on NIE CHCĘ tego DZIECKA-JAKĄ PODJĄĆ DECYZJĘ

Co zrobić w trudnych chwilach? Jak stworzyć udany związek? Co denerwuje nas w mężczyznach? Czy kobiety są z Wenus a faceci z Marsa? Na te i inne pytania możemy porozmawiać właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
Armigor
Gadatliwa Kobietka

Re: on NIE CHCĘ tego DZIECKA-JAKĄ PODJĄĆ DECYZJĘ

Post autor: Armigor »

Cześć lora wszystko u ciebie ok?
Dziewczyny trochę po tobie pojechałay ale robią to pewnie z troski o twoje Maleństwo.
Ja Ci Kochana bardzo współczuje bo wiem co możesz czuć i pewnie doskonale zdajesz sobie sprawę co niesie za sobą aborcja. Ale powinnaś wiedzieć że to nie jest żadne wyjście,problemy z którymi borykasz się teraz pewnie po porodzie prysną. Nawet przyszłe matki oczekujące potomka boją się czy podołają i jest to bardzo naturalne.
Napewno będziesz dobrą mama bo jak by miało byc inaczej nawet byś się nie wachała i juz dawno byś była po. Wiec w sercu ty juz kochasz tego Bobaska mimo że narazie to do ciebie nie dociera. Daj sobie czas na pokochanie Dzidzi. I nie bądź zawiedziona jak po usg nie poczujesz euforii czasami stres jest zbyt silny. Po mnie właśnie skaka z wielkim uśmiechem mój synek nawet nie wiem jak ci opisać to jak się cieszę że jest tu ze mną a nie jest już dawno po zbiorowej kremacji lub jego malusie niegdyś ciałko nie jest traktowane jak odpad medyczny. Wiem że to dziwnie brzmi jednak on ma w sobie tyle miłości jak by chciał podziękować że jest. Podjęłam wiele decyzji w życiu jednak decyzja że urodzę była najlepszą.
Napisz co u ciebie,bo sie o Was martwię. :kiss2
lora
Miła Kobietka

LORA

Post autor: lora »

Dziękuję za wszystkie wypowiedzi.
On twierdzi, że dziecko to mi bardziej pokrzyżuje plany zawodowe i życiowe niż jemu.
On nie zakłada, że ja urodzę to dziecko mam przestać oglądać USG i się wczuwać.
On nie chce mieć ze mną już takich relacji jak przed ciążą ew. krótkie spotkanie.
On obiecuje, że będzie mnie wspierał bym mogła się wygadać bo nie mam nikomu mówić.
On po całej tej akcji zrozumiał ile dla niego znaczą jego dzieci i jak dużo może stracić.
On ......
On ......
On ......
Słabo mi od jego komentarzy :/
Czuję, że za wszelką cenę unika ze mną kontaktu (twarzą w twarz) próbuje grać opiekuńczego. Wszystkie wartości są przecież na PLUS dla mnie - jego zdaniem.
Mówię do niego, że boję się nie uniesienia takiego ciężaru bo to zabójstwo.
Słyszę, że nie mam myśleć w tej kategorii - za chwilę będę szczęśliwa.
I czy zdaję sobie sprawę ile kosztuje utrzymanie dziecka i moje mówienie (gdzie tak nie powiedziałam) JAKOŚ SIĘ WYCHOWA - dziecko potrzebuje standardu z ilu to rzeczy ON musi rezygnować by dać swoim dzieciom. TYPOWY ... (epitet obraźliwy). Ręce opadają.

