Hej!
Mój syn ma problemy z nauką. Ma 11 lat, a wyniki mierne. Byliśmy już u różnych specjalistów - bez efektów. Jak mogę mu pomóc? To nie jest tak, że jest leniem, widzę, że chce się uczyć i jest ciekawy świata. Ale jakoś nie potrafi uczyć się na pamięć, a tego nauczyciele oczekują i podejrzewam że stąd te problemy.
Problemy z nauką
-
kamigorka12
- Jestem tu nowa :)
- redorange666
- Samiec
Re: Problemy z nauką
Po pierwszee znaleźć sposób kiedy jemu zapamiętuje się najłatwiej. Jedni wola czytać i wtedy najszybciej przyswajają, inni wola słuchać więc trzeba by nagrywać to czego musi się nauczyć. Moja córka właśnie tak robi. Nagrywa notatki i słucha tego cały czas.
Poza tym musi uczyć się na pamięć, wierszyków, piosenek czego kolwiek. To bardzo ćwiczy pamięć.
Poza tym musi uczyć się na pamięć, wierszyków, piosenek czego kolwiek. To bardzo ćwiczy pamięć.
-
katarzyna08
- Jestem tu nowa :)
Re: Problemy z nauką
Właśnie trzeba znaleźć dobry sposób na zapamiętywanie
mój syn nauczył się takich sposób na specjalnych warsztatach "ucz się inteligentnie" od szkoły engram. Bardzo dużo mu to pomogło, więc polecam. Poprawił swoje wyniki w nauce (leciał na 2 i 3, a teraz same 4 i 5), nie siedzi tyle nad książkami co wcześniej i zrobił się taki pewniejszy siebie, widzę nawet, że na więcej nowych kolegów