowieka, albo odejdziesz...
Zagubiona

Powiedział że nie zmieni Się. Muszę odejść.
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Post autor: malinka 61 »

Dziewczyno , otrząśnij się , to nie jest partner do życia , czytam aż mi skóra cierpnie , zniszczysz sobie życie z takim człowiekiem , masz się szanować a nie żeby ktoś ciebie miał za nic , miłość jest ślepa ale w życiu później oczy się otwiera kiedy jest już za późno , ratuj siebie , tyle jest innych wartościowych ludzi więc rozglądnij się , uciekaj puki czas !!!!
Przy po­dej­mo­waniu de­cyz­ji, nie zważaj na in­nych, kieruj się głosem ser­ca i włas­nym instynktem...

Obrazek
Zagubiona

Ciesze sie ze moge tutaj się wypowiedzieć obce osoby staraja sie mi w pewien sposób pomóc. Wyrwe sie z tego wszystkiego tyle że boje sie zeebym później nie wróciła kolejny raz. Chciałabym zeby widzial ze jestem twarda ale nie wiem jak sie wziąć w sobie i w koncu sie ogarnąć
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Nie wiem jak ci to poradzić ale ja już trochę pożyłam na tym świecie , nigdy a nigdy!!! nie pozwoliłam żeby arogancko ktoś się przy mnie odezwał , zawsze szanowałam siebie i wszystkich , jeżeli chłopiec już teraz jest taki obcesowy to później będzie jeszcze gorzej , znajdź sobie jakieś zajęcie żeby o nim nie myśleć a broń boże myśleć o powrocie daleko od tego człowieka , takie jest moje zdanie , myśl o sobie, bo to tobie ma być w życiu dobrze , a on nie ma wcale poszanowania dla ciebie a życie jest długie i ma być szczęśliwe i to od nas zależy Przemyśl to sobie , obyś w życiu nie płakała :(
Przy po­dej­mo­waniu de­cyz­ji, nie zważaj na in­nych, kieruj się głosem ser­ca i włas­nym instynktem...

Obrazek
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

JAk będziesz mieć ochotę do niego wrócić ;) pisz tu :0 już Ci przypomnimy dlaczego nie powinnaś tego robić...
Dbaj o siebie, i o swoją godnosć...
Zagubiona

Dziekuje wam wszystkim. Na prawde z całego serca. Teraz jestem w pracy. Jeszcze 1.5 godziny i do domu. Planowalam zeby wyprowadzic sie w sobote. Na spokojnie. Pracuje do 14 a w niedziele wokne także bede miala czas na ogarnięcie. Dobrze ze nam pracę bo inaczej miałabym za dużo czasu na myślenie. Najgorsze jest to ze dzis znowu byk mily. Widze to ze jeżeli on sie dobrze bawi ti nie zwraca uwage co ja w tym czasie robie. Wczoraj mógł przynajmniej napisac jakiegos smsa ze bedzie później. A przez caky dzien sie nie odzywal. Przykro ni bylo. Pozniej powiedział ze chce zyc sam. Bo tak nu dobrze. Bedzie mógł wracać i której chce. Robic ci chce. Isc gdzie chce. Ake do tej pory csly czas tak było. Dostosowalam sie do tego ze nir lubi telefonu dkatego nie meczylam go. Dostosowalam sie do tego ze mnie nigdzie nie zabiera. Wiele razy mówił ze nie czuje nic do mnie. Ale wiele razy tez pozniej nnie przytulal i byl mily. Momentami czuje sie jak zabawka. Pogubilam s8e w tym co jest dobre a ci złe. Nie wiem na prawde momentami jak mam sie zachowac.
Zagubiona

