Stopy w tarapatach
Stopy w tarapatach
Wczoraj obtarłam sobie strasznie stopy w nowych butach...
Znacie może jakiś żel na otarcia? Nie chcę używać plastrów, bo są mało wygodne i raczej niepraktyczne.
- Specjalista Aspazji
- Fajna Kobietka
Re: Stopy w tarapatach
Warto zastosować środek, który dodatkowo przyspieszy proces gojenia, zabezpieczy uszkodzoną skórę przed zakażeniem oraz zminimalizuje dolegliwości bólowe. Najlepsza jest maść lub zasypka zawierające alantoinę. Alantoina jest substancją przyspieszającą gojenie się rany, a dzięki właściwościom przeciwzapalnym łagodzi ona podrażnienia oraz minimalizuje zaczerwienienie skóry.
Może moczenie w zimnej wodzie i jakaś maść?
W takiej sytuacji najlepiej się sprawdzi żel curiosin, zawiera cynk który zapobiega stanom zapalnym i bardzo pomaga w regeneracji naskórka, jest bez recepty i szybko się wchłania
Ja lubię bardzo plastry na odciski, są takie specjalne z opatrunkiem w środku, które nakleja się bezpośrednio na odcisk, i wtedy w ogóle nie boli...
- zimowaMARTYNA
- Jestem tu nowa :)
Miód z mlekiem i cytryną 
Teraz jest taki żel, który pokrywa skórę i ranę i jak plaster jest. Z compeed
- Kornelka00
- Fajna Kobietka
szczerze, to oprócz plastrów nic nie znam... ja jak poobcierałam nogi, to chodziłam potem tylko w klapkach/miękkich trampkach;)

Może żel chłodzący? Trzymaj się 
Jak nic innego nie pomoże wypróbuj jeszcze kosmetyki Happy End z bielendy, ja miałam krem do stóp z mocznikiem i maskę regenerującą i bardzo dobrze koiły i nawilżały stopy. Może to pomoże Ci zregenerować naskórek 
miałam z bielendy krem do rąk i sprawdził się naprawdę znakomicie, więc może kupię i do nóg bo teraz mam paloma spa tez jest bardzo dobry ale ciężko go znaleźć i chyba muszę go zmienić na coś innego.
-
e-kosmeo_pl
- Miła Kobietka
Ja akurat tego kremu nie używałam,ale widzę że nie jest drogi i jakość może ciut lepsza niż te kosmetyki zz Ziaji,ale to tylko moja opinia na ten temat. Co do suchych i popękanych sto to polecam także moczyć je codzienne w wodą z solą,to pomoże je zmiękczyć,po czym nałożyć odpowiedni krem pielęgnacyjny.