Pieluszki
-
asiakozłowska
Re: Pieluszki
hej !!
Ja polecam pieluszki Happy jestem z nich bardzo zadowolona są super chłonne i nigdy nie spowodowały żadnego odparzenia u moich dzieci.
Pozdrawiam Joanna treść zmieniona przez moderatora
Proszę nie spamować
Ja polecam pieluszki Happy jestem z nich bardzo zadowolona są super chłonne i nigdy nie spowodowały żadnego odparzenia u moich dzieci.
Pozdrawiam Joanna treść zmieniona przez moderatora
Proszę nie spamować
-
Maniana
Co prawda mamusią jeszcze nie jestem ale ostatnio gadałam z dobrą kumpelą i temat tak jakoś sam wypłynął i się dowiedziałam, że podobno pieluszki tetrowe wracają do łask http://www.jestemdzieckiem.pl/produkt,4 ... bobas.html Słyszałyście o tym, bo ja muszę przyznać, że się troszkę zdziwiłam :p ?
-
Japaneczka
Dada z biedronki zarówno pampersy jak i chusteczki nawilżane 
Tanie i bardzo dobre.
Próbowaliśmy jeszcze innych np. Pampers - ale cena wysoka, Huggis- wydawały mi się sztywne.
Tanie i bardzo dobre.
Próbowaliśmy jeszcze innych np. Pampers - ale cena wysoka, Huggis- wydawały mi się sztywne.
-
rozalia
Nasza mała narazie pampersów używa bo się boje odparzenia w te upały. Huggisy tez byly, ale wydają mi się bardzo sztywne.
-
ewelaska
Ja dla swoich bliźniaczek na początku używałam Pampersów, a później przeszłam na pieluszki dada z biedronki i szybko doszłam do wniosku, że pampersy to strata pieniędzy. Pampersy wydają się odrobinę mniej pojemne i są dużo droższe. Jeżeli chodzi o pampersy to słyszałam też kiedyś taką historię, że ponoć ciężko z nich zmienić pieluchy na inne bo pojawiają się podrażnienia (ponoć są czymś nasączane, co powoduje ten efekt). Brzmi trochę jak teoria spiskowa, ale coś w tym jest - moje dziewczynki miały 2 dni małą wysypkę po zmianie pieluch, ale później im zeszło.
-
Zorka
Ja kupowałam bardzo długo tylko Pampersy, potem, kiedy pieluche zakładałam tylko mja noc zmieniałam na Huggiesy. Pampersy spisywały się bardzo dobrze, dal maleńkich dzieciaków chyba są najbardziej odpowiednie.
Ja mogę polecic pampersy bambino, cena jak DaDy i tak samo dobre 
Ja dla chłopców używałam pampersów i nadal używam i jestem bardzo zadowolona próbowałam Huggisów i skończyło to się odrazu odparzeniem
-
gohusia
Ja papmersów używałam jak miałam pierwszego syna, ale przy bliźniakach jest ciut gorzej, trudniej finansowo. dlatego szukam dobrych, tańszych pieluszek i na szczęście takie są na rynku 
- Prezes_ona
- Jestem tu nowa :)
Ja tam od pocztku uzywam pieluszek Dada z biedronki, naprawde dobre, dobrze wykonane, porzadne a co ciekawe sa robione przez jakiegos producenta markowych pieluch, z tym ze nie chce sie on przyznac dlatego nie ma go napisanego, ale zawsze jak pisze wyprodukowano dla biedronka to znaczy ze to jakas znana firma...wiem jak to działa;o)
ogrodzenia stalowe Warszawa
-
gohusia
Powiem Wam że ja cały czas ciągnęłam na dadzie, bo i cena i jakoś ok, ale jednak jak wypróbowałam te Bambino to tak ciągniemy. we wszystkim nam odpowiadają, praktycznie mało się różnią od dady, może są ciut cieńsze ale to nam akurat bardziej odpowiada. jak nie chcecie kupować całego opakowania to w sklepie Stokrotka widziałam że mają 2wu paki. więc to dobre wyjście 
Owszem jeżeli dzieci je tolerują to jak najbardziej po co przepłacać?gohusia pisze:Ja papmersów używałam jak miałam pierwszego syna, ale przy bliźniakach jest ciut gorzej, trudniej finansowo. dlatego szukam dobrych, tańszych pieluszek i na szczęście takie są na rynku
