Jak przetrwać kryzys w związku?
Jak przetrwać kryzys w związku?
Oboje doszliśmy do wniosku, że nasze relacje się zepsuły a uczucia wypaliły. Jednak żadne z nas nie potrafi i nie chce zakończyć związku. Nadal mamy nadzieję, że będzie lepiej.. Czy to słuszne myślenie? Jak przetrwać kryzys? Co robić? Miałyście podobnie?
już sama nie wiem co mam myśleć, mętlik w głowie.
już sama nie wiem co mam myśleć, mętlik w głowie.
pam
-
Aleksanderke18
- Jestem tu nowa :)
Re: Jak przetrwać kryzys w związku?
Jeśli oboje chcecie rozstania to nie ma sensu być ze sobą na siłę chyba że to przejściowy kryzys.Przede wszystkim porozmawiajcie ze sobą szczerze może uda się jeszcze uratować wasz związek skoro oboje nie chcecie definitywnie go zakończyć. Istotny jest powód waszych problemów. Moje rady po pierwsze rozmowa czasem trzeba się pokłócić wyrzucić z siebie wszystko co nas denerwuje w drugiej osobie, może pomoże wam chwila rozłąki żebyście później mogli zdecydować czy chcecie być razem czy osobno. Polecam obejrzeć film Fireproof;)
ja juz nic nie wiem, stwierdzilismy ze czas pokaze..
rozmowa zawsze konczy sie klotnia, mamy ciezkie charaktery..
chwila rozłąki to chyba najlepsze wyjscie..
dziekuje
rozmowa zawsze konczy sie klotnia, mamy ciezkie charaktery..
chwila rozłąki to chyba najlepsze wyjscie..
dziekuje
pam
Rozmowa tak, ale ja proponuje powiew świeżości- czyli spojrzenie na wszystko jeszcze raz. Zrobić coś razem, wspólny wypad, sprawienie drugiej osobie przyjemności. Tak zwyczajnie. U nas działa basen, miła kolacja, spacer po lesie. Dobry nastrój zaczyna się w głowie, a potem dzielić się nim i zarażać osobę najbliższą.
Po pierwsze - zróbcie wieczór wspomnień. Tych dobrych. Najlepiej spiszcie sobie wszystko na kartkach i pomówcie o tym. Takie przypomnienie sobie o tym co nas połączyło czasem naprawdę daje "kopa".
No i jakaś rozłąka, czasem jest wręcz potrzebna by przypomnieć sobie jak to jest się mieć nawzajem.
No i jakaś rozłąka, czasem jest wręcz potrzebna by przypomnieć sobie jak to jest się mieć nawzajem.
Niech pozytywna energia Cię nie opuszcza.
Wyjedźcie gdzieś razem. Zmiana otoczenia wyjdzie Wam na dobre i pomoże podjąć decyzję.
-
Violetta88
- Jestem tu nowa :)
Wiem z doświadczenia, że nie warto dalej ciągnąć czegoś, co się dawno wypaliło. Nawet jak na chwilę będzie lepiej, to nigdy nie będzie na tyle super, byście byli oboje szczęśliwi.
Widocznie do siebie nie pasujecie, i lepiej szukać szczęścia u kogoś innego.
Widocznie do siebie nie pasujecie, i lepiej szukać szczęścia u kogoś innego.
Soczewki Acuvue są najlepsze!
Mysle, ze jesli padaja w zwiazku juz takie kryzysowe slowa to moim zdaniem zbliza sie niechybnie
koniec uczuciowy.
Natomiast ,reanimacja wypalonego zwiazku za pomoca wspomnien czy wspolnych wycieczek ,to tylko
odwlekanie czasu agonii dogorywajacego zwiazku.
W zwiazku ,slowo wypalenie jest zawsze moim zdaniem postawieniem tzw kropki nad i .
Czyli nie ma i nie bedzie odwrotu od podjetych decyzji najczesciej swiadomych i przemyslanych.
Najczesciej ratowanie zgliszcz sie nie oplaca jak i w zyciu tak i w uczuciach.
No, ale kazdy zwiazek kieruje sie wlasnymi regulami i prawami i byc moze Twoj dopuszcza rozne formy jego
ratowania.
Jesli tak to decyduj co jest dla Was oplacalne .
koniec uczuciowy.
Natomiast ,reanimacja wypalonego zwiazku za pomoca wspomnien czy wspolnych wycieczek ,to tylko
odwlekanie czasu agonii dogorywajacego zwiazku.
W zwiazku ,slowo wypalenie jest zawsze moim zdaniem postawieniem tzw kropki nad i .
Czyli nie ma i nie bedzie odwrotu od podjetych decyzji najczesciej swiadomych i przemyslanych.
Najczesciej ratowanie zgliszcz sie nie oplaca jak i w zyciu tak i w uczuciach.
No, ale kazdy zwiazek kieruje sie wlasnymi regulami i prawami i byc moze Twoj dopuszcza rozne formy jego
ratowania.
Jesli tak to decyduj co jest dla Was oplacalne .
Zastanówcie się czy nie jesteście ze sobą już tylko z przyzwyczajenia... Bo jeśli chcecie to ciągnąć bo jest to dla was w jakiś sposób "bezpieczne", bo martwicie się, że nie znajdziecie już sobie kogoś innego.... to bardzo niedobrze... Wzajemnie będziecie się tylko wyniszczać. To już w zasadzie toksyczny związek powstaje. Jeśli uczucie się wypaliło, to prędzej czy później któreś z was zacznie szukać tego uczucia gdzie indziej... A wtedy będzie już wam tylko trudniej.
Spróbujcie sobie odpowiedzieć na pytanie : Czy coś z tego będzie? Jeśli, nie, pozostańcie przyjaciółmi, wspierajcie się. Jeżeli, tak. Odbudujcie relacje. Wykażcie się romantyzmem. Nie rozpamiętujcie przeszłości - zwłaszcza tej "niedobrej" - wyciągnijcie wnioski na przyszłość.
NGO