Planowana ciąża

Wszystko na temat naszych małych pociech. Jak wychowywać dziecko? W jaki sposób się z nim bawić? Relacje z dzieckiem, trudne rozmowy właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
CynamonkaZrodzynkiem
Extra Kobietka

Planowana ciąża

Post autor: CynamonkaZrodzynkiem »

Witam:) od kilku miesięcy jestem mężatką. Teraz razem z mężem zdecydowaliśmy się na dziecko. Za kilka dni zaczynamy, że tak to ujmę "pierwsze próby" i chciałabym spytać Was drogie forumowiczki czy powinnam w jakiś sposób się przygotować? Biorę od ponad miesiąca kwas foliowy, od pracy fizycznej niestety nie stronię bo na tym się ona opiera, wiem też, że należy badać temperaturę ciała i gęstość śluzu oraz pilnować tych dni płodnych ale bardzo chciałaby wiedzieć czy są jeszcze jakieś metody aby nie zmarnować tej szansy. Pozdrawiam:)
Amantium irae amoris integratio.
mary_pink1664
Miła Kobietka

Re: Planowana ciąża

Post autor: mary_pink1664 »

Po prostu rozluźnij sie nie skupiaj sie na tym żeby zajść w ciąże tylko skup sie na przyjemności tak będzie najprościej :) pozdrawiam i życzę powodzenia :kiss2
Awatar użytkownika
EvilGirl^^
Miła Kobietka

Post autor: EvilGirl^^ »

Dokładnie, nie myśl o tym tyle, rozluźnij się a wszystko powinno się udać, fajnie też, że przygotowujesz się do ciąży biorąc kwas foliowy, może warto pomyśleć tez o innych suplementach
Być kobietą, być kobietą......
raq102
Jestem tu nowa :)

Post autor: raq102 »

Jak powstaje nowe życie ludzkie? Zastanawiamy się nad tym od wieków… W jednych kulturach „winę” przypisywano duchom, w innych – księżycowi albo przypływom i odpływom morza. Przez wiele lat jedynie podejrzewano, że ciąża jest wynikiem zbliżenia między kobietą i mężczyzną. Teraz, kiedy już dokładnie wiemy, jak dochodzi do zapłodnienia, warto tę wiedzę wykorzystać, aby ciąża przebiegła bez komplikacji i zakończyła się narodzinami zdrowego dziecka.

Ciąża wiele zmieni w życiu Twoim i Twojego partnera. Nie jesteś w stanie przygotować się na te zmiany, po prostu będziecie musieli je zaakceptować. Jednak na kilka miesięcy przed planowanym poczęciem warto zatroszczyć się o stan swojego zdrowia i kondycję fizyczną. Podpowiemy Ci, na co trzeba zwrócić szczególną uwagę, o co zapytać lekarza, jakie wykonać badania, czego unikać, a nawet – jak zaplanować płeć dziecka. Mamy nadzieję, że nasze rady pomogą Ci w przeżyciu tego wyjątkowego czasu w spokoju i radości.
consoladoresx.es - PozdrawiamOla1kr1a
rzabba
Miła Kobietka

Post autor: rzabba »

z tego, co piszesz, uważam, że jesteś doskonale przygotowana ;) pamiętam siebie z tego czasu (córkę poczęłam w dzień ojca ;)) fajna jest ta świadomość, że coś może się zdarzyć...
Awatar użytkownika
xena
Fajna Kobietka

Post autor: xena »

Powinnaś unikać stresów. Stres to nie jest dobry czynnik przy staraniu się o dziecko.

_________________________________________________________________________________
http://www.nagrzew.com.pl
Awatar użytkownika
EvilGirl^^
Miła Kobietka

I może zadbać o siebie bardziej, jakieś witaminki suplementy diety
Sieria
Fajna Kobietka

Post autor: Sieria »

Witaminy i kwas foliowy. to bardzo ważne
Awatar użytkownika
EvilGirl^^
Miła Kobietka

Ja mogę polecić Ci suplement diety Ladee Vit, sama go stosuje
ence

Post autor: ence »

a w którym miesiącu zaczęłaś go stosować?
Awatar użytkownika
EvilGirl^^
Miła Kobietka

