ODŻYWKA DO WŁOSÓW - KTÓRA NAJLEPSZA?

Rozmowy o urodzie, pielęgnacji twarzy,ciała, włosów, o zabiegach upiększających.
Jeżeli nie wiesz jaki kosmetyk wybrać lub zastanawiasz się jak się umalować na kolację z mężczyzną swoich marzeń - to pisz w tym dziale. Na pewno Ci pomożemy.
ODPOWIEDZ
kobieta_12345
Jestem tu nowa :)

ODŻYWKA DO WŁOSÓW - KTÓRA NAJLEPSZA?

Post autor: kobieta_12345 »

Mam bardzo zniszczone włosy od wielokrotnego prostowania i farbowania, są bardzo suche (jak siano). znacie jakieś dobre odżywki do włosów lub skuteczne domowe sposoby? :)
będę wdzięczna za każdą poradę ! :)))
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Re: ODŻYWKA DO WŁOSÓW - KTÓRA NAJLEPSZA?

Post autor: Hadassa »

Już gdzieś kiedyś wspominałam o Placenta :)
Na allegro spokojnie się ją dostanie :)
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
miolko
Miła Kobietka

Post autor: miolko »

Najbardziej chyba polecam domowy sposób - żółto, łyżeczka olejku rycynowego (zwłaszcza jak masz ciemne włosy, dla blondynek nie wskazane ;) do tego kilka kropel soku z cytryny, jak spłukujesz to zimną wodą, żeby żółtko sie nie ścięło ;)
Gabriell

Post autor: Gabriell »

Warto spróbować odżywek z linii Ziaja. Są dobre i nie obciążają zanadto włosów. Przerzuciłam się na nie po długim stosowaniu Pantene, który mocno mi zaszkodził ;/
allison
Fajna Kobietka

Post autor: allison »

Ja bardzo lubię maski Kallos (używam jako odżywki). W Hebe wielki słój kosztuje 9,99 ;). Na allegro są sporo droższe.
Awatar użytkownika
bikini
Fajna Kobietka

Post autor: bikini »

Ja wpadłam ostatnio na krótki poradnik o pielęgnacji włosów i w zasadzie zawarta jest tam jak dla mnie cała najważniejsza wiedza na ten temat. Znaleźć go możecie na tym serwisie o urodzie. Zresztą artykułów jest tam dużo więcej i zawsze można poszerzyć swoją wiedzę z zakresu skutecznego dbania o siebie :)
helenka814
Miła Kobietka

Post autor: helenka814 »

nivea
pomarańczowe napisay, intense repair. ;)ObrazekObrazekObrazekObrazek
moniakorba

Post autor: moniakorba »

Polecam serum z Avonu ;) odbudowala mi wlosy w pol roku ;) Zielona buteleczka ;p
wczasy nad morzem
malwina99

Post autor: malwina99 »

ja polecam przede wszystkim odżywkę Biokap. Używam od jakiegoś czasu i wlosy są miękkie, sypkie i lśniące. Warto też zabezpieczać końcówki jakimś olejkiem czy serum, bo przy suchych włosach mogą się dość szybko zacząć rozdwajać. No i przede wszystkim ogranicz to co im najbardziej szkodzi - prostownica, suszarka, farby drogeryjne.
Farba do włosów? Tylko http://www.biokap.pl/
samanta

Post autor: samanta »

malwina99 pisze:ja polecam przede wszystkim odżywkę Biokap. Używam od jakiegoś czasu i wlosy są miękkie, sypkie i lśniące. Warto też zabezpieczać końcówki jakimś olejkiem czy serum, bo przy suchych włosach mogą się dość szybko zacząć rozdwajać. No i przede wszystkim ogranicz to co im najbardziej szkodzi - prostownica, suszarka, farby drogeryjne.

A czy używałaś może szamponów Biokap? Ja miałam odżywkę i byłam bardzo zadowolona, ale teraz szukam opinii o szamponie przeciw wypadaniu włosów, bo po zimie mam z tym problem...
ola.nowik

Post autor: ola.nowik »

spróbuj odżywek marki L'Occitane. Są bardzo dobre. Ja używam ODŻYWKI DO WŁOSÓW POZBAWIONYCH OBJĘTOŚCI :)
Ostatnio zmieniony pn maja 06, 2013 9:54 am przez ola.nowik, łącznie zmieniany 1 raz.
Biopiekno_pl
Miła Kobietka

Post autor: Biopiekno_pl »

Polecam ekspresową odżywkę Mango do intensywnej pielęgnacji włosów. To także łagodna płukanka. Olej z nasion brokuła i masło z mango zapewniają łatwe rozczesywanie włosów i połysk oraz zwiększają objętość fryzury. Nie uszkadza włosów.
www.biopiekno.pl - Kosmetyki naturalne, ekologiczne, organiczne i mineralne.
biszka

Post autor: biszka »

jeśli szukasz produktu przeciw wypadaniu włosów polecam Biokap Anticaduta! Świetny szampon, mi poleciła mama i jestem z niego bardzo zadowolona. U mamy też sprawdził się fantastycznie. dodatkowo daje bardzo fajny efekt czystości i odświeżenia. Wystarczyły niecałe 2 miesiące na powstrzymanie wypadania.
Awatar użytkownika
dawajcalusa

Post autor: dawajcalusa »

