Płacz Faceta,

Co zrobić w trudnych chwilach? Jak stworzyć udany związek? Co denerwuje nas w mężczyznach? Czy kobiety są z Wenus a faceci z Marsa? Na te i inne pytania możemy porozmawiać właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
sylwia1991
Fajna Kobietka

Płacz Faceta,

Post autor: sylwia1991 »

Dziewczyny co byście zrobiły gdy wasz facet prosił by was o coś płacząc. Wiem ze to dziwne sama się zdziwiłam ze mój facet płakał. Ale ogólnie ja chciałam zrobić coś czego on nie chciał i najpierw pokrzyczał a później płakał i prosił mnie. Ja postawiłam na swoim, teraz trochę oschle rozmawiamy ze sobą ale mam ciągle w głowie to ze on płakał i samej mi się łzy napływają do oczu. Co mam zrobić odkręcić to czy być stanowczą.

Chodzi tu o Fb nie chciał żebym zakładała konto bo ma jakąś obsesje na tym punkcie. Wiem ze to chore żeby płakać w takiej sprawie ale ciągle mam to w głowie.
Awatar użytkownika
Trina
Jestem tu nowa :)

Re: Płacz Faceta,

Post autor: Trina »

No właśnie, czytając tego posta zastanawiałam się na ile poważna była to sprawa. Ale jeśli chodzi o FB - to macie problemy :D Wiem, że kłótnie zdarzają się z najbardziej błahych powodów, ale żeby płakać?? Nie wiem, co radzić, zbyt to oderwane od rzeczywistości z mojego punktu widzenia ;)
"Jeżeli chcesz wiedzieć, co ma na myśli kobieta, nie słuchaj tego co mówi - patrz na nią".
Oscar Wilde
Projekty domow
Awatar użytkownika
sylwia1991
Fajna Kobietka

Wiem o tym ze to błahostka. Ale on nienawidzi nk fb itp. I do tej pory nie miałam żadnego konta. Raz myślę ze skoro płakał i nie chce żebym miała to mogę usunąć dla niego a z drugiej ze przecież to nic takiego ale widocznie dla niego to jest coś większego. Nie chce żeby inni na mnie patrzyli inni kolesie jest trochę zazdrosny ale pod względem portali to najbardziej.
Awatar użytkownika
Cynamon

Post autor: Cynamon »

Facet może płakać tak samo jak i kobieta. Znam gościa, który wzrusza się właściwie wszystkim i bardzo często mu łzy kręcą się w oku. Gdzieś czytałem, a może oglądałem, że dziś przez FB, wcześniej NK (czyli takie społecznościówki) dochodzi do sporej ilości zdrad w związkach. Może też o tym słyszał i go to przerosło, a może należy do takich wzruszających się typów.
Profesjonalne doradztwo Chiny, albo firmy szkoleniowe. Kliknij w to czego poszukujesz.
Awatar użytkownika
sylwia1991
Fajna Kobietka

Mozę on to tak odbiera emocjonalnie ja mam całkiem inne odczucia. Nie wiem czy mam usunąć dla niego chciała bym mięć ale już sama nie wiem, raz myślę ze to tylko fb i ze powinno mi bardziej zależeć na nim a z drugiej ze to przecież nic takiego i ze musi się przyzwyczaić. Od tygodnia nasze rozmowy są oschłe bez tematów dodam ze żyjemy osobno bo on pracuje 400 km ode mnie.
bazia
Miła Kobietka

Post autor: bazia »

On się boi, że kogoś poznasz i odejdziesz. Mów mu często, że kochasz. że jest ci bliski. Ale postaw na swoim, bo go za bardzo rozpuścisz i będzie rządził Tobą poprzez szantaż emocjonalny.
Awatar użytkownika
sylwia1991
Fajna Kobietka

Może faktycznie jestem za miękka, ale gdy przypomnę sobie jego łzy to masakra!!!!
elzbieta45
Kobietka Expert

Post autor: elzbieta45 »

Meskie łzy to oznaka ze jest czułym wrazliwym człowiekiem i niema w tym nic zdroznego . Kazdy ma prawo ronic łzy czy to mezczyzna czy to kobieta . Tylko moje zdanie jest takie ze masz prawo do własnych decyzji ale tez prawo do wolnosci . A co do zdrad przez spolecznosciowki to zalezy od danych osob to nie reguła zdradzic mozna i normalnie nie przez internet jak ktos chce . A jak ktos nie szuka przygód to nic mu nie zagraza
Awatar użytkownika
sylwia1991
Fajna Kobietka