Przepraszam za bledy ale staram sie pisac szybko na klawiaturze z tel. Dlatego. Jeszcze raz dziękuję za teksty podparcia mnie
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Trzymam za ciebie kciuki , on traktuje ciebie jak maskotkę , kiedy jesteś mu potrzebna to ciebie tuli a jak nie to wrzuca ciebie w kąt , to nie tędy droga do szczęścia . Masz gdzie mieszkać i pracę jest a resztę w życiu ci się ułoży czego ci z całego serca życzę , głowa do góry i bądź silna , zawsze wymagaj poszanowania siebie

Obrazek
Zagubiona

Dziekuje. Mam nadzieje ze będzie dobrze. :o
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Będzie dobrze , nie daj się zdeptać , walcz o swoje szczęście :D

Obrazek
elzbieta45
Kobietka Expert

Post autor: elzbieta45 »

dziewczyno otworz oczy i jak najszybciej uciekaj . To nie facet dla ciebie . Czytajac to co napisałaś przeraza mnie bo stalas się niewolnica
Awatar użytkownika
Jamelia
Moderatorka

Post autor: Jamelia »

Ty młodziutka, on juz prawie w wieku średnim.. Jak myślisz czemu się tak zachowuje, chce żebys w kompleksy wpadła, przestała wierzyć że możesz się komuś podobać, Bo jesteś młoda i jakiś rówieśnik mógłby ci w głowie zawrócić. On Tobą sprawnie manipuluje, dobrze wie ile dla kobiety znaczy wygląd, komplementy. On Cie tego pozbawia żebyś zawsze była przy nim, jak niewolnica. Nie daj sie wpuścić w taki kanał, bo nie dość że przestaniesz w siebie wierzyć to z czasem i on w te swoje brednie uwierzy i zacznie cię tak postrzegać. Powiedz mu prosto w oczy. "jestem zajebistą kobietą, znam siebie i wiem że jestem wiele warta. Ty swoimi słowami pokazujesz że nie zasługujesz na mnie. Jeśli myslisz tak jak mówisz musimy się pożegnać, to był ostatni raz jak tego wysłuchałam. Teraz zastanów się nad soba i nad tym związkiem, czy chcesz o niego walczyć czy zakończyć." Dla mnie żadne gierki i zstanawianie się , podlizywanie, bycie podporzadkowana nie wchodza w gre bo cię zwyczajnie ZGNOI a potem odejdzie bo straci do ciebie cały szcunek.
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
Awatar użytkownika
Nerissa

Post autor: Nerissa »

Życie jest za krótkie, żeby marnować je dla takiego faceta. Jeśli już teraz w ten sposób cię traktuje, to nie myśl, że później będzie traktował cię lepiej. Z czasem będzie coraz gorzej. Uciekaj od niego, póki jeszcze nie jest za późno.
elzbieta45
Kobietka Expert

Tak racja jeśli zle traktuje na początku . To później zadnych zmian niemozna oczekiwać tylko może być gorzej gdy wezniecie slub i zacznie się codzienność . Uciekaj poki czas
lili

Post autor: lili »

Jeżeli już na początku pojawiają się takie problemy to niestety ale jakbyś nie wiem jak walczyła, nic z tego nie będzie. rozumiem, że jesteś szalenie zakochana, to Ci nie pozwala popatrzeć na sytuację chłodniej, z dystansu. Napisałaś, że on planuje przyszłość w Turcji, że jest obcokrajowcem. Nie jestem rasistką i w ogóle, ale jeśli ten mężczyzna jest np. muzułmaninem to już w ogóle nie masz się co pchać w taki układ, bo na prawdę źle się to skończy dla Ciebie. Bo jeżeli już teraz wasz związek no nie oszukujmy się - wygląda źle, później będzie jeszcze gorzej. Poradzisz sobie sama, skoro pracujesz, możesz wynająć jakiś pokój na początek, uwolnisz się i mimo że początek będzie ciężki, dasz sobie radę :-) Warto odżyć na nowo.
elzbieta45
Kobietka Expert

tak tam kobiety sa nikim
ODPOWIEDZ