Podkłady i pudry
Re: Podkłady i pudry
W rossmannie w cdn pojawil sie w fajnej cenie afiniton i podklady i pudry.
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
-
ence
Słyszałam, że Affinitone 24h mają powoli wycofywać i wprowadzać SuperStay 24 w odświeżonej wersji. Myślę, że się skuszę, bo stara wersja była całkiem spoko 
nowa jeszcze lepsza - ja już używam SuperStay 24h od tygodnia i polecam
czyli to nowa wersja o innej nazwie? ja lubię Affinitoneence pisze:Słyszałam, że Affinitone 24h mają powoli wycofywać i wprowadzać SuperStay 24 w odświeżonej wersji. Myślę, że się skuszę, bo stara wersja była całkiem spoko
nowości teoretycznie mają ulepszenia, wieć może lepiej kryje? lub dłużej sie trzyma?Rinka pisze:nowa jeszcze lepsza - ja już używam SuperStay 24h od tygodnia i polecam
Zobacz sobie z Avon long lasting. to chyba jedyny podkład który wypróbowałam i mi odpowiada.
Ja ostatnio odkryłam świetny podkład Vichy DERMABLEND [KOREKTA 3D] - posiadam niestety cerę z niedoskonałościami i nie jest tak łatwo obrać mi odpowiedni kosmetyk. Dostałam podczas wizyty w aptece kilka próbek i po nałożeniu okazało się, że podkład oprócz właściwości kryjących, to bardzo ładnie się rozprowadza i co najważniejsze nie zostawia efektu maski jak większość kosmetyków kryjących. Polecam wszystkim, którzy szukają dobrego i długotrwałego krycia, bo u mnie bez problemu utrzymuje sie na twarzy bez poprawiania spokojnie cały dzień.
-
ence
SuperStay 24 h wraca z odświeżoną formułą. Więc czymś się różnić będą.apart pisze:czyli to nowa wersja o innej nazwie?
kryje ładnie - chociaż ja nie mam jakiejś bardzo problemowej cery, a trzyma się naprawdę długo, jak robię makijaż ran o 6:00 to do wieczora bez poprawek jest ok, przede wszystkim nie załamuje się na zmarszczkach mimicznychapart pisze:nowości teoretycznie mają ulepszenia, wieć może lepiej kryje? lub dłużej sie trzyma?Rinka pisze:nowa jeszcze lepsza - ja już używam SuperStay 24h od tygodnia i polecam
cera normalna, bez zbyt dużych niedoskonałości, lekko się czerwieni
o to fajnie ,nie lubie jak mi sie zbiera w tzw kurzych łapkach
to chyba kwestia tego ,że w reklamie mówią,iż jest elastyczny flexi cos tam ;]
no waśnie nie mogłam sobie wyobrazić co to znaczy że podkład jest elastyczny ale to chyba właśnie o to chodzi że pracuje razem z twarzą i nie tworzą się załamania na liniach mimicznych
-
ence
Podkład w zmarszczkach i jeszcze do tego za ciemny odcień = 20 lat więcej 
ence święta prawda, sposób na załamania w zmarszczek już mamy a z wyborem koloru to akurat sobie radzę
oprocz tych nadmiarów w zmarszczkach , to fajne jest jeszcze to ,że ten podkład sie nie odbija, producnet twerdzi,że po uzywaniu smartfona, nie masz całego ekranu brudnego
-
ence
Ja aż tyle nie dzwonię
Ale dla wielu 'tapeciar' może to być przydatne 
Ja potrzebuję podkładu, który ma dobre krycie - mam cerę naczynkową, do tego po opalaniu w solarium zostały mi na twarzy brzydkie przebarwienia, a w trakcie okresu wyskakują mi zawsze pryszcze, choć okres dojrzewania mam za sobą, to hormony widać robią swoje. Możecie polecić jakiś podkład z dobrym kryciem i taki, który nie zapycha porów?
