Planowana ciąża
- CynamonkaZrodzynkiem
- Extra Kobietka
Planowana ciąża
Witam:) od kilku miesięcy jestem mężatką. Teraz razem z mężem zdecydowaliśmy się na dziecko. Za kilka dni zaczynamy, że tak to ujmę "pierwsze próby" i chciałabym spytać Was drogie forumowiczki czy powinnam w jakiś sposób się przygotować? Biorę od ponad miesiąca kwas foliowy, od pracy fizycznej niestety nie stronię bo na tym się ona opiera, wiem też, że należy badać temperaturę ciała i gęstość śluzu oraz pilnować tych dni płodnych ale bardzo chciałaby wiedzieć czy są jeszcze jakieś metody aby nie zmarnować tej szansy. Pozdrawiam:)
Amantium irae amoris integratio.
-
mary_pink1664
- Miła Kobietka
Re: Planowana ciąża
Po prostu rozluźnij sie nie skupiaj sie na tym żeby zajść w ciąże tylko skup sie na przyjemności tak będzie najprościej
pozdrawiam i życzę powodzenia 
- EvilGirl^^
- Miła Kobietka
Dokładnie, nie myśl o tym tyle, rozluźnij się a wszystko powinno się udać, fajnie też, że przygotowujesz się do ciąży biorąc kwas foliowy, może warto pomyśleć tez o innych suplementach
Być kobietą, być kobietą......
Jak powstaje nowe życie ludzkie? Zastanawiamy się nad tym od wieków… W jednych kulturach „winę” przypisywano duchom, w innych – księżycowi albo przypływom i odpływom morza. Przez wiele lat jedynie podejrzewano, że ciąża jest wynikiem zbliżenia między kobietą i mężczyzną. Teraz, kiedy już dokładnie wiemy, jak dochodzi do zapłodnienia, warto tę wiedzę wykorzystać, aby ciąża przebiegła bez komplikacji i zakończyła się narodzinami zdrowego dziecka.
Ciąża wiele zmieni w życiu Twoim i Twojego partnera. Nie jesteś w stanie przygotować się na te zmiany, po prostu będziecie musieli je zaakceptować. Jednak na kilka miesięcy przed planowanym poczęciem warto zatroszczyć się o stan swojego zdrowia i kondycję fizyczną. Podpowiemy Ci, na co trzeba zwrócić szczególną uwagę, o co zapytać lekarza, jakie wykonać badania, czego unikać, a nawet – jak zaplanować płeć dziecka. Mamy nadzieję, że nasze rady pomogą Ci w przeżyciu tego wyjątkowego czasu w spokoju i radości.
Ciąża wiele zmieni w życiu Twoim i Twojego partnera. Nie jesteś w stanie przygotować się na te zmiany, po prostu będziecie musieli je zaakceptować. Jednak na kilka miesięcy przed planowanym poczęciem warto zatroszczyć się o stan swojego zdrowia i kondycję fizyczną. Podpowiemy Ci, na co trzeba zwrócić szczególną uwagę, o co zapytać lekarza, jakie wykonać badania, czego unikać, a nawet – jak zaplanować płeć dziecka. Mamy nadzieję, że nasze rady pomogą Ci w przeżyciu tego wyjątkowego czasu w spokoju i radości.
consoladoresx.es - PozdrawiamOla1kr1a
z tego, co piszesz, uważam, że jesteś doskonale przygotowana
pamiętam siebie z tego czasu (córkę poczęłam w dzień ojca
) fajna jest ta świadomość, że coś może się zdarzyć...
Powinnaś unikać stresów. Stres to nie jest dobry czynnik przy staraniu się o dziecko.