Od 3, ponieważ dość późno dowiedziałam się, że jestem w ciąży bo dopiero pod koniec 2 miesiąca, i miałam tam lekkie nie dobory i lekarz zalecił mi abym zaczęła stosować jakieś suplementy diety.
Sieria
Fajna Kobietka

tak jak już pisałam witaminy są ważne ponieważ taki dzieciaczek własnie z ciebie wysysa to co jest mu potrzebne, więc witaminy oprócz tego ze pomagają jemu pomagają również tobie. jeśli twoja dieta nie wystarcza to szybciutko kup coś co ją wspomoże
ence

to prawda zapotrzebowanie jest zdecydowanie podwójne, a jak wiadomo zimą będzie gorzej o świeże i zdrowe witaminki.
Sieria
Fajna Kobietka

a mam takie pytanie czy któraś z was źle reagowała na jakieś witaminy?
Awatar użytkownika
EvilGirl^^
Miła Kobietka

Ja reagowałam wręcz przeciwnie służyły mi, i szczerze mówiąc nie spotkałam się, nie znam nikogo kto by źle reagował na witaminy
gosia26
Miła Kobietka

Post autor: gosia26 »

tak, najważniejsza to radość ze starań ;)
Pieluchy pampers czy dada?
Sieria
Fajna Kobietka

EvilGirl^^ pisze:Ja reagowałam wręcz przeciwnie służyły mi, i szczerze mówiąc nie spotkałam się, nie znam nikogo kto by źle reagował na witaminy
bo tak naprawdę co za różnica jakie bierzesz skoro każde są dobre...
Awatar użytkownika
EvilGirl^^
Miła Kobietka

Ale jedne na pewno są bardziej skuteczne niż drugie, może mniej lub więcej wydajne, różnica zawsze jakaś jest
Sieria
Fajna Kobietka

i pojawia się odwieczny problem młodych matek.... co w takim razie brać :D
ale uważam że coś trzeba
Awatar użytkownika
EvilGirl^^
Miła Kobietka

Dokładnie, bo jeśli już ktoś coś stosował i się sprawdziło to pewno wróci do tego, ale jeśli kobieta zostaje matka po raz pierwszy zaczyna dopiero sprawdzać co dla niej będzie najlepsze
Sieria
Fajna Kobietka

dokładnie... zastanawiam się czy przy każdej ciąży kobieta tak bardzo przeżywa czy tylko przy piewszej w końcu później ma już doświadczenie
Sieria
Fajna Kobietka

z tego co zaobserwowałam podczas pierwszej ćwiczy się największą "szajbę" pod warunkiem że obie ciąże są zdrowe i rozwijają się prawidłowo, później już się mniej więcej postępuje wg schematu :)
Everesteam
Jestem tu nowa :)

Post autor: Everesteam »

EvilGirl^^ pisze:Ja mogę polecić Ci suplement diety Ladee Vit, sama go stosuje
stasznie naciskasz z tymi suplami :) nie lepiej normalne owoce dużo bogatsze w błonnik niż suple i dodatkowo dobrze na trawienie
Więcej niż kosmetyki Oriflame. Zespół Everesteam zaprasza. Pieniądze czekają!
Awatar użytkownika
EvilGirl^^
Miła Kobietka

Everesteam pisze:
EvilGirl^^ pisze:Ja mogę polecić Ci suplement diety Ladee Vit, sama go stosuje
stasznie naciskasz z tymi suplami :) nie lepiej normalne owoce dużo bogatsze w błonnik niż suple i dodatkowo dobrze na trawienie
Może nie naciskam bo to indywidualna sprawa każdej z nas, ale uważam że samą dietą i zdrowym odżywianiem nie jesteśmy wstanie dostarczyć naszemu dziecku wszystkiego co konieczne , oczywiście idzie też to w druga stronę, że sama suplementacja też nie wystarczy i wybierając z dwojga zgadzam się, że lepiej postawić na dietę i zdrowe odżywianie niż suplementy, ale najlepszym rozwiązaniem było by ich połączenie razem czyli przy odpowiedniej diecie wspomagać się tylko jakąś suplementacją, bo same warzywa i owoce nie wystarczą bo nie chodzi tu tylko o witaminy, ale również o minerały i kwasy omega 3 i nie każdy wszystko lubi jeść
ence

ja uważam, że w ciąży musimy brać suplementy. Zapotrzebowanie na niektóre składniki rośnie nawet 400-krotnie, a takich ilości nie jesteśmy sobie w stanie dostarczyć w pożywieniu bo w pierwszym trymestrze nasze racje żywnościowe powinny być większe o około 300 kalorii, a tak na prawdę to jedna duża kanapka.
ODPOWIEDZ