wystarczy ,że wykonasz dłuższą rozmowę i ekran jest cały w podkładzie, nie uświadczyłaś tego? Zazdroszcze, u mnie to problem notoryczny. Teraz już nie dzięki SS24:Dence pisze:Ja aż tyle nie dzwonięAle dla wielu 'tapeciar' może to być przydatne
Pam_elko j.w. SuperStay24 od Maybelline, jest nowy , na pólkach go pełno. Nie zapcha Ci porów,i ukryje to co wyskoczy,ale w takim razie musisz dbać o odpowiedni demakijaż i odżywianie i nawilżanie poza makijażemPam_ela pisze:Ja potrzebuję podkładu, który ma dobre krycie - mam cerę naczynkową, do tego po opalaniu w solarium zostały mi na twarzy brzydkie przebarwienia, a w trakcie okresu wyskakują mi zawsze pryszcze, choć okres dojrzewania mam za sobą, to hormony widać robią swoje. Możecie polecić jakiś podkład z dobrym kryciem i taki, który nie zapycha porów?
- Oczekiwana
- Jestem tu nowa :)
Ja mam to samo. W ciągu dnia wykonuję dużo połączeń i niestety ekran się mocno brudziapart pisze:wystarczy ,że wykonasz dłuższą rozmowę i ekran jest cały w podkładzie, nie uświadczyłaś tego? Zazdroszcze, u mnie to problem notoryczny. Teraz już nie dzięki SS24:Dence pisze:Ja aż tyle nie dzwonięAle dla wielu 'tapeciar' może to być przydatne
A jak z ceną? Przystępna, czy trzeba wybierać pomiędzy brakiem kolacji, a ładną buzią?apart pisze: SuperStay24 od Maybelline, jest nowy , na pólkach go pełno. Nie zapcha Ci porów,i ukryje to co wyskoczy,ale w takim razie musisz dbać o odpowiedni demakijaż i odżywianie i nawilżanie poza makijażem
"Obym nigdy nie był tak zajęty swoimi sprawami, by nie zareagować na potrzeby innych ze współczuciem i życzliwością."
- Thomas Jefferson
- Thomas Jefferson
- aktywnalaura
- Jestem tu nowa :)
każdy podkład mocniej lub mniej brudzi wyświetlacz przy długiej rozmowie. Ja staram się uważać mimo wszystko. Ale fakt - SS24 wytrzymuje więcej niż pozostałe podkłady.apart pisze:wystarczy ,że wykonasz dłuższą rozmowę i ekran jest cały w podkładzie, nie uświadczyłaś tego? Zazdroszcze, u mnie to problem notoryczny. Teraz już nie dzięki SS24:Dence pisze:Ja aż tyle nie dzwonięAle dla wielu 'tapeciar' może to być przydatne
ss24 faktycznie jest lekki ale mimo to powinien się dobrze sprawdzić. Kryje bardzo dobrze i równomiernie dzięki krzemionce.apart pisze:Pam_elko j.w. SuperStay24 od Maybelline, jest nowy , na pólkach go pełno. Nie zapcha Ci porów,i ukryje to co wyskoczy,ale w takim razie musisz dbać o odpowiedni demakijaż i odżywianie i nawilżanie poza makijażemPam_ela pisze:Ja potrzebuję podkładu, który ma dobre krycie - mam cerę naczynkową, do tego po opalaniu w solarium zostały mi na twarzy brzydkie przebarwienia, a w trakcie okresu wyskakują mi zawsze pryszcze, choć okres dojrzewania mam za sobą, to hormony widać robią swoje. Możecie polecić jakiś podkład z dobrym kryciem i taki, który nie zapycha porów?
-
ence
W podkładzie najważniejsze jest aby dobrać go do swojej cery, koloru i potrzeb. Na dłuższą metę myślę, że nie ma co cudować, koloru nikt przez forum nikomu nie doradzi, to trzeba zrobić samemu w drogerii. Choć przyznam szczerze, że te testery które tam czasem stoją mocno mnie odstraszają.
Dzięki za pomoc, ale przy okazji mojej wizyty w aptece trafiłam na konsultantkę Vichy i poleciła mi podkład dermablend 3D. Muszę powiedzieć, że kryje świetnie moje plamy i popękane naczynka i nie wymaga nakładania kilku warstw. Mam nadzieje, że nie zapcha mi porów. Generalnie kosmetyki Vichy sprawdzały się u mnie do tej pory, więc pokładam nadzieje i w tym podkładzie.