Po terminie :(
-
black_pearl19
- Jestem tu nowa :)
Po terminie :(
Witam, jestem w ciąży, ale niestety już po terminie
Powinnam urodzić 26 kwietnia, jednak mojemu maleństwu się nie spieszy. Mimo, że to tylko dwa dni, ja czuję się już strasznie zmęczona, ponieważ mam straszne bóle pleców i krocza
chciałabym mieć to już za sobą i przytulić maleństwo. Nie wiecie jak mogę przyspieszyć poród? Dodam jeszcze, że po schodach chodziłam, piłam sok z malin, nawet okna myłam i nic 
- CynamonkaZrodzynkiem
- Extra Kobietka
Re: Po terminie :(
A nie jesteś pod opieką lekarza? Chyba niezwłocznie powinnaś się do niego zgłosić
słyszałam, że lepiej urodzić tydzień za wcześnie niż tydzień za późno. Daj znać jak po porodzie i jak dzidziuś
dużo zdrowia i powodzonka.
Amantium irae amoris integratio.
Ponoć sex pomaga tuż przed porodem
, a sok powinien być z liści malin nie z malin.
-
dobroslawa
Jeśli to Cię uspokoi, to ja urodziłam 8 dni po terminie, siłami natury, ale poród był indukowany oksytocyną, bo miałam mało wód płodowych. Zgłoś się do swojego lekarza albo idź prywatnie na usg, bo może czasem masz podobnu problem do mojego. Polecam prywatną wizytę, ponieważ w moim przypadku lekarze w szpitalu nie interesowali się problemem, nawet na ktg nie spojrzeli, a na prywatnej wizycie dostałam skierowanie do szpitala i odpowiednią opiekę miłych usłużnych połoznych oraz zespołu medycznego w trakcie porodu właściwego.Na uspokojenie mogę też dodać, że po oksytoceynie raczej poród postępuje w tempie błyskawicznym - o 15 ej poczułam pierwsze skurcze, a przed 18ą już moja córcia była na świecie:)
Życzę powodzenia, spokoju i odwagi, bo nie taki poród straszny, jak go opisują.daj znać, jakk urodzisz
Życzę powodzenia, spokoju i odwagi, bo nie taki poród straszny, jak go opisują.daj znać, jakk urodzisz
Przyśpieszenie... cóż u nas nie działało NIC!
A wystarczyło że zdenerwowała mnie sąsiadka i poszło jak lawina
A wystarczyło że zdenerwowała mnie sąsiadka i poszło jak lawina
-
black_pearl19
- Jestem tu nowa :)
Witam ponownie
Urodziłam zdrową córeczkę 29 kwietnia, czyli 3 dni po terminie ;p porod trwal tylko 20 minut ale skurcze daly mi popalic
a, ze niestety jestem w Anglii to tutaj kilka godzin po porodzie wraca sie do domu
ale dalam rade
warto bylo czekac 
Wow... Gratuluję brzdąca. 
"Czerwienią róż i w zapachu lilii kołysani - żeglujemy przed siebie. Niby niewidzialni, niby zakochani..."
Ja urodziłam 6 dni po terminie