Organizm po porodzie

Wszystko na temat naszych małych pociech. Jak wychowywać dziecko? W jaki sposób się z nim bawić? Relacje z dzieckiem, trudne rozmowy właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Panna_Mysia
Fajna Kobietka

Organizm po porodzie

Post autor: Panna_Mysia »

Dziewczyny,

16 maja urodził się mój drugi synek. Okres połogu się już zakończył. Krwawienie ustąpiło, po 2 dniach pojawił się pierwszy okres. Było to na początku czerwca, więc teraz teoretycznie na początku lipca powinna pojawić się druga miesiączka. Na chwilę obecną boli mnie podbrzusze i czuję piekący ból w piersiach, ale okres nie nadchodzi. Rozpoczęłam już współżycie i choć zabezpieczamy się z mężem zaczynam wariować i zastanawiam się, czy to kolejna ciąża czy może huśtawka hormonalna organizmu? :D

Czy miałyście nieregularne miesiączki po porodzie? Czułyście jeszcze jakiś ból czy dyskomfort po zakończeniu ciąży? Jak długo?
Jeśli lubisz testować nowości i otrzymywać darmowe produkty, rodzina Myszy ser-decznie zaprasza na gryzoniowy blog - http://www.mysia-familia.blogspot.com
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Re: Organizm po porodzie

Post autor: Hadassa »

Pierwsze pytanie, karmisz piersia?
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
Jamelia
Moderatorka

Re: Organizm po porodzie

Post autor: Jamelia »

Zaraz po połogu jest największa szansa na zajście w ciążę ,ale skoro się zabezpieczacie to nie powinno być ciąży, chyba że to takie zapeczpieczanie się 50/50... to wtedy może być :baby
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
ODPOWIEDZ