Ja myślę, że piosenka Farby pt: " Chce tu zostać " jest idealna. Piękna treść i w dodatku można z łatwością do niej się poruszać...
Piosenka na pierwszy taniec
-
sun979
Piosenka na pierwszy taniec
Jaką miałyście piosenkę na pierwszy taniec lub jaką chcecie mieć? 
Ja myślę, że piosenka Farby pt: " Chce tu zostać " jest idealna. Piękna treść i w dodatku można z łatwością do niej się poruszać...
Co Wy na to?
-
paula
Re: Piosenka na pierwszy taniec
jeśli potraficie doskonale tańczyć to wybierzcie waszą ulubioną. Jeśli natomiast raczej jesteście tacy że nooo niekoniecznie taniec jest zgodny z rytmem piosenki to wybierzcie coś spokojnego, gdzie wystarczy się poprzytulać i pokołysać
noo a jeśli waszą ulubioną piosenką jest właśnie taka powolna i spokojna - to problem macie rozwiązany 
Chcę tu zostać - to fajna pioseneczka która rzecywiście nie powinna wam sprawić większych problemów w tańcu.
My odkąd się znamy zawsze wiedzieliśmy co wybierzemy - "Zabiorę cię właśnie tam". Jest to nasza piosenka przy której coś pięknego się wydarzyło. Do tego jest powolna i jakoś nie będzie większych problemów z naszymi wygibasami na parkiecie
mój brat - jako osoba czująca rytm piosenki - wybrał "Wielką miłość". Jednak poprosił zespół o troszkę szybszą wersję. I powiem szczerze - wyszło im to genialnie!
Chcę tu zostać - to fajna pioseneczka która rzecywiście nie powinna wam sprawić większych problemów w tańcu.
My odkąd się znamy zawsze wiedzieliśmy co wybierzemy - "Zabiorę cię właśnie tam". Jest to nasza piosenka przy której coś pięknego się wydarzyło. Do tego jest powolna i jakoś nie będzie większych problemów z naszymi wygibasami na parkiecie
mój brat - jako osoba czująca rytm piosenki - wybrał "Wielką miłość". Jednak poprosił zespół o troszkę szybszą wersję. I powiem szczerze - wyszło im to genialnie!
Mnie się marzy taki mix, że tańczymy a w połowie coś innego. Kojarzycie o co mi chodzi?
-
sun979
Wiem o co chodzi!martyna pisze:Mnie się marzy taki mix, że tańczymy a w połowie coś innego. Kojarzycie o co mi chodzi?
A jak myślicie - czy piosenka " Chcę tu zostać " nie jest zbyt staroświecka? Bo jak słucham jakieś aktualne piosenki to w ogóle rytm jest do kitu. Nie wiadomo jak się ruszać. Na jednym weselu para tańczyła do piosenki Ewy Jach " Mamy czas " i kompletnie się pogubili w tańcu...
-
paula
jeśli twój przyszły mąż kompletnie gubi się w tańcu to weź na pierwszy taniec jakieś "tango-przytulango" bo tak naprawdę to jest chyba drugi (zaraz po całej ceremonii w kościele) bardzo stresujący moment dla pary młodej
w czymś powolnym po prostu się przytulicie do siebie i jakoś to będzie bez wcześniejszego ćwiczenia 
-
sun979
Całkowicie to nie :p ale zawsze chciałam wolną piosenkę. Myślę, że jest na tyle stresu w tym dniu, że nie warto się dodatkowo przejmować bardzo skomplikowanym układem. Dla mnie opcja - kołysanie wystarczy! ;Dpaula.x111 pisze:jeśli twój przyszły mąż kompletnie gubi się w tańcu to weź na pierwszy taniec jakieś "tango-przytulango" bo tak naprawdę to jest chyba drugi (zaraz po całej ceremonii w kościele) bardzo stresujący moment dla pary młodejw czymś powolnym po prostu się przytulicie do siebie i jakoś to będzie bez wcześniejszego ćwiczenia
Jestem zdecydowana co do piosenki Farby - " Chcę tu zostać "
Tylko powtarzam pytanie- Czy nie jest zbyt staroświecka? Jak myślicie? ;]]]
-
paula
nie, nie jest.
