Pokój dla maluszka

Wszystko na temat naszych małych pociech. Jak wychowywać dziecko? W jaki sposób się z nim bawić? Relacje z dzieckiem, trudne rozmowy właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
vicky0019
Fajna Kobietka

Pokój dla maluszka

Post autor: vicky0019 »

Witajcie,
Przygotowujemy z siostrą pokój dla jej córeczki i zastanawiamy się co jest lepsze. Może jednak malowana ściana, gdzie dziecko będzie samo mogło sobie po niej rysować?
Ostatnio zmieniony wt lis 19, 2013 6:57 pm przez 456, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
fotograf ślubny warszawa
elzbieta45
Kobietka Expert

Re: Pokój dla maluszka

Post autor: elzbieta45 »

wiem , że dzieci lubia rysowac po scianach , ale tez nie wszystkie . zależy od predyspozycji dziecka . Moi akurat nie malowali po sacianach wiec kacik wygospodarowany na malowanie na scianie to byłby niewypał . Fototapeta to dobry pomysł a szczegolnie z ulubionej bajki
vicky0019
Fajna Kobietka

Post autor: vicky0019 »

Dziękuję :)
fotograf ślubny warszawa
elzbieta45
Kobietka Expert

sa to trudne decyzje
Awatar użytkownika
krystyna1617
Jestem tu nowa :)

Post autor: krystyna1617 »

elzbieta45 pisze:wiem , że dzieci lubia rysowac po scianach , ale tez nie wszystkie . zależy od predyspozycji dziecka . Moi akurat nie malowali po sacianach wiec kacik wygospodarowany na malowanie na scianie to byłby niewypał . Fototapeta to dobry pomysł a szczegolnie z ulubionej bajki

to chyba zawsze się sprawdza a i koszty nie są duże...
Oto co robot odkurzacz potrafi!
elzbieta45
Kobietka Expert

trzeba dobrac do tego upodobania dzieci
Kolaboracja

Post autor: Kolaboracja »

ja myślę, że możecie zrobić jedną ścianę do malowania, a resztę w ładnym kolorze,ładne wzorki co tam uważacie, jeśli to niemowlak będzie to delikatne akcenty do tego wystarczą, może być jakiś miś, baldachim przy łóżeczku, organizer na łóżeczko/ ścianę-ale wtedy gładka ściana
Kolaboracja

a i niech siostra zwróci uwagę, gdy dziecko podrośnie i będzie malowało po ścianach to trzeba mu tłumaczyć,że nie po wszystkich ścianach może malować:D
tasiaka
Fajna Kobietka

Post autor: tasiaka »

I wilk może być syty i owca cała bo można kupić tapetę kolorowankę
Jednorożce, samochody, co tam sobie młody człowiek wymarzy ;)
Ostatnio zmieniony pn wrz 30, 2013 1:44 pm przez 456, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: spam
Kolaboracja

fajny pomysł, tego nie widziałam:)
marqiza

Post autor: marqiza »

a mi się wydaję, że najbardziej praktycznym rozwiązaniem są naklejki dla dzieci na ścianę, można je przykleić w dowolnym miejscu, a np. na decomania.pl oferują naklejki, które można przeklejać :D
Ostatnio zmieniony pn wrz 30, 2013 1:43 pm przez 456, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Proszę nie spamować
Basienka
Miła Kobietka

Post autor: Basienka »

widziałam też tapetę jak tablica do pisania i chyba byłą samoprzylepna, na ścianie bardzo fajnie wygląda, oczywiście wszystko z umiarem;)
Kolaboracja

zajrzyjcie na fb ferettii będą mieli super mebelki dla maluszków, może upatrzycie coś dla swojego maleństwa;]
Basienka
Miła Kobietka

jej to łóżeczko miś mnie powaliło Obrazek a Wy co o nim myślicie?dobrze że kolaboracja pisałaś o nich
Awatar użytkownika
Jolka31
Miła Kobietka

Post autor: Jolka31 »

Łóżeczko jest genialne :) :)
FORUM DLA MAM wystawione na sprzedaż! Zostań nową właścicielką!

allegro.pl/forum-internetowe-forumdlamam-pl-phpbb3-i4387220130.html
tusia25

Post autor: tusia25 »

bardzo ladne lozeczko:) smieszne no i od razu widac ze dla dziecka:) a ja odkad kupilam lozeczko dla malucha to wiem ze lozeczko z kolkami to aspekt, dla ktorego na pewno zakupilabym np. to lozeczko. Ogromnie ulatwiajaca zycie rzecz.
Awatar użytkownika
Morwa

Post autor: Morwa »

pozwolę sobie odświeżyć temat, bo chciałam zapytać, czy interesowałyście się może oferta firm produkujacych meble typowo dla szkół i przedszkoli? nic chyba nie stoi na przeszkodzie, żeby tego typu meble szkolne stały także w zwykłym dziecięcym pokoju, prawda?
Ostatnio zmieniony pt lis 29, 2013 12:45 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Basienka
Miła Kobietka

ja niestety nie interesowałam się takimi mebelkami ale widziałam śliczne mebelki feretti,na stronie można zobaczyć jakie mają modele,super
Kolaboracja

widziałam że na stronie firmowej jest więcej mebelków pokazanych niż na fb także jak czegoś szukacie to tam warto zobaczyć
zosienka_g

Post autor: zosienka_g »

moim zdaniem super pomysł z malowaną ścianą,są takie tapety lub farba tablicowa-super
Kolaboracja

widziałyście mebelki Charme?są prześliczne,klasyczne ale dziecięce,mnie się bardzo spodobały
zosienka_g

Post autor: zosienka_g »

teraz dopiero zobaczyłam o jakich mebelkach piszesz i mnie też urzekły,nie widziałam nic takiego wcześniej,chociaż te pandy też całkiem fajne;]
Awatar użytkownika
Panna_Mysia
Fajna Kobietka

Post autor: Panna_Mysia »

Dziewczyny, powiem Wam szczerze z własnego doświadczenia, że bez względu na to, w jaki sposób wykończycie pokój dziecka, i tak skończy się stworzeniem przez niego esów i floresów na ścianach i meblach. Prędzej czy później każdy noworodek staje się w pełni mobilnym i ciekawym świata maluchem, który nauczy się posługiwać ołówkiem, kredkami, mazakami czy farbami.

Ja proponuję więc pomalować ścianę zwykłą białą z pigmentem, bo jest wydajna i niedroga. jak dziecko podrośnie można szybkim i tanim kosztem odmalować pomieszczenie. Tapetę zdecydowanie odradzam z uwagi na jej wysoki koszt.

Fajnym, ale droższym rozwiązaniem jest pomalowanie ścian farbą zmywalną, zaś szczytem marzeń farbą tablicową, po której dziecko rysuje kredą. Ja w pokoju mojego synka postawiłam zwyczajną tablicę dla dzieci, a na ścianę dodatkowo przykleiłam taśmą wielki arkusz papieru. Piotruś był zachwycony, jednak szczytem jego marzeń było rysowanie kolorową kredą po naszej ciemnej meblościance a potem wycieranie jej mokrą gąbką :)
Jeśli lubisz testować nowości i otrzymywać darmowe produkty, rodzina Myszy ser-decznie zaprasza na gryzoniowy blog - http://www.mysia-familia.blogspot.com
blueskay
Miła Kobietka

Post autor: blueskay »

my mamy niebieskie ściany i jasne mebelki :) co do tych mebelków charme to miałam okazję ostatnio je zobaczyć są super :)
ODPOWIEDZ