będę wdzięczna za każdą poradę !
ODŻYWKA DO WŁOSÓW - KTÓRA NAJLEPSZA?
-
kobieta_12345
- Jestem tu nowa :)
ODŻYWKA DO WŁOSÓW - KTÓRA NAJLEPSZA?
Mam bardzo zniszczone włosy od wielokrotnego prostowania i farbowania, są bardzo suche (jak siano). znacie jakieś dobre odżywki do włosów lub skuteczne domowe sposoby? 
))
Re: ODŻYWKA DO WŁOSÓW - KTÓRA NAJLEPSZA?
Już gdzieś kiedyś wspominałam o Placenta 
Na allegro spokojnie się ją dostanie
Na allegro spokojnie się ją dostanie
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Najbardziej chyba polecam domowy sposób - żółto, łyżeczka olejku rycynowego (zwłaszcza jak masz ciemne włosy, dla blondynek nie wskazane
do tego kilka kropel soku z cytryny, jak spłukujesz to zimną wodą, żeby żółtko sie nie ścięło 
-
Gabriell
Warto spróbować odżywek z linii Ziaja. Są dobre i nie obciążają zanadto włosów. Przerzuciłam się na nie po długim stosowaniu Pantene, który mocno mi zaszkodził ;/
Ja bardzo lubię maski Kallos (używam jako odżywki). W Hebe wielki słój kosztuje 9,99
. Na allegro są sporo droższe.
Ja wpadłam ostatnio na krótki poradnik o pielęgnacji włosów i w zasadzie zawarta jest tam jak dla mnie cała najważniejsza wiedza na ten temat. Znaleźć go możecie na tym serwisie o urodzie. Zresztą artykułów jest tam dużo więcej i zawsze można poszerzyć swoją wiedzę z zakresu skutecznego dbania o siebie 
-
helenka814
- Miła Kobietka
nivea
pomarańczowe napisay, intense repair.

pomarańczowe napisay, intense repair.
-
moniakorba
Polecam serum z Avonu
odbudowala mi wlosy w pol roku
Zielona buteleczka ;p
wczasy nad morzem
ja polecam przede wszystkim odżywkę Biokap. Używam od jakiegoś czasu i wlosy są miękkie, sypkie i lśniące. Warto też zabezpieczać końcówki jakimś olejkiem czy serum, bo przy suchych włosach mogą się dość szybko zacząć rozdwajać. No i przede wszystkim ogranicz to co im najbardziej szkodzi - prostownica, suszarka, farby drogeryjne.
Farba do włosów? Tylko http://www.biokap.pl/
malwina99 pisze:ja polecam przede wszystkim odżywkę Biokap. Używam od jakiegoś czasu i wlosy są miękkie, sypkie i lśniące. Warto też zabezpieczać końcówki jakimś olejkiem czy serum, bo przy suchych włosach mogą się dość szybko zacząć rozdwajać. No i przede wszystkim ogranicz to co im najbardziej szkodzi - prostownica, suszarka, farby drogeryjne.
A czy używałaś może szamponów Biokap? Ja miałam odżywkę i byłam bardzo zadowolona, ale teraz szukam opinii o szamponie przeciw wypadaniu włosów, bo po zimie mam z tym problem...
-
ola.nowik
spróbuj odżywek marki L'Occitane. Są bardzo dobre. Ja używam ODŻYWKI DO WŁOSÓW POZBAWIONYCH OBJĘTOŚCI 
Ostatnio zmieniony pn maja 06, 2013 9:54 am przez ola.nowik, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Biopiekno_pl
- Miła Kobietka
Polecam ekspresową odżywkę Mango do intensywnej pielęgnacji włosów. To także łagodna płukanka. Olej z nasion brokuła i masło z mango zapewniają łatwe rozczesywanie włosów i połysk oraz zwiększają objętość fryzury. Nie uszkadza włosów.
www.biopiekno.pl - Kosmetyki naturalne, ekologiczne, organiczne i mineralne.
-
biszka
jeśli szukasz produktu przeciw wypadaniu włosów polecam Biokap Anticaduta! Świetny szampon, mi poleciła mama i jestem z niego bardzo zadowolona. U mamy też sprawdził się fantastycznie. dodatkowo daje bardzo fajny efekt czystości i odświeżenia. Wystarczyły niecałe 2 miesiące na powstrzymanie wypadania.
- dawajcalusa
Też praktycznie codziennie używam lokówki do włosów. Moja suszarko lokówka ma system jonizujący i wydaje mi się, że nie niszczy tak włosów jak zwykła. Używam też odżywek i masek do włosów- z aloesem, albo z wyciągiem z bambusa i staram się zabezpieczać włosy serum z olejkami. Dość regularnie staram się też podcinać końcówki u fryzjera i moje włosy wyglądają zdrowo. A co do odżywek to moją ulubioną jest midolo bambusowa.