Dla mnie bardziej staroświecką piosenką jest "Wielka miłość" Krajewskiego która jest grana na każdym weselu na którym jestem
też uważam że jest mnóstwo stresu w tym dniu i naprawdę szkoda dokładać sobie kolejnych
Dla mnie bardziej staroświecką piosenką jest "Wielka miłość" Krajewskiego która jest grana na każdym weselu na którym jestem
też uważam że jest mnóstwo stresu w tym dniu i naprawdę szkoda dokładać sobie kolejnych
Ale tyle jest piosenek weselnych i nie tylko nadających się na pierwszy taniec ... sporo ich zgromadzono na stronie SPAM gdzie są nawet zebrane piosenki i podzielone na kategorie
warto przeglądnąć tą stronę.
Ostatnio zmieniony pt sie 30, 2013 8:53 am przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: prosze nei SPAMować forum
Powód: prosze nei SPAMować forum
Jest wiele fajnych piosenek weselnych na pierwszy taniec. Ja bym polecała Seweryna Krajewskiego.
a ja poezje spiewana 
moze walc?
A my mieliśmy śliczną piosenkę, którą polecała jakaś dziewczyna na innym forum.
Beata Bartelik - Sen na pogodne dni
Piosenka ma piękny tekst i szczerze wszystkich zaskoczyliśmy naszym wyborem bo była to piosenka inna ale jakże piękna. Nawet nasza fotografka pytała co to za piosenka bo jej się bardzo podobała
Beata Bartelik - Sen na pogodne dni
Piosenka ma piękny tekst i szczerze wszystkich zaskoczyliśmy naszym wyborem bo była to piosenka inna ale jakże piękna. Nawet nasza fotografka pytała co to za piosenka bo jej się bardzo podobała
Eleganckie zaproszenia ślubne www.klara-wedding.pl
Ja z moim partnerem mamy piosenkę, przy dźwiękach której się "poznawaliśmy". Chcielibyśmy ją, ale zapewne nie bardzo się jakoś da "Running scared"
Moja przyjaciółka wybrała angielskojęzyczną rockową balladę;) Jej narzeczony nie jest dobrym tancerzem (to komplement w tym przypadku;)) i ich taniec to będzie takie kołysanie się i przytulanie. Ale wybór piosenki bardzo oryginalny. Piosenka zawsze jej się podobała a tekst wzruszał;) Niestety nie pamiętam tytułu, bo zespół nie jest znany.
A ja bym chyba wybrała piosenkę Braci "Za szkłem"

Ja będę miała Bee Gees "How deep is your love" 
-
a_gatka
Ja się jeszcze nie zastanawiałam, ale na pewno nie Krajewski, bo nienawidzę tego kawałka. 
-
miazga.radzio
- Jestem tu nowa :)
Szanowne Panie, zostałem poproszony przez przyszłą żonę o moje typy piosenek - pomóżcie proszę 
-
a_gatka
A nie macie jakiejś wspólnej? Która Was w jakiś sposób łączy, słuchaliście jej razem albo się Wam z Wami kojarzy?
Ja z moim narzeczonym wybraliśmy Leonarda Cohena " Dance me to the end of love", uważam że jest to piękna i wzruszająca piosenka.Jesteśmy po 3 ćwiczeniach z choreografem żeby nam pokazał kilka kroków takich do wykorzystania w różnych tańcach bo nie chcemy mieć wyuczonego tańca aby się jeszcze bardziej nie stresować.
- MałyTygrysek
- Fajna Kobietka
My wybraliśmy piosenkę zespołu Universe "W perły zmienić deszcz"

You never know how strong you are, until being strong is the only choice you have.
-
aleksandra_ave
- Jestem tu nowa :)