w jakim wieku napletek u dziecka powinien odsunąć sie samois

Wszystko na temat naszych małych pociech. Jak wychowywać dziecko? W jaki sposób się z nim bawić? Relacje z dzieckiem, trudne rozmowy właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
Iwona
Jestem tu nowa :)

w jakim wieku napletek u dziecka powinien odsunąć sie samois

Post autor: Iwona »

Było juz dużo wątków na ten temat, mi jedna pediatra powiedziała żeby nic nie robić jeżeli nie ma problemów z siusianiem, jednak dziecko ma juz ponad 7 lat i ma tylko małą dziurkę do siusiania żołądź jest całkowicie zakryta napletkiem
Awatar użytkownika
Biedrona
Fajna Kobietka

Re: w jakim wieku napletek u dziecka powinien odsunąć sie sa

Post autor: Biedrona »

Ja nie ściągnąłam. Na razie nic lekarz nie mówił. A syn (8 lat) dotknąć się tam nie da więc zobaczymy na bilansie.
"Kiedy decydujesz się na dziecko,
zgadzasz się, że od tej chwili
twoje serce będzie przebywało poza twoim ciałem."
Katharine Hadley
dradziszewska
Fajna Kobietka

Post autor: dradziszewska »

Może być to problem stulejki, wykonywany jest nawet zabieg chirurgiczny u dzieci mój siostrzeniec miał ale jakieś 10 lat temu jednak aż tak bardzo chyba to się nie zmieniło. Napletek powinien się ściągać.
BeautyExpert - opinie i pytania pacjentów, odpowiedzi najwybitniejszych specjalistów, opisy zabiegów medycyny estetycznej i chirurgii plastycznej, porady.
Niekonwencjonalna
Jestem tu nowa :)

Post autor: Niekonwencjonalna »

Syn ma 5 lat, nic nie schodzi, nawet za bardzo nie da obejrzeć czy coś się dzieje...
Lekarz tylko się uśmiecha i każe czekać.
michalina90
Fajna Kobietka

Post autor: michalina90 »

W tym wieku napletek powinien już się ściągać, ale jeśli dziecko nie ćwiczyło tego wcześniej, może to być nieprzyjemne. Mój syn robi to podczas kąpieli i nie ma większych problemów. Natomiast u mojego bratanka lekarz zalecił ćwiczenia, bo jeśli nie będzie łatwo schodził to potrzebny będzie zabieg.
grywalizacja na http://sanitera.pl
ODPOWIEDZ