Czuję, że tak się boi o swój majątek i reakcję żony !!!!!
Jestem z tym wszystkim sama dobrze, że mam WAS i to maleństwo. Dziś cały dzień RYCZĘ.
I z każdą chwilą jest mi coraz gorzej nic nie mogę jeść.
elzbieta45
Kobietka Expert

Post autor: elzbieta45 »

Nie mysl o tym dupku
Pomysl o sobie i dziecku .
Do wygadania masz nas my cie wysłuchamy
Nie daj skrzywdzic malenstwa , i nie słuchaj go / on teraz chce sie wybielic a wiedz ze jak usunełabys on byłby czysty .
A ty zostałabys z ty problemem do konca swego zycia . Z tego co czytam jestes uczuciowa osoba i nie tak łatwo przezyłabys to jakbys usuneła
Dasz rade głowa do góry . Idziesz tunelem w ciemnosciach a na koncu widac malenkie jazace swiatełko i wiedz ze tak jest w zyciu , pomaludku dasz rade , poukładasz sobie a jak urodzi sie bejbi to swiata poza nim niebedziesz widział :baby
456
Kobietka Expert

Post autor: 456 »

Obudź się. Ta cała jego opiekuńczość, mówienie Ci że zawsze możesz się mu wyżalić itd. to tylko zagrywka żeby mieć wszystko pod kontrolą. Wmawia Ci, że nie poradzisz sobie sama, bo boi się, że będzie musiał płacić alimenty a co za tym idzie? O wszystkim dowie się jego żona. Chce żebyś poczuła się winna, bo przecież on straciłby własne dzieci, rozbiłby rodzinę. Tylko, że to nie Twoja wina a jego. Gdyby trzymał ptaszka przy sobie nie martwiłby się teraz. Bierze Cię na litość, mówi o własnych dzieciach jak wiele dla niego znaczą i nie chce ich stracić, ale ŻADEN z niego kochający ojciec tylko skur***, bo WASZE maleństwo każe Tobie usunąć.
Do tego nie ma prawa Tobie mówić, że po zabiciu waszego dziecka będziesz szczęśliwa.

Weź się w garść, powiedz o wszystkim swojej mamie, ona Cię zrozumie. Przestań płakać przez tego faceta, zerwij z nim kontakt, przestań z nim rozmawiać, bo on usiłuje pozbyć się problemu i namówić Cię do czegoś, czego będziesz żałować przez resztę życia. Gdy mu się uda nie licz, że coś się polepszy. Mogę się założyć, że staniesz się dla niego powietrzem a na Twoim miejscu pojawi się kolejna jego "ofiara". Ten facet nie ma sumienia. Nie tańcz tak jak Ci zagra. Poradzisz sobie i pamiętaj, że w cale nie jesteś sama. Jesteś silna, wiemy to i trzymamy za Ciebie kciuki.

"Czerwienią róż i w zapachu lilii kołysani - żeglujemy przed siebie. Niby niewidzialni, niby zakochani..."
oOosylwiaoOo

Post autor: oOosylwiaoOo »

Nie słuchaj go.......
Widać, że do tego nie dorósł.

Naprawdę martwię się o Ciebie. Wiem, że jak czasami powie się ostrzej, to lepiej to słowo dotrze. Dlatego przepraszam jeżeli Cię czymś kochana uraziłam :kiss2 Ale proszę Cię nie popełnij błędu. Tego później nie cofniesz i będziesz zawsze tego żałować.
Nie myśl o tym gościu. On nie jest Ciebie wart. On nie wie czego chce od życia. On po prostu boi się odpowiedzialności.....On zachowuje się po prostu jak dziecko...
Nie przejmuj się nim.
Pomyśl jak fajnie mieć dziecko. Jaka to radość dla matki. Jak patrzy w Twoje oczy i w głębi duszy mówi Dziękuje za życie. Później pierwsze słowo, raczkowanie, i całe życie.
Kochana wierzę w Ciebie, że sobie poradzisz :kiss2
lora
Miła Kobietka