Ostatnio zmieniony pn lis 11, 2013 9:08 pm przez 456, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: spam
Powód: spam
-
kamisiak88
Ja ostatnio wzięłam zwykła w promocji w rossmanie garniera doux z awokado i masłem jakimś tam(żółta), po pierwszym razie mi już lepiej, może dlatego, że moje włosy były bardzo spragnione jakiejś odżywki. Znacie cokolwiek OBCIĄŻAJĄCEGO włosy? Fryzjerka mi to poradziła, jako że nie będą mi się kręcić, bo coś je obciąży i będą proste. Jakoś mało w to wierzę, ale chwytam się wszystkiego...
-
sialala
Odżywki odżywkami ale nie zapominajmy o wewnetrznym odżywieniu włosów. Nawet najlepsza odżywka, która "wnika głeboko w strukture włosa" nie zdziała tyle, co suplementacja naszym swojskim skrzypem polnym, pokrzywą zwyczajną, kolagenem i innymi składnikami.
Na kondycje włosów świetnie wpływa także olej z wiesiołka dwuletniego- zdecydowanie poprawi także kondycje skóry!
Na kondycje włosów świetnie wpływa także olej z wiesiołka dwuletniego- zdecydowanie poprawi także kondycje skóry!
Ostatnio zmieniony wt maja 07, 2013 1:22 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: proszę niespamować
Powód: proszę niespamować
-
hot.n.cold
Ja polecam olej sezamowy oraz wyciag z czarnych nasion... (nie wiem dokladnie co to, mam sprowadzone z emiratow, po angielsku napisane wyciag z czarnych nasion a rysunek sosny...) Olej sezamowy oczywiscie specjalnie do wlosow, nie taki kuchenny. Dzialaja rewelacjnie. Nakladam obydwa wieczorem na wlosy pol godz przed myciem. Myje wlosy i klade sie spac w mokrych wlosach! Rano tak puszyste i uniesione jakby byly natapirowane od gory. Troszke modeluje prostownica i gotowe. rewelacja!
-
storczyk_12
Ja używałam szamponu przeciw wypadaniu włosów i u mnie bardzo dobrze się sprawdził
trzeba tylko pamiętać, że może on wywołać efekt przesuszenia na farbowanych włosach, dlatego trzeba je intensywnie odżywiać (tak przeczytałam na FB BIOKAP). Jesli chodzi o działanie, to ja myłam włos 2 razy w tygodniu przez kilka miesięcy, chyba ok. 3 i zdecydowanie mniej włosów mi wypadało po zakończeniu kuracji.
Maski do włosów Biovax, używałam do moich wypadających. Podaję linka z fotkami żebyś się zorientowała jak wyglądają. A kupisz w zielarskim i w aptece raczej każdej http://www.google.pl/search?q=maski+do+ ... 66&bih=667
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
-
mrw111
W Rossmanie ostatnio na promocji też kupiłam tą o której koleżanka wyżej wspomniała. Jak na taką niską cenę, całkiem dobrej jakości kosmetyk
W przypadku wyboru odżywki najważniejsze jest jej przeznaczenie. Wszystko zależy od tego jakie masz włosy i jaki rezultat chcesz osiągnąć.
Na włosy zniszczone są inne maski, tak samo to włosów blond, ciemnych, farbowanych, prostujące, do włosów kręconych... i tak by można wyliczać.
Ja ze swojej strony polecam maskę do włosów Kosswell Structure Repair. Fajna maska na trochę zniszczone, suche włosy/końcówki. Włosy są po niej miękkie i miłe w dotyku, ponadto ładnie wyglądają. Opakowanie wystarcza na baaaaaardzo długo
Na włosy zniszczone są inne maski, tak samo to włosów blond, ciemnych, farbowanych, prostujące, do włosów kręconych... i tak by można wyliczać.
Ja ze swojej strony polecam maskę do włosów Kosswell Structure Repair. Fajna maska na trochę zniszczone, suche włosy/końcówki. Włosy są po niej miękkie i miłe w dotyku, ponadto ładnie wyglądają. Opakowanie wystarcza na baaaaaardzo długo
Ja z czystym sumieniem polecam tą http://kosmetyczny-kuferek-burn.blogspo ... ntant.html
Pachnie rewelacyjnie, nie trzeba jej trzymać na głowie długo - nakładam, masuje i spłukuję i włosy są gładkie i super pachnące.
Pachnie rewelacyjnie, nie trzeba jej trzymać na głowie długo - nakładam, masuje i spłukuję i włosy są gładkie i super pachnące.
Wypożyczalnia dostawczych Warszawa
- CynamonkaZrodzynkiem
- Extra Kobietka
Ja używałam kiedyś odżywek z Ziajii i byłam zadowolona 
Amantium irae amoris integratio.
ja mam teraz tą
i jestem bardzo zadowolona...

.. bo w oczach tkwi siła duszy...
też ja stosowałam.nie jest zła ale mi najlepiej pasuje ta z Gliss Kur - ULTIMATE REPAIR. Lub ta nieobciazajaca wlosow TOTAL REPAIR 
"...przez noc droga do świtania -
przez wątpienie do poznania -
przez błądzenie do mądrości -
przez śmierc do nieśmiertelności..."
przez wątpienie do poznania -
przez błądzenie do mądrości -
przez śmierc do nieśmiertelności..."