Boję się zabiegu... :(
-
she336
Boję się zabiegu... :(
Witam. To mój pierwszy wątek, więc proszę o wyrozumienie...
Mam niestety problem zdrowotny.
Od 4 lat mam w kąciku lewego oka taką grudkę, jakby ropną. Po 2 latach poszłam do okulisty, który powiedział mi, że taka moja uroda i że jeżeli mi to nie przeszkadza to nie trzeba z tym nic robić. Od roku tak jakby mi się to powiększyło i postanowiłam iść z tym do lekarza w szpitalu. Dowiedziałam się, że mam prawdopodobnie cystę gruczołu łzowego, którą trzeba usunąć, bo może z tego zrobić się coś gorszego. Okulista powiedział, że czeka mnie zabieg, trochę krwawy, na znieczuleniu. Jeżeli okażę się, że jest to głębiej, to będę na narkozie. Nie jest jeszcze pewne to, czy zrobią mi to w tym szpitalu(co byłam), czy będzie trzeba jechać dalej. Mam dopiero iść na spotkanie z Panią Ordynator z okulistyki, która stwierdzi co z tym i czy się tego podejmie...
Nie ukrywam, że boję się bardzo co mnie czeka. Nic jeszcze nie wiem, a w głowie same najgorsze scenariusze, tak jakby to miał być koniec świata.
Okropnie boję się szpitala, tym bardziej, że jeszcze w nim na szczęście nie byłam, boję się krwi... Na samą myśl mi słabo...
Proszę Was o wsparcie, dobre słowo. Może słyszałyście o takim zabiegu? Wolę wiedzieć co mnie czeka. Tyle mi się teraz zwaliło na głowę. Mam maturę przed sobą, na przyszły rok zaplanowany ślub, pracę i teraz jeszcze to zdrowie nie najlepsze... Płakać mi się chcę. Czasem po prostu już nie mam sił. Bliska jestem załamaniu...
(( Proszę WAS o pomoc!
-
oOosylwiaoOo
Re: Boję się zabiegu... :(
Spokojnie jeżeli chodzi o takie zabiegi, to sami profesjonaliści je wykonują
Postaraj się o tym nie myśleć:) Wiem, że to trudne, ale niestety takie zamartwianie się nic Ci kochana nie da. Mogę się założyć, że taki zabieg będziesz miała wykonany na znieczuleniu:) Nawet nie będziesz wiedziała kiedy to usuną
Głowa do góry 
Najlepiej pomyśl o plusach całej tej sytuacji:)
Najlepiej pomyśl o plusach całej tej sytuacji:)
-
Julcia27
Hej 
Z tego co opisujesz nie wygląda to tak źle;
Głowa do góry!!!
Z tego co opisujesz nie wygląda to tak źle;
Głowa do góry!!!
-
she336
Jutro idę do chirurga i dowiem się więcej co ze mną...
Trzymajcie za mnie kciuki. 
Dasz radę! 
Hej Basiu! Dla pocieszenia powiem, że też będę miała operację - mam cystę na jajniku. Damy radę!!!
-
she336
No ja dowiedziałam się, że zabieg będę mieć 27.02.br. Jestem mile zaskoczona uprzejmością lekarzy...
Już się z tym pogodziłam i jest lepiej. Nie takie operacje ludzie mają prawda? A jak rodzić kiedyś będę musiała to i to przeżyję, mam nadzieję...:]
Trzymam kciuki za was dziewczyny! Będzie lepiej, a już niedługo będziecie się z tego śmiały 
-
reffina
Pewnie, że dacie! Nie z takich opresji się wychodzi bez szwanku
Głowa do góry!
-
WeselneZaplecze
Trzymamy kciuki i zobaczysz, że wszystko się dobrze skończyshe336 pisze:Oj mam nadzieję...;)bo mój pierwszy raz w szpitalu
-
she336
kochane jesteście! dziękuję ;* To forum tak dużo mi daje...
))
o właśnie! O takie podejście chodzi! 
-
doradca.disnemar
- Jestem tu nowa :)
Mam nadzieję, że już wszystko dobrze, że blizna wygojona i nie ma śladu po zabiegu
Dziewczyny, nie ma się co obawiać, przecież lekarze nie chcę nikomu zrobić krzywdy, tylko zapobiec ewentualnej chorobie lub ją wyleczyć
A wszelkie zmiany w obrębie twarzy (oko, warga, nos) są niebezpieczne, bo jeśli dojdzie np. do zakażenia ropnego, to infekcja może się w najgorszym scenariuszu przenieść do wnętrza czaszki! (Te okolice mają wspólne unaczynienie, które łączy się z zatokami w jamie czaszki). Dlatego nie ignorujcie żadnych objawów, a im wcześniej się coś uchwyci, to tym jest większa szansa na wyleczenie 
Dziewczyny, nie ma się co obawiać, przecież lekarze nie chcę nikomu zrobić krzywdy, tylko zapobiec ewentualnej chorobie lub ją wyleczyć
Marta,
Doradca on-line marki Disnemar
www.disnemar.pl
Doradca on-line marki Disnemar
www.disnemar.pl