LORA

Dziękuję wam za te słowa:)))
Dla niego to największa porażka ma super stanowisko i jest znany a zwłaszcza jego firma w największych miastach Polski. Jeśli ta wiad. dotarłaby do jego firmy, żony czy rodziny bo znam ich on mnie zniszczy pewnie. Na własne życzenie całe życie będę zmuszona z nim walczyć a nie taka ma natura. Nic do niego nie dociera twierdzi, że to iż chcę urodzić to dziecko świadczy o mojej niedojrzałości do związku z żonatym facetem i on myślał, że to ja spanikuję w tej sytuacji i docenia moją postawę ale dla mnie będzie lepiej jak zapomnę o całej sprawie. Przepraszam za mało składne gramatycznie wypowiedzi ale jestem wykończona zaczyna brakować mi sił.
elzbieta45
Kobietka Expert

Wiesz niedojzały to on jest i nieodpowiedzialny
Własnie swiadczy to o dojzałosci ze niechcesz usunac
Zerwij z nim kontakt całkowicie bo to niema sensu aby niszczył ci psychike . A wiedz ze te emocje tez dziecko czuje .
A widac ze facet ma stracha boi sie tylko o siebie nie martwi sie toba wogole
Awatar użytkownika
CynamonkaZrodzynkiem
Extra Kobietka

Post autor: CynamonkaZrodzynkiem »

On umywa ręce a Ty zostaniesz później sama z grzmiącym sumieniem:(
Amantium irae amoris integratio.
Armigor
Gadatliwa Kobietka

Porażka to on powinien mieć na imię troszczy się o dzieci,a ty co masz?kota ,psa a może świnkė morską czy usuniesz czy nie on i tak bedzie chciał cię odsunąć bo jesteś dla niego nie wygodna nie przejmuj sie jego stanowiskiem on cię może w d.pe pocałować i to jak mu pozwolisz nie tacy toczyli sprawy w sadzie i przegrywali nawet jak urodzisz to pewnie bedzie chciał tylko cichaczem ci alimenty dać żebyś siedziała cicho i nie narobiła mu w papiery.
Jerzeli pracujące razem to jeszcze gorzej ale dla niego,bo domyślam sie ze ty jesteś niżej postawiona więc istnieje coś takiego jak mobbing. On doskonale wie ze nie może ci podskoczyć bo masz go w garści. Przyjmujesz sie tym że go stracisz? Nie sądzę bo on już cię opuścił. A tym co powiedzą inni,miej to głęboko w nosie. Wejś się za siebie macieżyństwo to naprawdę fajna sprawa. Zafunduj sobie odpoczynek,wyskocz do fryzjera,na basen gdzie kolwiek ,może wyjedz gdzieś do rodziny na urlop.
Tam sobie wszystko poukładasz a on ci nie bedzie robił wody z mózgu.
Czasami warto ściągnąć maskę twardzielki bo w głębi duszy jesteś bardzo delikatna i nie daj sie ranić. Powiesz mi czy masz dobre stosunki z matką?
Co by niebyło my wierzymy w ciebie a raczej już was :kwiatek
Biopiekno_pl
Miła Kobietka

Post autor: Biopiekno_pl »

Jak się wydaje, decyzja już sama się podjęła. Jesteś w ciąży i chcesz tego dziecka, więc myśl o sobie i o nim. Nie rób nic specjalnie, aby dowiedziała się żona faceta. I tak się dowie. Facet będzie musiał płacić Ci alimenty, bo jest ojcem. A do aborcji namawia Cię nie dla Ciebie, a dla własnej wygody i spokoju. Nie chce burzyć swojego małżeństwa. Nie wierz w bajki, że ono się nie układa, bo skoro gość ma sporo kasy, stać by go było na odejście od żony, alimenty na dziecko-f5.html" class="auto-link" rel="dofollow">dzieci i na ułożenie sobie życia z Tobą. Powiedz mu kategorycznie, że nie usuniesz dziecka, bo chcesz je urodzić i koniec, konsekwencje i tak będziecie ponosić oboje. A właściwie wszyscy - bo i to dziecko, które nosisz, i jego żona, i tamte dzieci. Pamiętaj tylko, że gdyby wypierał się ojcostwa, pozostaje Ci droga sądowa o jego ustalenie, nadanie dziecku nazwiska i przyznanie alimentów.
www.biopiekno.pl - Kosmetyki naturalne, ekologiczne, organiczne i mineralne.
lora
Miła Kobietka

