Ostrożnie z lidokainą u ząbkujących dzieci!

Wszystko na temat naszych małych pociech. Jak wychowywać dziecko? W jaki sposób się z nim bawić? Relacje z dzieckiem, trudne rozmowy właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
joasia007
Miła Kobietka

Ostrożnie z lidokainą u ząbkujących dzieci!

Post autor: joasia007 »

ostatnio jak sie zagłębiałam w temat ząbkowania u dzieci (mój mały będzie to przechodził niedługo) to znalazłam artykuł o lidokainie w preparatach do smarowania dziąseł. To niekoniecznie jest bezpieczne dla dzieci, bo mogą połknąć za dużo. Słyszeliscie cos o tym?
Ester
Miła Kobietka

Re: Ostrożnie z lidokainą u ząbkujących dzieci!

Post autor: Ester »

mi też się ostatnio obiło coś o uszy na ten temat... chyba trzeba będzie poczytać. U nas pierwsze 2 zęby przebiły się bez problemu i daliśmy radę jedynie na gryzaczkach chłodzących, mam nadzieję że wszystkie zębole przetrwamy tak lekko :)
joasia007
Miła Kobietka

te gryzaczki chłodzące to fajna sprawa i przy okazji zapewniają dziecku komfort, ja sama będę musiała się za jakimiś rozejrzeć dla mojego szczęścia, a temat lidokainy trzeba będzie zgłębić bardziej...
chichi
Jestem tu nowa :)

Post autor: chichi »

Nie słyszałam o tych badaniach, moja córcia w miarę dobrze znosiła ząbkowanie, przez większość czasu wystarczały gryzaczki i masowanie czy rumianek. Pod koniec już średnio znosiła, może przez ilość ząbków i wtedy wcierałam jej ten preparat. Jak tak teraz czytam to te preparaty wszystkie są na bazie lidokainy. A na Wikipedii piszą organiczny związek chemiczny, środek miejscowo znieczulający. Przeważnie podawany js kórniezez skóre w formie aerozolu lub żelu. W stomatologii najczęściej używany w postaci dwuprocentowego roztworu chlorowodorku lidokainy w ampułkach (w czystej postaci lub z dodatkiem noradrenaliny. To jak takie znieczulenie, to rzeczywiście smarowanie w ciągu dnia kilka razy, jak dzieci jeszcze połykają pewnie dużo, może być niebezpieczne.
joasia007
Miła Kobietka

trzeba uważać, zdrowie naszych dziecko-f5.html" class="auto-link" rel="dofollow">dzieci jest najważniejsze, czasami lepiej, żeby dziecko czuło dyskomfort niż było narażone na niebezpieczeństwo :) lidokaina jest środkiem dentystycznym, ale widać, że w przypadku dorosłych nie stanowi zagrożenia
Ester
Miła Kobietka

lidokaina ogólnie jest środkiem znieczulającym miejscowo nie tylko na błony śluzowe jamy ustnej, stosuje się ją również przy miejscowych znieczuleniach do zabiegów operacyjnych... powiem Wam, że trochę poczytałam i jestem lekko przerażona bo we wszystkich topowych produktach tego typu dla dzieci w tym w dentinoxie i calgelu jest właśnie zawarta lidokaina jako środek łagodzący ból... wiem że moja koleżanka potrafiła córci ząbki smarować nawet co pół godziny...
joasia007
Miła Kobietka

trzeba pamiętać do operacji jak znieczulamy dorosłego jest okey, inna wydolność itd. ale dziecko to dziecko i źle wymierzona dawka może być niebezpieczna dla zdrowia i doprowadzic do powiklan... moja kolezanka tez tak robila, a potem Malenstwo mialo problem ze zdrowiem i szukali dlugo przyczyny
Natka92
Fajna Kobietka

Post autor: Natka92 »

Potwierdzam, przy ząbkowaniu u mojej córeczki też używaliśmy Camili i działa naprawdę fajnie:) Nie ma skutków ubocznych, mała dobrze znosiła preparat, i przede wszysktim uśmierzrał ból i gorączkę związane z ząbkowaniem... Nie boję się stosować tego preparatu, bo już był wypróbowany przez 2 moje przyjaciółki, gdy ich dzieciom wyrzynały się ząbki :)
Ester
Miła Kobietka

no słuchajcie ja polecam moim wszystkim dzieciatym koleżankom spam więc i Wam polecam serdecznie :) bo na prawdę działanie jest błyskawiczne, aplikacja bezproblemowa nawet przy mocno zaognionych dziąsełkach i bardzo długo utrzymuje się działanie p. bólowe :)
Ostatnio zmieniony pt maja 08, 2015 11:55 pm przez BlackWolf, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: spam
blueskay
Miła Kobietka

Post autor: blueskay »

zgadzam się z Wami, koncerny farmaceutyczne powinny coś z tym zrobić, taki niebezpieczny skład w preparatach dla dzieci. Co do tej camili to chyba każda z moich koleżanek ją stosowała. I co najważniejsze tak jak same wiecie jest bezpieczna ;-) a i cena jest chyba w miarę niska.
Natka92
Fajna Kobietka

