Mam zaopiekować się przez kilka dni córeczką koleżanki (6 lat ). Już wiem, co bedziemy robić; atrakcji w Warszawie naprawdę sporo
Muzyka dla dzieci
- paproctaniosc
- Miła Kobietka
Muzyka dla dzieci
Drogie Mamy!
Mam zaopiekować się przez kilka dni córeczką koleżanki (6 lat ). Już wiem, co bedziemy robić; atrakcji w Warszawie naprawdę sporo
ale chciałabym też zapodać Młodej jakąś fajną muzykę. Kompletnie nie wiem, co by ją mogło zainteresować. Gdzie szukać współczesnych hitów dla dzieciaków? Oczywiście mogę jej też puścić muzykę z mojego dzieciństwa - lata 90. Fasolki i te sprawy 
-
wczekoladzie
- Jestem tu nowa :)
Re: Muzyka dla dzieci
dokładnie smerfy zawsze na czasie, albo pszczółka maja
-
justynaharas
- Jestem tu nowa :)
Spokojna czyli np Kompozycje
IX symfonia Beethovena
Dla Elizy
Sonata Księżycowa
V symfonia Beethovena
Sonata Patetyczna
IX symfonia Beethovena
Dla Elizy
Sonata Księżycowa
V symfonia Beethovena
Sonata Patetyczna
Nie wiem jak ci poszło pilnowanie, ale jak będziesz następnym razem to "wypróbuj sobie" Polskie Radio Dzieciom i ty będziesz miała co słuchać i dziecko.
justynaharas, faktycznie sprawdza się u Ciebie muzyka poważna? Ja bardzo lubię czasem posłuchać, ale muszę mieć nastrój. Myślę, że warto zapoznawać dzieciaki z taką muzyką, żeby sobie wyrabiały gust, ale jednak częściej puszczać im coś typowo dziecięcego, skocznego, z tekstem, żeby mogły sobie pośpiewać (zresztą zapamiętywanie tekstu to też nauka). U nas nieśmiertelne Fasolki i Dyskoteka Pana Jacka
Polskiego radia Dzieciom nie znałam, ale sprawdzę co tam grają 
Fasolki też tam grają
Apropos muzyki na tym radiu to jak ci maluch zaśnie to posłuchaj sobie jeszcze strefy rodzica. Jak np. było o Anglii i podróżowaniu z dzieckiem to piosenki z Bonda leciały różne itp.
Majka Jeżowska ma dobre kawałki.
Znajomi puszczają muzykę klasyczną dzieciaczkowi swojemu i mówią, że działa uspokajającomuffinka pisze:justynaharas, faktycznie sprawdza się u Ciebie muzyka poważna? Ja bardzo lubię czasem posłuchać, ale muszę mieć nastrój. Myślę, że warto zapoznawać dzieciaki z taką muzyką, żeby sobie wyrabiały gust, ale jednak częściej puszczać im coś typowo dziecięcego, skocznego, z tekstem, żeby mogły sobie pośpiewać (zresztą zapamiętywanie tekstu to też nauka). U nas nieśmiertelne Fasolki i Dyskoteka Pana JackaPolskiego radia Dzieciom nie znałam, ale sprawdzę co tam grają
"Na pochyłe drzewo każda koza wskoczy" 
Mój blog psychologiczny
Mój blog psychologiczny
Tam (na Polskim Radiu Dzieciom) jest fajna audycja tylko nie pamiętam w jakie dni ale tytuł ma taki "Muzyczne podróże małe i duże", to was może zainteresować.
A Radio Bajka kojarzycie? Swojego czasu miałam tę stację zapisaną w radiu w aucie, przyjemnie było sobie czasem posłuchać.
I see a red door and I want it painted black
No colours anymore, I want them to turn black
No colours anymore, I want them to turn black
ja mojej rocznej córeczce puszczam smerfy bo ślicznie przy nich tanczy i jeszcze pioesnki z minimini
Moja siostrzenica półtoraroczna uwielbia disco polo 
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
Dziewczyny, słyszałam, że słuchanie w ciąży pewnych gatunków muzyki dobrze wpływa na dziecko. Wiecie coś o tym?
Hadassa, Mozart dobrze wpływa na wszystkich
Moja koleżanka miała znajomą w pracy, i nie jest to urban legen
O dziwo można zasnąć przy metalu, ale trzeba po prostu spróbować 
Samą mnie tak kiedyś uczyli..
Samą mnie tak kiedyś uczyli..
.. bo w oczach tkwi siła duszy...