Jakie obuwie polecacie ? Moja córka od roku nosi buciki „Bartek” ale zastanawiam się nad zmianą, bo są nietrwałe. Chodzi mi o buciki profilaktyczne, dla prawidłowego wzrostu. Słyszałam że dobre jakościowo są buty firmy „postęp”, ale nigdzie (w Toruniu) nie mogę ich dostać. Niestety nie należą do najtańszych. A może coś innego ? Moje dziecko nie chodzi do ortopedy, jest zdrowe.
obuwie dla dziecka
obuwie dla dziecka
witam, jestem Marta, mam 3letnią córkę Asię i synka w drodze
Jakie obuwie polecacie ? Moja córka od roku nosi buciki „Bartek” ale zastanawiam się nad zmianą, bo są nietrwałe. Chodzi mi o buciki profilaktyczne, dla prawidłowego wzrostu. Słyszałam że dobre jakościowo są buty firmy „postęp”, ale nigdzie (w Toruniu) nie mogę ich dostać. Niestety nie należą do najtańszych. A może coś innego ? Moje dziecko nie chodzi do ortopedy, jest zdrowe.
-
Zorka
Re: obuwie dla dziecka
WEdług mnie dziecko powinno przymierzyć buciki zanim zacznie je nosić, a mój mały miał zwykle buty z szerokimi noskami i takie które stabilizowały dobrze stopę. A co do wkładek , to opinie specjalistów są rózne, niektórzy polecają wkładki profilowane, inni najzwyklejsze, bo stopa sama powinna się wykształcać.
Tak się składa, że jestem z branży obuwniczej, co widać w podpisie
a tak na poważnie..
Jak najdłużej dziecko powinno nosić obuwie wysokie tzw.trzewiki, które usztywniają stopę i pozwalają na prawidłowy rozwój, zazwyczaj firmy produkują je do roz.26 ale zdarzają się do roz.30 i koniecznie skórzane ze skórzana podszewką i wkładką, wkładka nie powinna być za miękka i zbyt bardzo profilowana, od tego są wkładki ortopedyczne, a te przepisuje lekarz.
Jest jeden problem ....cena
od tego roku nasze opiekuńcze państwo podniosło podatek vat na obuwie dziecięce z 8% na 23% i w ten sposób polskie dobre obuwie mocno zdrożało i za pierwsze buciki naszego dziecka trzeba zapłacić 160 zł.
Moim zdaniem obuwie Bartek jest ok chociaż tak jak pisze cherry76 jakość już nie ta co kiedyś, ale technologicznie i anatomicznie są wporządku, a obuwie domowe Befado.
Jak najdłużej dziecko powinno nosić obuwie wysokie tzw.trzewiki, które usztywniają stopę i pozwalają na prawidłowy rozwój, zazwyczaj firmy produkują je do roz.26 ale zdarzają się do roz.30 i koniecznie skórzane ze skórzana podszewką i wkładką, wkładka nie powinna być za miękka i zbyt bardzo profilowana, od tego są wkładki ortopedyczne, a te przepisuje lekarz.
Jest jeden problem ....cena
Moim zdaniem obuwie Bartek jest ok chociaż tak jak pisze cherry76 jakość już nie ta co kiedyś, ale technologicznie i anatomicznie są wporządku, a obuwie domowe Befado.
-
pomcia
W zeszłym roku był program o butach dla dzieci szytych w polsce, bardzo ładne wzornictwo i do tego bezpieczne dla stóp ale nie mogę przypomnieć sobie nazwy.
szkoda, że dziecięce obuwie jest tak drogie.
Ale w stopy małego dziecka lepiej zainwestować niż deformować małe nóżki w taniej chińszczyźnie. Polecam elefant, bartek.
Ale w stopy małego dziecka lepiej zainwestować niż deformować małe nóżki w taniej chińszczyźnie. Polecam elefant, bartek.
Ja też mam dylemat z sandałkami dla smyka
Sama nie wiem jakie chce wydac do 60zł i znalazłam korneckiego w przecenie , ale kusi mnie befado. i do tego wójek google też nie ułatwia. A moj synek nosi rozmiar 21 czyli tez lipa z znalezieniem bo od 22 zazwyczaj sie zaczynają 
-
Dzieckolandia_pl
- Jestem tu nowa :)
Moim zdaniem warto dopłacić i kupić dziecku lepsze,wygodne buty bo w końcu jest to podstawa. Starsze dzieci mogą już powiedzieć czy dany rozmiar pasuje czy nie,inaczej musimy się domyślać i często są wybierane na styk.
-
joannaorzeszek
polecam sklep Krasnal na Broniewskiego w Toruniu, mają bardzo duży wybór bucików, panie pomogły mi dobrać odpowiednie. Wspominały też o badaniach jakie tam cyklicznie wykonują, przyjeżdża jakiś lekarz od stópek, ogląda dzieci i doradza jakie buty nosić i co poza tym robić
-
Amaretto
Ja dbam przede wszystkim o to aby moim maluchom było jak najwygodniej
Są bardzo aktywne więc najczęściej wybieram dla nich sportowe buciki i ciuszki.
Aby nieco zaoszczędzić obuwie zamawiam w sklepie internetowym.
Treść moderowana
Aby nieco zaoszczędzić obuwie zamawiam w sklepie internetowym.
Treść moderowana
Ostatnio zmieniony pt lip 26, 2013 9:04 pm przez 456, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Spam
Powód: Spam
-
MariannaUmba
- Miła Kobietka
ja kupiłam w bartku, z tego wzgledu, ze maja certyfikaty i pozytywne opinie, elastyczna podeszwa i wkladka antygrzybiczna, to mnie przekonalo. Aby nie uzywane tylko.
Mi lekarz doradził buty ortopedyczne Memo, bo moja córeczka ma lekką wadę. Na szczęście ćwiczenia w połączeniu ze specjalnymi bucikami powoli przynoszą efekty. 
Nie jestem przekonana, że jakiekolwiek drogie obuwie ortopedyczne bez odpowiedniej rehabilitacji załatwi sprawę ewentualnych wad postawy....
Ja buty dla siebie i dla dzieciaków kupuję w Ryłko. Sprawdzona firma, dobrej jakości materiały, nigdy się na nich nie zawiodłam. Dzieciaki nie skarżą mi się na jakieś odciski albo że psują im się buty. Są bardzo porządnie zrobione. Mają fajnie wyprofilowaną podeszwę
-
misiamisia
Najważniejsze żeby miały przynajmniej skórzaną wkładkę. A firma to sprawa drugorzędna.
centrumfotelikow.pl - concord reverso
-
Mała_Kaśka
- Fajna Kobietka
Ogólnie dobrze jak są skórzane, materiał jest bardzo ważny, żeby małą stópka nie pociła się i żeby wygodnie dziecko stawiało swoje pierwsze kroki
Może poszukaj na necie zawszę większy wybór i niższe ceny
hej naturalne piekno