obuwie dla dziecka

Wszystko na temat naszych małych pociech. Jak wychowywać dziecko? W jaki sposób się z nim bawić? Relacje z dzieckiem, trudne rozmowy właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
cherry76
Jestem tu nowa :)

obuwie dla dziecka

Post autor: cherry76 »

witam, jestem Marta, mam 3letnią córkę Asię i synka w drodze :)

Jakie obuwie polecacie ? Moja córka od roku nosi buciki „Bartek” ale zastanawiam się nad zmianą, bo są nietrwałe. Chodzi mi o buciki profilaktyczne, dla prawidłowego wzrostu. Słyszałam że dobre jakościowo są buty firmy „postęp”, ale nigdzie (w Toruniu) nie mogę ich dostać. Niestety nie należą do najtańszych. A może coś innego ? Moje dziecko nie chodzi do ortopedy, jest zdrowe.
Zorka

Re: obuwie dla dziecka

Post autor: Zorka »

WEdług mnie dziecko powinno przymierzyć buciki zanim zacznie je nosić, a mój mały miał zwykle buty z szerokimi noskami i takie które stabilizowały dobrze stopę. A co do wkładek , to opinie specjalistów są rózne, niektórzy polecają wkładki profilowane, inni najzwyklejsze, bo stopa sama powinna się wykształcać.
Awatar użytkownika
kamajana

Post autor: kamajana »

Tak się składa, że jestem z branży obuwniczej, co widać w podpisie ;) a tak na poważnie..
Jak najdłużej dziecko powinno nosić obuwie wysokie tzw.trzewiki, które usztywniają stopę i pozwalają na prawidłowy rozwój, zazwyczaj firmy produkują je do roz.26 ale zdarzają się do roz.30 i koniecznie skórzane ze skórzana podszewką i wkładką, wkładka nie powinna być za miękka i zbyt bardzo profilowana, od tego są wkładki ortopedyczne, a te przepisuje lekarz.
Jest jeden problem ....cena :( od tego roku nasze opiekuńcze państwo podniosło podatek vat na obuwie dziecięce z 8% na 23% i w ten sposób polskie dobre obuwie mocno zdrożało i za pierwsze buciki naszego dziecka trzeba zapłacić 160 zł.
Moim zdaniem obuwie Bartek jest ok chociaż tak jak pisze cherry76 jakość już nie ta co kiedyś, ale technologicznie i anatomicznie są wporządku, a obuwie domowe Befado.
http://www.stonoga.na.allegro.pl
Wyprzedaż obuwia dziecięcego, suuuper ceny :)
pomcia

Post autor: pomcia »

W zeszłym roku był program o butach dla dzieci szytych w polsce, bardzo ładne wzornictwo i do tego bezpieczne dla stóp ale nie mogę przypomnieć sobie nazwy.
eiger

Post autor: eiger »

szkoda, że dziecięce obuwie jest tak drogie.
Ale w stopy małego dziecka lepiej zainwestować niż deformować małe nóżki w taniej chińszczyźnie. Polecam elefant, bartek.
kochanka

Post autor: kochanka »

Ja też mam dylemat z sandałkami dla smyka :( Sama nie wiem jakie chce wydac do 60zł i znalazłam korneckiego w przecenie , ale kusi mnie befado. i do tego wójek google też nie ułatwia. A moj synek nosi rozmiar 21 czyli tez lipa z znalezieniem bo od 22 zazwyczaj sie zaczynają :(
Dzieckolandia_pl

Post autor: Dzieckolandia_pl »

Moim zdaniem warto dopłacić i kupić dziecku lepsze,wygodne buty bo w końcu jest to podstawa. Starsze dzieci mogą już powiedzieć czy dany rozmiar pasuje czy nie,inaczej musimy się domyślać i często są wybierane na styk.
joannaorzeszek

Post autor: joannaorzeszek »

polecam sklep Krasnal na Broniewskiego w Toruniu, mają bardzo duży wybór bucików, panie pomogły mi dobrać odpowiednie. Wspominały też o badaniach jakie tam cyklicznie wykonują, przyjeżdża jakiś lekarz od stópek, ogląda dzieci i doradza jakie buty nosić i co poza tym robić
Amaretto

Post autor: Amaretto »

Ja dbam przede wszystkim o to aby moim maluchom było jak najwygodniej ;) Są bardzo aktywne więc najczęściej wybieram dla nich sportowe buciki i ciuszki.
Aby nieco zaoszczędzić obuwie zamawiam w sklepie internetowym.

Treść moderowana
Ostatnio zmieniony pt lip 26, 2013 9:04 pm przez 456, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Spam
MariannaUmba
Miła Kobietka

Post autor: MariannaUmba »

ja kupiłam w bartku, z tego wzgledu, ze maja certyfikaty i pozytywne opinie, elastyczna podeszwa i wkladka antygrzybiczna, to mnie przekonalo. Aby nie uzywane tylko.
Awatar użytkownika
joasia27

Post autor: joasia27 »

Mi lekarz doradził buty ortopedyczne Memo, bo moja córeczka ma lekką wadę. Na szczęście ćwiczenia w połączeniu ze specjalnymi bucikami powoli przynoszą efekty. :)
Bibia
Fajna Kobietka

Post autor: Bibia »

Nie jestem przekonana, że jakiekolwiek drogie obuwie ortopedyczne bez odpowiedniej rehabilitacji załatwi sprawę ewentualnych wad postawy....
sylwucha

Post autor: sylwucha »

Ja buty dla siebie i dla dzieciaków kupuję w Ryłko. Sprawdzona firma, dobrej jakości materiały, nigdy się na nich nie zawiodłam. Dzieciaki nie skarżą mi się na jakieś odciski albo że psują im się buty. Są bardzo porządnie zrobione. Mają fajnie wyprofilowaną podeszwę
misiamisia

Post autor: misiamisia »

Najważniejsze żeby miały przynajmniej skórzaną wkładkę. A firma to sprawa drugorzędna.
centrumfotelikow.pl - concord reverso
Mała_Kaśka
Fajna Kobietka

Post autor: Mała_Kaśka »

Ogólnie dobrze jak są skórzane, materiał jest bardzo ważny, żeby małą stópka nie pociła się i żeby wygodnie dziecko stawiało swoje pierwsze kroki
elwira321
Miła Kobietka

Post autor: elwira321 »

Może poszukaj na necie zawszę większy wybór i niższe ceny
hej naturalne piekno :D
ODPOWIEDZ