Problem pojawił się już jakiś czas temu (na początku wakacji ) i nie znika...
Depiluję się maszynką, rzadko depilatorem ale nawet wtedy występują te same objawy - pojawiają mi się czerwone kropki zaraz po goleniu/depilacjii skóra jednocześnie szczypie i swędzi. Zmieniłam maszynkę ale to nie pomogło. Czasem bez żadnej depilacji zupełnie bez powodu zaczynają mnie swędzieć szczypać nogi,w sensie skóra w niektórych miejscach.
Zaczęłam używać balsamów żeby nawilżyć skórę ale bez zmian.
Ma ktoś tak? Bo już jestem totalnie zdezorientowana i nie wiem o co chodzi.. Do dermatologa narazie nie mam możliwości się wybrać
Podrażnienie czy uczulenie
Podrażnienie czy uczulenie
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
Re: Podrażnienie czy uczulenie
U mnie po goleniu maszynką występowało zapalenie meszków włosowych (swędząca skóra, wrastające włoski, ropiejące). Potrafiłam się drapać do krwi, bo swędzenie było nie do zniesienia. Musiałam zrezygnować z maszynki. Na szczęście po depilatorze objawy nie występują, bo włoski inaczej odrastają niż po maszynce, a czerwone krostki znikają po paru godzinach. Używam balsamu do ciała skinicer po depilacji, bo on ma też właściwości antybakteryjne. Ja bym na Twoim miejscu wybrała się jednak do dermatologa.
Re: Podrażnienie czy uczulenie
Ile ten balsam kosztuje?
Od czasu do czasu i ja miałam zspalenie meszków ale zmiana sposovu depilachi wystarczała i problem znikał, a tym razem jest inaczej choć objawy podobne. No właśnie z tym dermatologiem mi bardzo nie po drodze w tym rzecz, poza tym u mnie same niedouki z tych specjalistów, ehh szkoda gadać
Od czasu do czasu i ja miałam zspalenie meszków ale zmiana sposovu depilachi wystarczała i problem znikał, a tym razem jest inaczej choć objawy podobne. No właśnie z tym dermatologiem mi bardzo nie po drodze w tym rzecz, poza tym u mnie same niedouki z tych specjalistów, ehh szkoda gadać
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...