Rozmowy o urodzie, pielęgnacji twarzy,ciała, włosów, o zabiegach upiększających. Jeżeli nie wiesz jaki kosmetyk wybrać lub zastanawiasz się jak się umalować na kolację z mężczyzną swoich marzeń - to pisz w tym dziale. Na pewno Ci pomożemy.
Cześć dziewczyny!
Chciałabym prosić Was o poradę. Wiosna zbliża się wilkim krokami, jestem obecni w trakcie zrzucania zbędnych kilogramów, które przybyły mi zimą i chciałabym również zadbać o pielęgnację swojego ciała. Częto ćwiczę i zauważyłam, że na moich plecach zaczęło robić się dużo zaskórników, poza tym po kąpieli skóra jest bardzo sucha. Zdradźcie jakie są Wasze sprawdzone sposoby na przywrócenie skórze blasku i delikatności po zimie. Może macie jakieś fajne maseczki domowej roboty albo blamsamy, peelingi, masełka godne polecenia ?
Będę wdzięczna za odpowiedź
juz chyba pisalam to na tym forum- ja uzywam po kapieli peelingu kawowego wlasnorecznie robionego- kawa+sól+olej z pestek winogron. bardzo dobrze sciera, skora jest mieciutka jak pupa niemowlaka im wiecej dodamy soli, tym lepiej zetrzemy naskorek. po peelingu klade balsam Dove dla cery suchej a od niedawna klade zamiennie maslo z bielendy- tam masz spory wybor zapachow tez staram sie szczegolnie zadbac o skore przed latem i chetnie poczytam czego wy uzywacie
Ja zauważyłam, że żeby skóra była delikatna, trzeba ją potraktować... niedelikatnie Używam takiej rękawicy do masażu, cellulit znika w mgnieniu oka. Lubię też peelingi gruboziarniste. A po prysznicu nakładam masło do ciała, to moje nowe odkrycie, bo zwykle ratowałam się balsamami. Misiapysia pisała o maśle z Bielendy, to chyba to samo, co moje - ja mam wersję czekolada+karmel... OMG, co za zapach <3 No i fajnie nawilża.
Wydaje mi się że w Rossmanie można dostać za niecałe 15 zł. Ale może będą jakieś fajne promocje Ale warto kupić, bo masła do ciała są meega wydajne i na długo starczają
misiapysia pisze:u mnie w drogerii byly teraz promocje na wiekszosc balsamow do ciala i maseł i te z Bielendy było za 12.99 sa naprawde wydajne, wiec warto sprobowac
a jaki 'smak' tego masla z bielendy polecacie? czy jeszcze jakies inne sa godne polecenia?
Ja się wzięłam za remont twarzy Znalazłam w instytucie urody na Sródmieściu fajny peeling z ziół, pod swojską nazwą "Jadwiga". W sumie trafiłam z przypadku i okazało się to strzałem w 10. Jak by któraś śmigała przez centrum to warto zahaczyć.
Dla mojej skóry fajnie sprawdziły sie kosmetyki z serii Spa Ameryka Bielendy, zaszalałam i kupiłam sobie ostatnio peeling, mleczko do ciała i olejek do kąpieli z tej serii Chcialam wyprobować, i w sumie się nie zawiodłam, skóra jest ładnie nawilżona po takich zabiegach:)
a ja jakis czas temu, to pewnie kwestia slonca i nadchodzacego lata, przerzucilam sie na bardziej orzezwiajace zapachy i kupilam maslo apetizing body bielendy o smaku truskawki super nawilza i skora pozostaje gladka
Co do masła - ja używałam ostatnio wersji waniliowo-pistacjowej, kojarzy mi się z lodami mmmmmmmm jestem na diecie i niezbyt mogę pozwolić sobie na takie doznania smakowe - to chociaż rekompensuję sobie to zapachem pachnie cudownie i dobrze nawilża, czego chcieć więcej?
Tak na letnią porę.. Należy pamiętać o prawidłowym nawilżaniu. By uniknąć przesuszenia, przed opalaniem najlepiej stosować kremy nawilżające, a po kąpielach słonecznych kremy natłuszczające.
Regularnie bym używała balsamów do ciała z serii exotic Paradise od Bielendy. Mi szczególnie podpasował ten z melonem jest naprawdę dobry ;P. Świetnie nawilża i co ważne dla takich aktywnych osób jak ja - szybko się wchłania. Spory plus za przyjemny zapach i rozsądną cenę
ja stawiam przede wszystkim na nawilżenie, ale nie byle jakie dosłownie kilka dni temu kupiłam na promocji w rossmannie balsam silnie nawilżają I Love Vegan Food od Eveline. No skóra jest po nim mega gładka, nawilżona i przyjemna w dotyku
regularny peeling np z kawy to moj ulubiony, wystarcza fusy z kawy i ja dodaje plyn do mycia z olejem konopnym od novaclear oraz wit e. maja tez swietne kremy nawilzajace z tej samej serii co plyn i ogolnie ta seria atopis jest super przy sochej skorze nie tylko ciala ale tez twarzy,