_________________________________________________________________________________
http://www.nagrzew.com.pl
_________________________________________________________________________________
http://www.nagrzew.com.pl
- EvilGirl^^
- Miła Kobietka
I może zadbać o siebie bardziej, jakieś witaminki suplementy diety
Witaminy i kwas foliowy. to bardzo ważne
- EvilGirl^^
- Miła Kobietka
Ja mogę polecić Ci suplement diety Ladee Vit, sama go stosuje
- EvilGirl^^
- Miła Kobietka
Od 3, ponieważ dość późno dowiedziałam się, że jestem w ciąży bo dopiero pod koniec 2 miesiąca, i miałam tam lekkie nie dobory i lekarz zalecił mi abym zaczęła stosować jakieś suplementy diety.
tak jak już pisałam witaminy są ważne ponieważ taki dzieciaczek własnie z ciebie wysysa to co jest mu potrzebne, więc witaminy oprócz tego ze pomagają jemu pomagają również tobie. jeśli twoja dieta nie wystarcza to szybciutko kup coś co ją wspomoże
-
ence
to prawda zapotrzebowanie jest zdecydowanie podwójne, a jak wiadomo zimą będzie gorzej o świeże i zdrowe witaminki.
a mam takie pytanie czy któraś z was źle reagowała na jakieś witaminy?
- EvilGirl^^
- Miła Kobietka
Ja reagowałam wręcz przeciwnie służyły mi, i szczerze mówiąc nie spotkałam się, nie znam nikogo kto by źle reagował na witaminy
bo tak naprawdę co za różnica jakie bierzesz skoro każde są dobre...EvilGirl^^ pisze:Ja reagowałam wręcz przeciwnie służyły mi, i szczerze mówiąc nie spotkałam się, nie znam nikogo kto by źle reagował na witaminy
- EvilGirl^^
- Miła Kobietka
Ale jedne na pewno są bardziej skuteczne niż drugie, może mniej lub więcej wydajne, różnica zawsze jakaś jest
i pojawia się odwieczny problem młodych matek.... co w takim razie brać
ale uważam że coś trzeba
ale uważam że coś trzeba
- EvilGirl^^
- Miła Kobietka
Dokładnie, bo jeśli już ktoś coś stosował i się sprawdziło to pewno wróci do tego, ale jeśli kobieta zostaje matka po raz pierwszy zaczyna dopiero sprawdzać co dla niej będzie najlepsze
dokładnie... zastanawiam się czy przy każdej ciąży kobieta tak bardzo przeżywa czy tylko przy piewszej w końcu później ma już doświadczenie
z tego co zaobserwowałam podczas pierwszej ćwiczy się największą "szajbę" pod warunkiem że obie ciąże są zdrowe i rozwijają się prawidłowo, później już się mniej więcej postępuje wg schematu 
-
Everesteam
- Jestem tu nowa :)
stasznie naciskasz z tymi suplamiEvilGirl^^ pisze:Ja mogę polecić Ci suplement diety Ladee Vit, sama go stosuje
Więcej niż kosmetyki Oriflame. Zespół Everesteam zaprasza. Pieniądze czekają!
- EvilGirl^^
- Miła Kobietka
Może nie naciskam bo to indywidualna sprawa każdej z nas, ale uważam że samą dietą i zdrowym odżywianiem nie jesteśmy wstanie dostarczyć naszemu dziecku wszystkiego co konieczne , oczywiście idzie też to w druga stronę, że sama suplementacja też nie wystarczy i wybierając z dwojga zgadzam się, że lepiej postawić na dietę i zdrowe odżywianie niż suplementy, ale najlepszym rozwiązaniem było by ich połączenie razem czyli przy odpowiedniej diecie wspomagać się tylko jakąś suplementacją, bo same warzywa i owoce nie wystarczą bo nie chodzi tu tylko o witaminy, ale również o minerały i kwasy omega 3 i nie każdy wszystko lubi jeśćEveresteam pisze:stasznie naciskasz z tymi suplamiEvilGirl^^ pisze:Ja mogę polecić Ci suplement diety Ladee Vit, sama go stosujenie lepiej normalne owoce dużo bogatsze w błonnik niż suple i dodatkowo dobrze na trawienie
-
ence
ja uważam, że w ciąży musimy brać suplementy. Zapotrzebowanie na niektóre składniki rośnie nawet 400-krotnie, a takich ilości nie jesteśmy sobie w stanie dostarczyć w pożywieniu bo w pierwszym trymestrze nasze racje żywnościowe powinny być większe o około 300 kalorii, a tak na prawdę to jedna duża kanapka.