Ja nie widzę nic złego w płaczu u faceta. Tylko żeby w takiej sprawie to mnie meczy. Musze chyba jednak postawić na swoim może w końcu zacznie normalnie ze mną rozmawiać i przestanie wypytywać czy mam kogoś nowego w znajomych. Musze przestać myśleć o tym ze płakał bo gdy tylko o tym pomyśle to mam myśli żeby usuną fb.
Awatar użytkownika
Cynamon

No pewnie, że to nie reguła. Jak ktoś nie chce to i nic się nie stanie w miejscu gdzie będą same pokusy i nie ma znaczenia, czy to internet czy świat realny.

Problem jest taki, że może On widzieć te komentarze znajomych przy koncie. Ktoś coś w żartach napisze do Ciebie i będzie zazdrosny. Może tego się obawia, że nie będziesz tylko i wyłącznie jego.

Udane związki to dużo kompromisu ze strony obojga. Coś trzeba odpuścić, do czegoś się uprzeć.

Moim zdaniem powinnaś zatrzymać konto. Jak będziesz je miała i On zobaczy, że nic się nie zmieni, to będzie ok. Gorzej jak czas, który normalnie mu byś poświęcała zaczniesz przeznaczać na FB.
Profesjonalne doradztwo Chiny, albo firmy szkoleniowe. Kliknij w to czego poszukujesz.
Awatar użytkownika
sylwia1991
Fajna Kobietka

No właśnie i dlatego chciałam żeby on się trochę postarał bo przez cały nasz związek 3 lata nie miałam portalu. A przecież nie mam zamiaru romansować i pisać z innymi KOLESIAMI. Nawet do znajomych nie pryzmuje dalekich znajomości których on nie zna i ludzi których mój chłopak nie lubi. Może się przyzwyczai i w końcu zacznie normalnie rozmawiać ze mną.
elzbieta45
Kobietka Expert

Ale zapewne sam ma konto i z niego korzysta . Ja nie widze tu zadnego powodu aby o to czy ma sie kogos znajomego czy tez nie byc zazdrosnym . Najlepiej niech weznie klatke i zamknie i odizoluje cie od swiata i bedziesz wyłacznie jego bo z nikim zero kontaktu i nikt na ciebie niebedzie patrzał . Tak zwiazek zgodny to prawda wiele kompromisow ale tez trzeba ufac sobie a kazdy zna swego partnera a zaufanie to podstawa . Moze zdradza ciebie sam i widzi takie zagrozenie z twojej strony
Awatar użytkownika
Kostek
Miła Kobietka

Post autor: Kostek »

Teoretycznie możesz śmiało takie konto zakładać. Ale musisz uważać na to by nie zwariować na punkcie FB. Nowi znajomi, często faceci, tak Ty nie będziesz z nimi pisać, flirtować, ale oni mogą chcieć to robić z Tobą. Facet może nagle poczuć się odstawiony na bok. Może zacząć czuć się mniej ważny niż FB i laiki. A wierz mi, że FB może wciągnąć jak bagno. Znajomi jak nie sprawdzą przynajmniej raz na godzinę czy coś się nowego nie pojawiło zaczynają wariować.

Kumpla żona weszła raz na portal społecznościowy GG, Moja Generacja czy coś takiego. Też kochająca kobieta. Ale tak wsiąkła, została jakimś moderatorem na grupie i spędzała tam do 4 godzin dziennie. Tłumaczyła się tym, że zostając moderatorką musiała się wywiązywać z tego co obiecała. Znajomy chcąc nie chcąc przechodząc widział jak poza moderowaniem, zaczęła rozmawiać przez GG z osobami z tej grupy, też facetami. Zaczęły się telefony od facetów, nie mówię, znajome też dzwoniły. Ona oczywiście w tym nic złego nie widziała. I wiesz pewnie nic złego się nie działo. Problem w tym, że facet który był obok tego rozmawiania, telefonów zaczyna sobie troszkę dopowiadać. Zresztą czasem nawet nie musi, bo każda próba rozmowy na ten temat to wielkie oburzenie osoby, która zatraca się w tych znajomościach ze świata internetu. Po roku przeszła jej misja bycia moderatorem i chyba już tam nawet nie zagląda. Znajomy nie należy do osób, które zawłaszczają sobie kobietę na wyłączność. Pozwalał jej na wyjścia ze znajomymi z pracy na jakieś tańce w knajpach. Czyli ufał jej. Czemu tak reagował na te wypady do świata internetu? Moim zdaniem dlatego, że było to jego kosztem. Kilka godzin dziennie, najczęściej jak wracał z pracy na wieczór do domku.