Dokładnie, potwierdzam. Tez nie rozumiem, czemu zamiast reklamowac i produkowac naturalne preparaty dla dzieci, zawierające zioła i naturalne substancje, oni produkują chemię, która może być szkodliwa dla naszych pociech. Dlatego zdecydowanie wolę używać camilię, przynajmniej wiem że nie faszeruje niczym szkodliwym dziecka...
puderniczka
Fajna Kobietka

Post autor: puderniczka »

z homeopatyków polecam czopki Viburcol, na moją małą działały super, dostawała czopka na noc i spała do rana bez pobudek. Nie dawałam jej co noc, także widziałam jaka jest różnica z czopkiem i bez czopka. Przekonuje że są w pełni bezpieczne, żeli nie powiem też używałam, nie dość że nie działały to jeszcze wychodzi że trułam dziecko :/
http://msadvertising.pl/
Ester
Miła Kobietka

całe szczęście już jest coraz szersza świadomość mocy która drzemie w lekach naturalnych :) reklamy SPAM już widziałam na kilku kanałach w tv i bardzo dobrze :) ja się musiałam sporo naszukać żeby mi ktoś w końcu polecił ją jako jedyny w 100% naturalny i bezpieczny środek :)
Ostatnio zmieniony pt maja 08, 2015 11:56 pm przez BlackWolf, łącznie zmieniany 1 raz.
blueskay
Miła Kobietka

zgadzam się , reklamy są praktycznie w przerwach większości filmów.
Natka92
Fajna Kobietka

hania pisze:w sumie ja zaczęłam używać camilii bo zobaczyłam u koleżanki i w tv.
ja zaczęłam jej używać po tym jak wypróbowałam mnóstwo specyfików, które nic nie dawały i jak się okazuje były szkodliwe... Pleciła mi koleżanka, i w aptece też rozmawiałam ze sprzedawczynią, która powiedziała że z dostępnych preparatów ten najlepiej się sprawdza... I w sumie mogę to potwierdzić :)
moniczka89
Jestem tu nowa :)

Post autor: moniczka89 »

słyszałam o tej lidokainie i dziwnie się że taki składnik może być w produktach dla dzieci. Co do tej camilii to też bardzo często widzę jej reklamę i chyba też ja wybierzemy. Moja znajoma ma ją to też zapytam czy jest zadowolona.
Ester
Miła Kobietka

no niestety... niektórzy po prostu nie mają wyobraźni i nie rozumieją że lidokaina w formie maści podana doustnie może mieć straszne skutki zwłaszcza u kilkumiesięcznych maluszków. a spam nie dość że działa i to migiem to jeszcze podaje ją będąc kompletnie spokojna, że nie będziemy mieć problemów ze skutkami ubocznymi :)
Ostatnio zmieniony pt maja 08, 2015 11:57 pm przez BlackWolf, łącznie zmieniany 1 raz.
puderniczka
Fajna Kobietka

Post autor: puderniczka »

no to chyba ja czytam nie o tym samym leku bo u moich dzieci i u dzieci znajomych Camilia działała tak jak i żele - tylko na chwilę. Żeli nie stosowałam, tylko jakiś jeden bez lidokainy. No i Viburcol, w moim otoczeniu to te czopki są rewelacyjne na ząbkowanie bo działają naprawdę długo, coś jak przeciwbólowy a są dużo bezpieczniejsze. I łatwiej podać ząbkującemu maluchowi, moje szczęki zaciskały to coś im podać doustnie to była masakra.
http://msadvertising.pl/
Natka92
Fajna Kobietka

Ja tez podawałam mojej córeczce, ale na szczęscie nie miałam problemów żeby wkropić jej na dziąsełka. Tłumaczyłam że jej to pomoże, i po pierwszym użyciu już sama chętniej otwierała buzię, bo widziała że ten preparat jej pomaga i uśmierza ból :) A z czopkami trochę bym się bała, jednak wolę doustne lekarstwo podawać bezpośrednio na miejsce bólu
Ostatnio zmieniony pt maja 08, 2015 11:57 pm przez BlackWolf, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: spam reklama
1mpresja
Fajna Kobietka

Post autor: 1mpresja »

Ja podawałam mojej córce podczas ząbkowania preparat o nazwie Camilia. Bezpieczny, nietoksyczny no i skuteczny, więc polecam wszystkim mamom :) i dzieciom :)
blueskay
Miła Kobietka

napewno spam jest najbezpieczniejsza :) bo do składu chyba nie można mieć zastrzeżeń
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Nie sądzicie że już lekki przesyt achów i ochów nad Camilą ?
To już zaczyna sztucznie wyglądać...
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
Czarna
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Czarna »

Hadassa pisze:Nie sądzicie że już lekki przesyt achów i ochów nad Camilą ?
To już zaczyna sztucznie wyglądać...
Cyklicznie się powtarza, podobnie jak Maxi Cosi. Widocznie takie wytyczne zawierają ich zlecenia. Cóż, dobry ban by zaradził ;)
I see a red door and I want it painted black
No colours anymore, I want them to turn black
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Bany też polecą jak zajdzie taka potrzeba...
Cóż, wszystkiego się trzeba nauczyć robić dobrze :D
Nawet spamować :P
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
BlackWolf
Moderatorka

Post autor: BlackWolf »

Nie toleruje się na forum spamu a ja bardzo nie znoszę multikont, które są surowo zabronione także bany się posypią.
Nie szukam bajek w życiu moim.
Bajki są okrutne...

Obrazek
ODPOWIEDZ