Czym się bawiłyście jak byłyście małe?

Wszystko na temat naszych małych pociech. Jak wychowywać dziecko? W jaki sposób się z nim bawić? Relacje z dzieckiem, trudne rozmowy właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
LaMama
Jestem tu nowa :)

Czym się bawiłyście jak byłyście małe?

Post autor: LaMama »

Jakie zabawki wam towarzyszyły w dzieciństwie? Czy miałyście jakieś skarby które macie do tej pory?
Ja całe dzieciństwo bawiłam się ciężko zdobytymi klockami Lego które mam do tej pory.
tasiaka
Fajna Kobietka

Re: Czym się bawiłyście jak byłyście małe?

Post autor: tasiaka »

Patyki, piaskownica, bandaże ... w domu kartony gazety :) ot co się w domu nawinęło :)
Awatar użytkownika
Jamelia
Moderatorka

Post autor: Jamelia »

Swoje dzieciństwo wspominam raczej jak się na drzewa wspinałam, zabawy w ganianego, chowanego. Miałam swoją ukochana lalkę i pieska Rexia(maskotkę) Spaly zawsze ze mną ale nie bawiłam się nimi,lalką czasem.
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
ewelina890
Miła Kobietka

Post autor: ewelina890 »

A któżby to spamiętał czym się bawiłam w dzieciństwie. Raczej pamiętam jak właziłam na drzewa, a potem łatwo nie było żeby zejśc :)
456
Kobietka Expert

Post autor: 456 »

Samochodami po bracie i gumowym, przerażającym ITI'm. Później dinozaury i jakieś tam zwierzaki.
I dżdżownicą lubiłam się bawić a teraz nie wzięłabym jej do ręki. :roll:

"Czerwienią róż i w zapachu lilii kołysani - żeglujemy przed siebie. Niby niewidzialni, niby zakochani..."
imagine

Post autor: imagine »

lalki barbie , ale najlepsze były kije,kamienie patyki ja to bbyłam mega łobuziara:)
orientalna
Miła Kobietka

Post autor: orientalna »

Lalki, autka, piaskownica, wszelakiego rodzaju liście, trawy, przeterminowane budynie :P (jaki szpan w piaskownicy!), klocki (szczególnie LEGO), koraliki, zwierzątka plastikowe, kredki, ubranka, garnki, kosmetyki mamy.. ;)
Obrazek
witaminka

Post autor: witaminka »

Ja też raczej pamiętam konkretne zabawy w stylu łapanie żab, łażenie po drzewach, niż konkretne zabawki :)
szpileczki.69

Post autor: szpileczki.69 »

ja też zabawy pamiętam bardziej, bo mam siostrę, różnica wieku między nami to tylko rok i 7 miesięcy, także zawsze razem, zawsze te same kłopoty :D:D
supersucha
Miła Kobietka

Post autor: supersucha »

Ja jak byłam mała uwielbiałam się przebierać, często "kradłam" rzeczy mamie :) grałam też na perkusji z garnków i często jeździłam na rowerze
Awatar użytkownika
myszka28
Super Gaduła

Post autor: myszka28 »

Ja się bawiłam garami i tłuczkiem do mięsa orkiestra góra :) a mój M ugotowanym jajkiem się bawił
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

a ja latałam z ojcem po budowach :D z resztą ja byłam tatusia córeczka :D
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Post autor: Culagula »

A pamiętacie gry w gumę i w sznura? Jak dostałam taki dlugi sznur to pół podwórka w niego grało... nawet te dziewczyny dla których byłam "gówniarą"....
W domu bawilam się klockami i to wcale nie lego tylko z początku takimi dużymi, lego to dopiero później jak młodszy brat dostał. Za moich czasów Barbie tylko w Pewexie były więc chodziłyśmy oglądać i wzdychać, swoją prawdziwą dostałam dopiero w V klasie podstawówki, wcześniej miałam jakieś podróby z większą głową ;)
Babcia miała cały segment różnych naczynek, miseczek, to dopiero była moja zabawa u niej... albo zakładałam takie dwie balowe suknie i udawałam że jestem księżniczką :)
Kolaboracja

Post autor: Kolaboracja »

miałam lalkę szmaciankę przytulankę oj moja ulubiona;] kupiłam dziecku coś podobnego przytulankę ale z bijącym serduszkiem też jest ulubioną zabawką mojego dziecka
ODPOWIEDZ