pękające naczynka

Masz problemy ze zdrowiem? Jak dbasz o swoje zdrowie? Wszystko na temat chorób, leczenia, profilaktyki oraz opinie na temat służby zdrowia piszemy tutaj.
ODPOWIEDZ
KamilaS
Fajna Kobietka

pękające naczynka

Post autor: KamilaS »

Witajcie!
Macie moze sposoby na pekajace naczynka na nogach ?:(
vaniliiia
Kobietka Expert

Re: pękające naczynka

Post autor: vaniliiia »

Masaże. Masować nogi okrężnymi ruchami i najlepiej oblewać je zimnym prysznicem podczas wykonywania tego "zabiegu". :)
Obrazek

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦
Vice Miss Babskich Spraw 2013
Kimmi84
Jestem tu nowa :)

Post autor: Kimmi84 »

Są takie tabletki Redblocker, warto spróbować :)
Łazienkowy dozownik mydła – ciekawy design, najlepsze materiały
kukilka
Fajna Kobietka

Post autor: kukilka »

vaniliiia pisze:Masaże. Masować nogi okrężnymi ruchami i najlepiej oblewać je zimnym prysznicem podczas wykonywania tego "zabiegu". :)
Dokładnie tak. I do tego jeszcze stosować preparaty z witaminą K (może być nawet olej rzepakowy), które wzmacniają układ krwionośny. No i oczywiście więcej witaminy K w diecie również.
maggietka

Post autor: maggietka »

Ja ostatnio na SPAM zamówiłam sobie tabletki Venescin. Podobno pomagają. Na razie biorę je przez tydzień, więc zobaczę z czasem jakie dają rezultaty.
Ostatnio zmieniony pn wrz 09, 2013 9:54 am przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: proszę nie SPAMować forum
zylakiprzeciwdzialaj

Post autor: zylakiprzeciwdzialaj »

Na pękające naczynka dobrym sposobem jest noszenie rajstop lub pończoch przeciwżylakowych. Najpierw jednak proponowałabym skonsultować się z flebologiem oraz wykonać badanie USG Doppler, żeby sprawdzić, czy powodem nie jest złe funkcjonowanie żył.
Specjalista zylakiprzeciwdzialaj.pl
LULAWROC1854

Post autor: LULAWROC1854 »

Hmmm.. najpierw wizyta u lekarza, a później masaże wspomagające ewentualnie.
Kobietka Expert

Post autor: malinka 61 »

Unikać gorących kąpieli , zażywać rutinoscorbin , witaminę C najlepiej 1000 jednostek , smarować dobrą maścią :kiss2
Przy po­dej­mo­waniu de­cyz­ji, nie zważaj na in­nych, kieruj się głosem ser­ca i włas­nym instynktem...

Obrazek
Awatar użytkownika
Specjalista Aspazji
Fajna Kobietka

Post autor: Specjalista Aspazji »

Skleroterapia to nieoperacyjna metoda leczenia naczynek. Wskazaniem do zabiegu są min.: pajączki na bocznej i przyśrodkowej powierzchni uda, pod kolanami i na podudziach, oraz drobne żylaki. Zabieg trwa na ogół 15-30 minut, wykonuje się go w pozycji leżącej. Nie wymaga znieczulenia. Naczynka nastrzykiwane są środkiem obliterującym, który drażni ścianę wewnętrzną naczynia i uaktywnia procesy zapalne. Prowadzi to do zwłóknienia i trwałego zarośnięcia żyły.
oOosylwiaoOo

Post autor: oOosylwiaoOo »

Hmm ja na ten problem biorę rutinoscorbin. Lekarz powiedział mi, że przy pękających naczynkach najważniejsze jest to, by brać coś z rutyną, a właśnie wyżej wymieniony lek ma ten składnik :)
Oprócz tego robię masaże i dużo spaceruje :)
To pomaga:)
Awatar użytkownika
Specjalista Aspazji
Fajna Kobietka

Post autor: Specjalista Aspazji »

malinka 61 pisze:Unikać gorących kąpieli , zażywać rutinoscorbin , witaminę C najlepiej 1000 jednostek , smarować dobrą maścią :kiss2
Otóż to, należy unikać mycia gorącą wodą. Kosmetyki do pielęgnacji powinny mieć właściwości uszczelniające i wzmacniające naczynia.
Ilonka444

Post autor: Ilonka444 »

Zdaję sobie sprawę z tego, że pękające naczynka na nogach szpecą je i nie wyglądają estetycznie. Wiele naczynek w kolorze czerwonym i fioletowym bardzo często można zaobserwować w okolicach ud i kolan. Powodem mogą być hormony, stojąca albo wyłącznie siedząca praca czy też genetyka. Warto zaopatrzyć się w kremy zawierające witaminę K, która z powodzeniem wzmocni i obkurczy naczynka krwionośne. Dobrze działają także różnego rodzaju peelingi i masaże stosowane na nogi. Można także korzystać z dostępnych uciskających rajstop stosowanych w przypadku żylaków.
mijagi

Post autor: mijagi »

a gdzie mozna zrobic taka Skleroterapie??? orientujecie sie? pewnie w takim miejscu byla by tez mozliwosc wyciecia znamienia...
Awatar użytkownika
vvivvienne
Miła Kobietka

Post autor: vvivvienne »

oOosylwiaoOo pisze:Hmm ja na ten problem biorę rutinoscorbin. Lekarz powiedział mi, że przy pękających naczynkach najważniejsze jest to, by brać coś z rutyną
też słyszałam o rutynie, ale podobno dobra jest jeszcze witamina C i witamina K :)
Ilonka444

