pękające naczynka

Masz problemy ze zdrowiem? Jak dbasz o swoje zdrowie? Wszystko na temat chorób, leczenia, profilaktyki oraz opinie na temat służby zdrowia piszemy tutaj.
madona
Miła Kobietka

Re: pękające naczynka

Post autor: madona »

Dziewczyny żadne kremy nie pomogą, trzeba iść na zabieg laserowy! Ja przeszłam taki zabieg u dr Agnieszki Kardynał w elite, drogo, ale warto było. Kilka dni po zabiegu skóra jest zaczerwieniona i nie można nakładać makijażu, trzeba uważać też i nie wystawiać się na słońce. Oczywiście jedna sesja nie wystarczy, ja powtarzałam zabieg 3 razy. Jakość lasera też ma znaczenie, pamiętajcie o tym, jak będziecie wybierać klinikę.
marka4
Miła Kobietka

Post autor: marka4 »

Też jakiś czas temu zdecydowałam się na laserowe zamykanie naczynek, martwię się tylko o jedno, czy nie powrócą, bo jest taka opcja. Miejmy nadzieję, że nie, póki co jest dobrze.
ulrik
Jestem tu nowa :)

Post autor: ulrik »

Trzeba udać się do lekarza. On zbada żylaki i powie czy potrzebna jest operacja.
liniana
Miła Kobietka

Post autor: liniana »

Pękające naczynka można spróbować zmniejszyć przez stosowanie ruszczyka. To roślinka znana od bardzo dawna, która wzmacnia żyły, pobudza mikrokrążenie, żyły robią się bardziej elastyczne i tak nie pękają, sama biorę tabletki maxi3vena, ruszczyka tam sporo i widzę że stan moich nóg się poprawił, w lecie nie będzie obciachu nosić szorty ;)
Maria01
Miła Kobietka

Post autor: Maria01 »

Ja stosuje dermokosmetyki z Enilome. Są rewelacyjne. A zamawiam na necie w SPAM
Ostatnio zmieniony wt maja 14, 2019 5:22 pm przez Jamelia, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Awatar użytkownika
sabinkaduchess
Miła Kobietka

Post autor: sabinkaduchess »

liniana pisze:Pękające naczynka można spróbować zmniejszyć przez stosowanie ruszczyka. To roślinka znana od bardzo dawna, która wzmacnia żyły, pobudza mikrokrążenie, żyły robią się bardziej elastyczne i tak nie pękają, sama biorę tabletki maxi3vena, ruszczyka tam sporo i widzę że stan moich nóg się poprawił, w lecie nie będzie obciachu nosić szorty ;)
też używam tabletek, o których mówisz. tzn. nie używałam ich na początku, aby mniej pękały mi naczynka, tylko po to, żeby nie bolały mnie nogi po pracy, ale ogólnie tabletki wzmacniają układ krwionośny, więc nogi nie bolą, a naczynka praktycznie już mi też nie pękają.
Awatar użytkownika
Corn

Post autor: Corn »

postaraj je sobie wzmocnić czymś.. ja np. nakładałam bluszcz, bylice, kasztanowiec itp.
Awatar użytkownika
SashaWelur

Post autor: SashaWelur »

a próbowałaś może bylice, bluszcz i kasztanowca?
Awatar użytkownika
Coffee89

Post autor: Coffee89 »

a to coś z bluszczem, bylicą itp. to co to robi?
:kwiatek
Awatar użytkownika
annika77
Miła Kobietka

Post autor: annika77 »

U mnie dobrze się sprawdziło laserowe zamykanie naczynek. Zabieg jest bezpieczny i właściwie bezbolesny, także mogę go wam doradzić. Co do sprawdzonego salonu to ja korzystałam ze Studia Laser w Poznaniu i bardzo dobrze ich oceniam, profesjonalnie tam i obsługa jest przemiła.
Awatar użytkownika
Onlla
Miła Kobietka

Post autor: Onlla »

No coż. Najwazniejsza tutaj będzie pielęgnacja. Jasne, że pęknięte naczynka w pewnym stopniu mozna usunąć za pomocą lasera czy za pomocą prądu, jeśli jednak nie zastosujecie odpowiedniej pielęgnacji, to nic Wam to nie pomoże. Popękają Wam kolejne naczynka na twarzy. Dobrze jest temu na co dzień zapobiegać.
Na naczynka polecam olej z dzikiej róży- wit c (skoro lubisz oleje) oraz maski z czerwonej glinki ( tworzy sie je banalnie, glinkę dostaniecie w sklepach ze zdrową żywnością, ewentualnie w sieci0. Dzika róża (jeżeli mnie pamięć nie zawodzi) posada najwięcej wit C spośród wszystkich roślin.
Na noc polecam krem Niverosin. Stosuję codziennie wieczorem, krem nawilża, odżywia ale co najważniejsze wzmacnia naczynka krwionośne oraz ogranicza u mnie rumienienie się. Krem jest dośc bogaty tak wiec w lecie używam jedynie na wieczory, w ciągu dnia wolę krem z mocniejszym filtrem (niverosin ma filtr 15 ale moim zdaniem jest to nieco zbyt mały filtr dla cery naczynkowej na lato). Jednak jesienią i zimą bardzo chętnie nakladam go sobie na twarz również w ciągu dnia.
Awatar użytkownika
Ania567
Miła Kobietka

Post autor: Ania567 »

Dobrze wiedzieć co przetestować :)
Awatar użytkownika
cinamonka
Miła Kobietka

Post autor: cinamonka »

no na prawde jestem ciekawa jak będzie to wyglądało tak realnie.a jakies może maseczki domowe znacie???
damari

Post autor: damari »

czasami to wynik zbyt uciskających spodni albo niewygodnych butów też może warto przemyśleć i coś zmienić?
karmelLOVE

Post autor: karmelLOVE »

Ale co dokładnie chcesz wiedzieć? Jakieś preparaty czy zabiegi?
nattkowa

Post autor: nattkowa »

Nie mam problemu z pękającymi naczynkami, ale na to nie działają jakieś specjalne zabiegi lub lasery? Chyba to byłoby najbardziej skuteczne rozwiażanie. Jeżeli chcesz, możesz zajrzeć na dermoprofil.pl i zobaczyć, czy jest coś na ten temat
yoki000

Post autor: yoki000 »

Jeśli chodzi o usuwanie naczynek, to ja mogę polecić Klinikę Elite w Warszawie. Dzięki niej wiele osób może się pozbyć uciążliwych dolegliwości, jak rozszerzone naczynka. Zabieg jest prowadzony laserem pod nadzorem specjalistów, więc nic złego się nie stanie. W tej klinice stosuje się nowoczesne metody oraz najnowocześniejsze lasery.
ODPOWIEDZ