LORA

On i tak twierdzi, że nie poradzę sobie z tym wszystkim a co powiem innym kto jest ojcem dziecka - facet który zdradzał ze mną swoją żonę i ma dwójkę dzieci. On wie, że w moim środowisku choć mam je dwa jedno opuszczam to rodzinne i tworzę sobie nowe i innym mieście i tak będę skreślona bo nie pożąda żaden zdrowy facet kobiety z dzieckiem. Nie chcę wchodzić z nim w jakieś wojny chcę by zrozumiał, że nie mam sumienia tego zrobić nie chcę się na nikim mścić chcę szczęścia ale dla niego to paranoja.
Biopiekno_pl
Miła Kobietka

Post autor: Biopiekno_pl »

Lora, on tak mówi, bo się po prostu boi! To egoista, który myśli tylko o sobie. A z Ciebie zrobił sobie coś w rodzaju tarczy ochronnej. Niby że wszystko dla Twojego dobra - guzik prawda! To nie Ty będziesz miała złamane życie, a on. Pomyśl: jego żona się dowie siłą rzeczy, dojdzie to do jego firmy. Ty sobie ułożysz życie gdzie indziej, a on z tym zostanie. To JEGO życie zostanie zburzone, nie Twoje. A te gadki, że nikt nie zechce Cię z dzieckiem - do kogo ta mowa? Nie żyjemy w średniowieczu. Tysiące samotnych matek znajdują partnerów, z którymi układają sobie życie i mają wspólne dzieci. Nie słuchaj faceta, bo on wykorzystuje Twoje zaangażowanie uczuciowe i sądzi, że Tobą zmanipuluje. Nie pozwól na to! Wreszcie, dlaczego to wyłącznie Ty masz ponosić konsekwencje tego romansu? A tak będzie, jeśli go posłuchasz. Wierz mi, jemu teraz się trzęsą portki ze strachu O SIEBIE SAMEGO, nie o Ciebie. Z boku wygląda to inaczej...
www.biopiekno.pl - Kosmetyki naturalne, ekologiczne, organiczne i mineralne.
sylwuniasylwia
Miła Kobietka

Post autor: sylwuniasylwia »

Taki facet jest dla Mnie nikim!!! A Ty zerwij z nim jakikolwiek kontakt, urodź swoje Maleństwo, które jest teraz częścią Ciebie i żyj swoim życiem bo on nie jest NICZEGO warty!!! Poradzisz sobie na 100% i z czasem znajdziesz mężczyznę, który zaakceptuje Ciebie i Twoje Maleństwo bo tacy jeszcze są na tym świecie - uwierz Mi. Wiem co piszę ... Trzymam za Ciebie kciuki i Twoją pociechę. :kwiatek Pozdrawiam ;)
Awatar użytkownika
Kruszynka443
Jestem tu nowa :)

Post autor: Kruszynka443 »

nóż się w kieszeni otwiera, kiedy czytam takie rzeczy... niektórzy faceci to... no naprawdę, szkoda słów.
Ti amo Baleriny Nessi ! :)
lora
Miła Kobietka

LORA

Najlepszy fakt w tym wszystkim jest taki, że jego plan wyglądał tak ty za swoje pieniądze bo on tylko opowiada o wsparciu ($) ale niczego nie czyni a ma dostęp do mojego konta no i wie gdzie mieszkam a ostatnio mógł przyjechać po drodze do innego miasta gdzie jechał na noc bo miał ranem coś do załatwienia (też dziwne) wystarczyło, ze nadrobiłby 120km i mogliśmy się spotkać ale nie. On zażyczył sobie bym poszła do pana Ginekologa byłam pomimo, że miałam umówioną wizytę na NFZ bo dlaczego mam przepłacać nie spytał ile płaciłam a teraz kazał pójść do innego i poprosić o receptę na jakieś tanie lekki (żałosne), które oczywiście mam sobie sama wykupić bo o wsparciu mówi - tylko mówi. I z racji, że pan Szef wszystkich szefów nie ma czasu może do mnie wpaść tylko na chwilkę pomiędzy spotkaniami zobaczyć czy nie potrzebuję pomocy (medycznej) i jak się czuję kiedy zwalczam ten dla niego niepotrzebny problem i ucieka do dzieci. Plan cud !
elzbieta45
Kobietka Expert