Też praktycznie codziennie używam lokówki do włosów. Moja suszarko lokówka ma system jonizujący i wydaje mi się, że nie niszczy tak włosów jak zwykła. Używam też odżywek i masek do włosów- z aloesem, albo z wyciągiem z bambusa i staram się zabezpieczać włosy serum z olejkami. Dość regularnie staram się też podcinać końcówki u fryzjera i moje włosy wyglądają zdrowo. A co do odżywek to moją ulubioną jest midolo bambusowa.
Ostatnio zmieniony pn lis 11, 2013 9:08 pm przez 456, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: spam
kamisiak88

Post autor: kamisiak88 »

Ja ostatnio wzięłam zwykła w promocji w rossmanie garniera doux z awokado i masłem jakimś tam(żółta), po pierwszym razie mi już lepiej, może dlatego, że moje włosy były bardzo spragnione jakiejś odżywki. Znacie cokolwiek OBCIĄŻAJĄCEGO włosy? Fryzjerka mi to poradziła, jako że nie będą mi się kręcić, bo coś je obciąży i będą proste. Jakoś mało w to wierzę, ale chwytam się wszystkiego...
sialala

Post autor: sialala »

Odżywki odżywkami ale nie zapominajmy o wewnetrznym odżywieniu włosów. Nawet najlepsza odżywka, która "wnika głeboko w strukture włosa" nie zdziała tyle, co suplementacja naszym swojskim skrzypem polnym, pokrzywą zwyczajną, kolagenem i innymi składnikami.

Na kondycje włosów świetnie wpływa także olej z wiesiołka dwuletniego- zdecydowanie poprawi także kondycje skóry!
Ostatnio zmieniony wt maja 07, 2013 1:22 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: proszę niespamować
hot.n.cold

Post autor: hot.n.cold »

Ja polecam olej sezamowy oraz wyciag z czarnych nasion... (nie wiem dokladnie co to, mam sprowadzone z emiratow, po angielsku napisane wyciag z czarnych nasion a rysunek sosny...) Olej sezamowy oczywiscie specjalnie do wlosow, nie taki kuchenny. Dzialaja rewelacjnie. Nakladam obydwa wieczorem na wlosy pol godz przed myciem. Myje wlosy i klade sie spac w mokrych wlosach! Rano tak puszyste i uniesione jakby byly natapirowane od gory. Troszke modeluje prostownica i gotowe. rewelacja!
storczyk_12

Post autor: storczyk_12 »

Ja używałam szamponu przeciw wypadaniu włosów i u mnie bardzo dobrze się sprawdził :) trzeba tylko pamiętać, że może on wywołać efekt przesuszenia na farbowanych włosach, dlatego trzeba je intensywnie odżywiać (tak przeczytałam na FB BIOKAP). Jesli chodzi o działanie, to ja myłam włos 2 razy w tygodniu przez kilka miesięcy, chyba ok. 3 i zdecydowanie mniej włosów mi wypadało po zakończeniu kuracji.
Awatar użytkownika
Jamelia
Moderatorka

Post autor: Jamelia »

Maski do włosów Biovax, używałam do moich wypadających. Podaję linka z fotkami żebyś się zorientowała jak wyglądają. A kupisz w zielarskim i w aptece raczej każdej http://www.google.pl/search?q=maski+do+ ... 66&bih=667
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
mrw111

Post autor: mrw111 »

W Rossmanie ostatnio na promocji też kupiłam tą o której koleżanka wyżej wspomniała. Jak na taką niską cenę, całkiem dobrej jakości kosmetyk
magma00

Post autor: magma00 »

W przypadku wyboru odżywki najważniejsze jest jej przeznaczenie. Wszystko zależy od tego jakie masz włosy i jaki rezultat chcesz osiągnąć.

Na włosy zniszczone są inne maski, tak samo to włosów blond, ciemnych, farbowanych, prostujące, do włosów kręconych... i tak by można wyliczać.

Ja ze swojej strony polecam maskę do włosów Kosswell Structure Repair. Fajna maska na trochę zniszczone, suche włosy/końcówki. Włosy są po niej miękkie i miłe w dotyku, ponadto ładnie wyglądają. Opakowanie wystarcza na baaaaaardzo długo ;)
Wiki99

Post autor: Wiki99 »

Ja z czystym sumieniem polecam tą http://kosmetyczny-kuferek-burn.blogspo ... ntant.html
Pachnie rewelacyjnie, nie trzeba jej trzymać na głowie długo - nakładam, masuje i spłukuję i włosy są gładkie i super pachnące.
Wypożyczalnia dostawczych Warszawa
Awatar użytkownika
CynamonkaZrodzynkiem
Extra Kobietka

Post autor: CynamonkaZrodzynkiem »

Ja używałam kiedyś odżywek z Ziajii i byłam zadowolona ;)
Amantium irae amoris integratio.
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

ja mam teraz tą ;) i jestem bardzo zadowolona...

Obrazek
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
Carina
Kobietka Expert

Post autor: Carina »

też ja stosowałam.nie jest zła ale mi najlepiej pasuje ta z Gliss Kur - ULTIMATE REPAIR. Lub ta nieobciazajaca wlosow TOTAL REPAIR :)
"...przez noc droga do świtania -
przez wątpienie do poznania -
przez błądzenie do mądrości -
przez śmierc do nieśmiertelności..."
ODPOWIEDZ