Jeżeli nie wsiąkniesz w to FB będzie dobrze. Jak wsiąkniesz, to nie poczujesz kiedy i może być różnie.

Facet płaczący to normalna rzecz, no dobra może nie tyle taka normalna, co nie powinna nikogo dziwić. Jeżeli nie robi tego z byle jakiego powodu, to powinnaś już wiedzieć, że jest to dla niego bardzo ważne. Moim zdaniem jednak założyć konto powinnaś. Będzie ok, będziesz je mieć, coś się posypie, a będziesz chciała to poskładać, to zawsze możesz zrezygnować z takiego konta i kiedyś to wykorzystać by on zrezygnował z czegoś ważnego dla siebie na Twoją rzecz :)
Auto zostaw odstaw na www.parkingokecie24.pl i możesz lecieć na wczasy.
elzbieta45
Kobietka Expert

Wszystko idzie pogodzic i wszedzie idzie zrównowazyc . A duzo zalezy od nas samych jak organizujemy swoj czas . Ja tez mam konto na nk , gg,fb , ale nie spedzam tam az tyle czasu zebym gupiała na tym punkcie . Mam wazniejsze sprawy niz internet i po nim serwowanie robie to w wolnej chwili nie zaniedbujac obowiazków w domu bo one sa najwazniejsze i to jest u mnie na pierwszym miejscu .
Awatar użytkownika
sylwia1991
Fajna Kobietka

Mieszkam w Paryżu i po prostu chciałam mieć konto. Ale gdy usunę to konto będę mieć poczucie ze znowu ja coś robię na rzecz tego związku i ze ja z czego rezygnuje może przesadzam już sama nie wiem. Skoro nie będę przyjmować jakiś kolesi których on nie zna do znajomych to czemu nie da już sobie spokoju. Meczy mnie ta sytuacja te dogaduszki brak tematów i cisza w słuchawce. Jak usunę konto siostra mama itp będą mówić ze znowu zrobiłam coś jak mój chłopak chce.
elzbieta45
Kobietka Expert

powinnas miec swoje zdanie i nikt nie ma prawa ci zarzucac bo nikt nie jest niewolnikiem drugiej osoby
Awatar użytkownika
Cynamon

Na razie nie usuwaj konta. Daj czas mu na oswojenie się z tym. Jak się nie poprawi sytuacja, to przecież może wejść i sobie zobaczyć co tam jest i kto Cię lajkuje.
mabc0

Post autor: mabc0 »

no i ja wam mówie
że oni jak płaczą to są fajni heh
bo wtedy widac że jakoś mają serce i wql
uczucia oOoo
a z resztą każdyY nieraz musi.....
decoracion baños
Awatar użytkownika
babeczka
Extra Kobietka

Post autor: babeczka »

Płaczący facet - znam takich kilku, jeden robi to szczerze, drugi bierze tym sposobem na litość a potem postępuje tak jak on sobie wcześniej założył.Facet płaczący - to raczej z tych uczuciowych, chociaż nie koniecznie. Co do braku akceptacji z Jego strony jeśli chodzi o założenie przez Ciebie portalu , no cóż - pewnie boi się, że będziesz bardziej zainteresowana siedzeniem przed kompem niż nim samym?. Pewnie, że Facebook to nie oznacza zaraz romansu, ale to jest złodziej czasami naszego czasu. Wiem coś o tym, chociaż z tego powodu problemów nie miewam. Wystarczy tylko szczypta zaufania do partnera,a wszystko będzie okey
a jeśli partner płacze - lepiej jeśli to robi,niż miałby się awanturować. Ale lepiej żebyś się nie musiała o tym przekonywać. Powodzenia, bądź stanowcza,ale umiarkowanie.Pa. :pisze:
ODPOWIEDZ