Głównie pękające naczynka mają swoją podstawę w genetyce. Rozszerzone naczynka włosowate to problem który nęka wiele kobiet bez względu na wiek. Wrażliwa skóra, zaburzenia hormonalne, zaburzenia krążeniowe, nadciśnienie i schorzenia przewodu pokarmowego mają odbicie na nasze naczynka. Na słabe naczynka źle także wpływa opalanie, obcasy i siedzący tryb życia. Więc jeśli w którymś z punktów odnajdujesz siebie to musisz zaprzestać tą czynność. Nie warto chować nóg w spodniach. Możesz nosić specjalne rajstopy uciskowe działające na nogi. Na zapobieganie powstawaniu nowych dobre są masaże i aktywność ruchowa, która pobudzi krążenie.
mijagi

Post autor: mijagi »

no wlasnie wiele jest tych czynnikow, w moim przypadku to malo co pomaga, w piatek dzwonilam do lux medu gdzie to robia - dzieki za pomoc dziewczyny, sama pewnie bym miesiac szukala tego zabiegu!- i okazalo sie ze moge sie umowic a po zabiegu nastepnego dnia juz nawet moge isc do pracy - a obawialam sie ze trzeba bedzie lezec.. a wolnego wiem ze na te chwile bym nie dostala w pracy;/;/ mam w czwartek przyjsc na rozmowe i lekarz sprawdzi jak to wszystko wyglada :)
Ilonka444

oOosylwiaoOo pisze:Hmm ja na ten problem biorę rutinoscorbin. Lekarz powiedział mi, że przy pękających naczynkach najważniejsze jest to, by brać coś z rutyną, a właśnie wyżej wymieniony lek ma ten składnik :)
Oprócz tego robię masaże i dużo spaceruje :)
To pomaga:)
W przypadku pękających naczynek faktycznie może pomóc coś co zawiera rutynę. Rutyna wzmacnia i uszczelnia najmniejsze naczynia krwionośne, czyli naczynia włosowate. Sama także musiałam brać ją w przypadku krwawień z nosa. Zalecono mi wtedy dawkę trzy razy dzinnie po dwie tabletki. Po miesiącu stosowania zapomniałam praktycznie o męczących i nagle pojawiających się krwawieniach z nosa. Tak samo pozytywnie powinno to zadziałać w Twoim przypadku. Warto spróbować bo na pewno nie zaszkodzi. Rutyna jest bardzo dobrze tolerowana i nie wykazuje działań niepożądanych, ale oczywiście trzeba czytać ulotki w przypadku przyjmowania innych leków i sprawdzać czy nie ma żadnych zastrzeżeń.
Aza
Miła Kobietka

Post autor: Aza »

Bardzo dobre są również kremy z wyciągiem z kasztanowca.
Awatar użytkownika
Detramax

Post autor: Detramax »

Polecam preparaty, które zawierają ekstrakt z nasion kasztanowca zwyczajnego i pestek winogron, a także witaminę C. Dzięki temu wspierają utrzymanie dobrej cyrkulacji krwi w mikronaczyniach i zachowanie szczelności naczyń.
Carmen_
Miła Kobietka

Post autor: Carmen_ »

Pękające naczynka to problem wielu kobiet. Przede wszystkim - stosuj żele, w których składzie znajduje się:
-wyciąg z arniki górskiej
-wyciąg z kasztanowca
-witamina C
-witamina K
-witamina PP
-miłorząb japoński
Polecam też zażywać Rutinoscorbin - to dawka witaminy C, która wzmacnia naczynia krwionośne.
Pracuję w hurtowni ze zdrową żywnością http://BioIndygo.PL :girlactive (polecam super ceny!)
Dla osób z forum kod rabatowy "babskiesprawy5"
sejkzbrodos

Post autor: sejkzbrodos »

Nie jest możliwe wyeliminowanie wszystkich przyczyn pękania naczynek. Wiele z nich podlega jednak modyfikacji. Przede wszystkim należy unikać nadmiernej ekspozycji na słońce. Podczas gorących, letnich dni trzeba stosować kremy z wysokimi filtrami UVA i UVB. Należy też unikać solarium.

Osoby z predyspozycją do nadmiernego poszerzania naczynek nie powinny brać gorących kąpieli oraz korzystać z sauny.
weronikakoza

Post autor: weronikakoza »

Cera naczynkowa jest trudna w pielęgnacji, wiem to bo niestety sama taką posiadam i jest nadzwyczajnie wrażliwa. Ostatnio z artykułu na blogu apteki SPAM dowiedziałam się co źle wpływa na cerę naczynkową, więc teraz staram się unikać tych rzeczy i mam nadzieję, że będzie lepiej wyglądała
Ostatnio zmieniony śr lis 22, 2017 11:56 pm przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: proszę nie spamować forum
Awatar użytkownika
Klinika Estetica

Post autor: Klinika Estetica »

Polecam zabieg urządzeniem laser IPL+RF, które wykorzystuje połączenie fal świetlnych (IPL) i radiowych (RF). Polecany jest dla osób z zaburzeniami pracy naczyń krwionośnych, zarówno z pajączkami, popękanymi naczynkami, jak i większymi bordowymi plamkami.
rzyczy

Post autor: rzyczy »

Ja niedawno słyszałam o takim żelu na pajączki i żylaki, który podobno znacząco poprawia wygląd nóg. Ktoś słyszał?? Załączam link SPAM Waszym zdaniem warto czy nie? Zawiera ml.in. wyciąg z kasztanowca i ekstrakt z oczaru wirginijskiego..
Ostatnio zmieniony sob paź 06, 2018 9:22 pm przez Jamelia, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
rzyczy

Post autor: rzyczy »

Ja chyba kupię ale tak chciałam podpytać czy ktoś coś słyszał albo korzystał.
ODPOWIEDZ