Stopy w tarapatach

Rozmowy o urodzie, pielęgnacji twarzy,ciała, włosów, o zabiegach upiększających.
Jeżeli nie wiesz jaki kosmetyk wybrać lub zastanawiasz się jak się umalować na kolację z mężczyzną swoich marzeń - to pisz w tym dziale. Na pewno Ci pomożemy.
ODPOWIEDZ
Lilianna
Miła Kobietka

Stopy w tarapatach

Post autor: Lilianna »

Wczoraj obtarłam sobie strasznie stopy w nowych butach... :( Znacie może jakiś żel na otarcia? Nie chcę używać plastrów, bo są mało wygodne i raczej niepraktyczne.
Awatar użytkownika
Specjalista Aspazji
Fajna Kobietka

Re: Stopy w tarapatach

Post autor: Specjalista Aspazji »

Warto zastosować środek, który dodatkowo przyspieszy proces gojenia, zabezpieczy uszkodzoną skórę przed zakażeniem oraz zminimalizuje dolegliwości bólowe. Najlepsza jest maść lub zasypka zawierające alantoinę. Alantoina jest substancją przyspieszającą gojenie się rany, a dzięki właściwościom przeciwzapalnym łagodzi ona podrażnienia oraz minimalizuje zaczerwienienie skóry.
Awatar użytkownika
tumisa
Jestem tu nowa :)

Post autor: tumisa »

Może moczenie w zimnej wodzie i jakaś maść?
Awatar użytkownika
Nosia
Fajna Kobietka

Post autor: Nosia »

W takiej sytuacji najlepiej się sprawdzi żel curiosin, zawiera cynk który zapobiega stanom zapalnym i bardzo pomaga w regeneracji naskórka, jest bez recepty i szybko się wchłania
Natka92
Fajna Kobietka

Post autor: Natka92 »

Ja lubię bardzo plastry na odciski, są takie specjalne z opatrunkiem w środku, które nakleja się bezpośrednio na odcisk, i wtedy w ogóle nie boli...
Awatar użytkownika
zimowaMARTYNA

Post autor: zimowaMARTYNA »

Miód z mlekiem i cytryną :)
Awatar użytkownika
HUNTERKA

Post autor: HUNTERKA »

Teraz jest taki żel, który pokrywa skórę i ranę i jak plaster jest. Z compeed
Awatar użytkownika
Kornelka00
Fajna Kobietka

Post autor: Kornelka00 »

szczerze, to oprócz plastrów nic nie znam... ja jak poobcierałam nogi, to chodziłam potem tylko w klapkach/miękkich trampkach;)
Obrazek
Awatar użytkownika
bajadera

Post autor: bajadera »

Może żel chłodzący? Trzymaj się ;)
Natka92
Fajna Kobietka

Post autor: Natka92 »

Jak nic innego nie pomoże wypróbuj jeszcze kosmetyki Happy End z bielendy, ja miałam krem do stóp z mocznikiem i maskę regenerującą i bardzo dobrze koiły i nawilżały stopy. Może to pomoże Ci zregenerować naskórek :)
blueskay
Miła Kobietka

Post autor: blueskay »

miałam z bielendy krem do rąk i sprawdził się naprawdę znakomicie, więc może kupię i do nóg bo teraz mam paloma spa tez jest bardzo dobry ale ciężko go znaleźć i chyba muszę go zmienić na coś innego.
e-kosmeo_pl
Miła Kobietka

Post autor: e-kosmeo_pl »

Ja akurat tego kremu nie używałam,ale widzę że nie jest drogi i jakość może ciut lepsza niż te kosmetyki zz Ziaji,ale to tylko moja opinia na ten temat. Co do suchych i popękanych sto to polecam także moczyć je codzienne w wodą z solą,to pomoże je zmiękczyć,po czym nałożyć odpowiedni krem pielęgnacyjny.
ODPOWIEDZ