kto Ci takich bzdur nagadal ze nie znajdziesz sobie faceta .Bo jestes panna z dzieckiem . ZNAJDZIESZ a tym sie nie przejmuj . Dziecko to nie trad czy jakas zarazliwa choroba . Kobiety z dziecmi układaja sobie zycie i znajduja wspaniałych ludzi ktorzy nimi sie opiekuja . Wcale nie dyskutuj z draniem bo robi ci wode z muzgu .

Dziecko o tym powinnas myslec :baby
elzbieta45
Kobietka Expert

Sama widzisz ze ma ciebie gdzies , a jak usuniesz to wogole bedzie mial .

Nie nalegaj wcale na jego spodkania . On nie pempek swiata zeby az tak nim sie przejmowac .
Dla CIebie calym swiatem to jest to co masz pod sercem
lora
Miła Kobietka

LORA

Nie odbieram dziś od niego telefonów - jaki zmartwiony musi być bo to nie podobne do mnie.
Wie ze nie chcę z nim rozmawiać i ze mnie nie ma nic nie wspomniałam o tym, ze urodzę to dziecko a on juz cały LATA w panice.
elzbieta45
Kobietka Expert

niech se lata . mysl tylko o sobie i o dziecku
oOosylwiaoOo

Post autor: oOosylwiaoOo »

Dokładnie kochana, myśl o sobie i dziecku :)
I bądź szczęśliwa :)
Armigor
Gadatliwa Kobietka

oOosylwiaoOo pisze:Dokładnie kochana, myśl o sobie i dziecku :)
I bądź szczęśliwa :)
Dokładnie tak !
lora
Miła Kobietka

LORA

nie rozmawiam z nim dałam mu tylko do zrozumienia, że chcę by uszanował moją decyzję i prośbę o nie kontaktowanie się ze mną jak do tej pory milczy może żona przechwyciła sms i mają szczerą rozmowę kto ich tam wie zresztą czuję się trochę nie fajnie w stosunku do niego no ale chyba sam sobie zapracował na to wszystko co ja mam teraz robić.........
elzbieta45
Kobietka Expert

Tak masz sie odciac nie brac uczuc ktore widac ze biora gore nad toba . Wyraził swoje zdanie i to ostatecznie . Ale tez i Ty wyraziłas sie jasno . Wiec powinien to uszanowac . Bo tobie jest potrzebny spokoj . Porozmawiaj z mama bo napewno jest Ci potrzebne wsparcie i to zebys mogła liczyc na kogos . Ale nie przejmus sie tym ze robisz cos nie fer ,
Dziuniaa2
Jestem tu nowa :)

Post autor: Dziuniaa2 »

Zwracam się z prośbą do wszystkich samotnych Mam o pomoc w realizacji mojej pracy magisterskiej, na wyżej przedstawiony temat. Podjęłam ten temat gdyż zależy mi na tym, by ukazać trudy i problemy wychowywania dzieci w pojedynkę przez samotne mamy.

Proszę skopiować link i wkleić w miejscu na stronę internetową www. lub kliknąć na link, gdzie zostaną Panie przekierowane do strony ankiety.

http://www.ankietka.pl/ankieta/104197/p ... wieku.html

Z góry bardzo, bardzo dziękuję.
Armigor
Gadatliwa Kobietka

Postepujesz słusznie nie powinnas mieć wyrzutów co do jego osoby on ich nie miał w stosunku do ciebie i dziecka pozdrawiam
ODPOWIEDZ