Ja jednak mimo wszystko wolę zapłacić więcej za pieluszki niż leczyć odparzenia nie mam bliźniąt ale chłopców mam rok po roku więc zdaje sobie sprawę jaki to koszt do oduczania od pieluszki starszemu zakładaliśmy na dzień pielucho-majtki z tesko i nic mu nie było w sumie są podobne do pampersa tylko mniej chłonne nie długo biorę się za naukę nocniczka drugiego synka i zrobię to tak samo a narazie tylko Pampers
Informujemy, że wszystkie duńskie pieluszki dla dzieci jak i pieluchomajtki dla dorosłych,
sprzedawane w naszym sklepie nie zawierają chloru, balsamu, perfum i innych wybielaczy chemicznych
Mając na uwadze Wasze sugestie dotyczące zminimalizowania kosztów transportu, sukcesywnie poszerzymy naszą ofertę o dywaniki samochodowe gumowe z EPDM
( EPDM podlega recyklingowi i nie zawiera rakotwórczych ani toksycznych substancji ! Zalecane do korzystania przy transporcie dzieci
sprzedawane w naszym sklepie nie zawierają chloru, balsamu, perfum i innych wybielaczy chemicznych
Mając na uwadze Wasze sugestie dotyczące zminimalizowania kosztów transportu, sukcesywnie poszerzymy naszą ofertę o dywaniki samochodowe gumowe z EPDM
( EPDM podlega recyklingowi i nie zawiera rakotwórczych ani toksycznych substancji ! Zalecane do korzystania przy transporcie dzieci
decoracion baños
A one mają rzepy czy tasiemki do zapinania?? Bo to robi sporą różnicę, kiedyś miałam takie z tasiemką to nie można już było ich drugi raz zapiąć a przy oswajaniu z nocniczkiem to ważna sprawa.gohusia pisze:Powiem Wam że ja cały czas ciągnęłam na dadzie, bo i cena i jakoś ok, ale jednak jak wypróbowałam te Bambino to tak ciągniemy. we wszystkim nam odpowiadają, praktycznie mało się różnią od dady, może są ciut cieńsze ale to nam akurat bardziej odpowiada. jak nie chcecie kupować całego opakowania to w sklepie Stokrotka widziałam że mają 2wu paki. więc to dobre wyjście
-
a_gatka
Dziewczyny, a jak szczelność i chłonność w tych Bambino? Szukam czegoś co zniesie możliwości malucha 
-
gohusia
Chłonność - nie mam nic do zarzucanie. nie przesikują ich, nie odparzają. siku się równomiernie rozkłada w pieluszce. nie robi się żaden twardy kamień czy coś w tym rodzaju.
Co do zaczepów mają rzepy, spokojnie można wiele razy odpinać i zapinać, my jesteśmy na tym etapie bo zaczynamy przymierzać się do nocnika.
jak dam radę dziś to je sfocę i Wam pokażę.
Co do zaczepów mają rzepy, spokojnie można wiele razy odpinać i zapinać, my jesteśmy na tym etapie bo zaczynamy przymierzać się do nocnika.
jak dam radę dziś to je sfocę i Wam pokażę.
Jak byś mogła to weź zrób tak foteczkę żeby środek pieluszki był widoczny, ciekawa jestem jak to wygląda, szkoda, że przez zdjęcie nie można pomacać i dokładnie obadać sytuacji, ale czekamy na foteczkę 
-
gohusia
Przepraszam. jestem na wyjeździe a totalnie zapomniałam o foteczce. zrobię ją i pokażę jak tylko wrócę. sama jestem zła bo w mieście gdzie jestem u teściów nie mogę kupić nigdzie naszych Bambino a inne już mi tak nie odpowiadają.
a-gatka chłonnością jest dobrze, jeszcze nam nic nie przeciekło nigdy, no ale wiadomo pampersa trzeba zmieniać
bokiem również nic nie wylatuje
gosha tak, o te mi chodzi
gosha tak, o te mi chodzi
A czy któraś z Was używała dla swojego dziecka pieluszek wielorazowych? Podobno są to takie majteczki, z wkładami na "ciecze" oraz bibułami na kupki. Pieluszki są wielorazowego użytku tak więc oprócz kosztu jednorazowego zakupu wyglądają dość ekonomicznie. Tutaj jest przykłąd takich pieluszek http://www.lulajbaby.com/pieluszka-wiel ... p-224.html (to chyba producent), mają tam opis i wyliczenie, że da się zaoszczędzić ok. 2300 zł... Ciekawa jestem waszych opinii, czy któraś z was ich próbowała?