on NIE CHCĘ tego DZIECKA-JAKĄ PODJĄĆ DECYZJĘ

Co zrobić w trudnych chwilach? Jak stworzyć udany związek? Co denerwuje nas w mężczyznach? Czy kobiety są z Wenus a faceci z Marsa? Na te i inne pytania możemy porozmawiać właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
elzbieta45
Kobietka Expert

Re: on NIE CHCĘ tego DZIECKA-JAKĄ PODJĄĆ DECYZJĘ

Post autor: elzbieta45 »

otworz oczy ty bedziesz samotna mama , sama bedziesz sie borykac z sprawami zwiazanymi z dzieckiem , Alimenty sad Ci przyzna bo naleza sie dziecku i to co on mysli niema znaczenia niechce dobrowolnie przyznac sie do ojcostwa od tego jest sad .
I ty powinnas myslec o dziecku o sobie . Tego nie da sie juz odwrocic . A problemy zawsze sa i beda niestety ma je kazdy i boryka sie z nimi .
Armigor
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Armigor »

Zawcześnie jeszcze żeby powiedzieć jak potoczy się twoje życie,ale zrozum ,ze z takim nastawieniem jak masz dzisiaj pozwolisz się wepchać w większe bagno, czekasz az przyjdzie I Ci powie oj trudno stało sie ale ja cie kocham?
Nie licz na to bo nawet jak to zrobi to i tak bedzie miał tym cel. On jasno sie określił ma ciebie i dziecko głęboko gdzieś tak samo jak żonę i dzieci które już ma. On dba tylko o swoje interesy i dobre imie. Dla ciebie nie powinno być ważne czym zajmuje się jego żona czy jest wierna czy nie. Może im odpowiada związek otwarty?
To normalne,że chcesz zbudować dla dziecka normalne relacje i zapewnić mu normalny ciepły dom ,jednak jego fundamęty były słabe i należy je zbudować od nowa.
Określ się sama czy ty chcesz ojca dla dziecka czy ci poprostu go brakuje.
Tylko uważaj żebyś w końcu nie skończyła z kolejną ciążą i tym samym dylematem.
Może jak przestaniesz szukać księcia z bajki i gonić za pieniędzmi zauważysz ,że są na świecie inne wartości. I zrozumiesz ,że chwilowe przyjemności drogo kosztują. Wkońcu trafisz na wartościowego człowieka z którym założysz rodzine. A teraz należało by podnieść głowę ,wydorośleć i wypić piwo którego sobie naważyliście. A ciągły stres nie robi dobrze ani tobie ani dziecku. Zacznij wkońcu też myśleć o nim, nie tylko o sobie.
lora
Miła Kobietka

LORA

Post autor: lora »

Dziękuje za każdą opinię:)
Mam powiedzieć czego od niego oczekuję i dogadać się bez wojny.
Powiedział, że nie będzie co tydzień widywał tego dziecka ale co ja chcę mam mu powiedzieć.
Armigor
Gadatliwa Kobietka

Lora do miłości nikogo ne zmusisz,ne zwracaj uwagi co on teraz mówi bo do niego pewnie nawet jeszcze nie dociera ,że to będzie dziecko. On narazie twoje Maleństwo traktuje jak przeszkodę . Może to sie zmieni po porodzie. Jasne że możesz się dogadać bez sądu,z tym że w sądzie twoje dziecko otrzyma ojca w papierach a nie nn i fikcyjne imie i nazwisko ojca żeby rubryka dziwnie nie wyglądała. Po za tym jeżeli jest bogaty a pisałaś że jest ,dlaczego masz dziecku nie zapewnić w pryszłości spadku po nim,jako rodzone dziecko również będzie miało prawo spadkowe a tak po jego śmierci nie ma nic. Po za tym dogadasz się z nim po cichu to dasz mu możliwość zniknięcia z waszego życia. Wystarczy że się wyprowadzi nie da ci adresu i namiarow na siebie i nic mu nie zrobisz,zostaniesz sama z dzieckiem i bez niczego.
Moze to okrutne ale ja bym drania mimo wszystko podała do sądu. Zwłaszcza wiedząc na co go stać. Nie odbieraj swojemu Maleństwu tego co mu sie należy. :baby
Nie żyj przeszłością i zacznij na nowo żyć tyle że wyciągnij wnioski z tego co przeżylaś,a nie długo będzie z tobą ktoś kto będzie cię kochał za wszystko :baby i to dla niego warto jest żyć godnie. Ty już udowodniłaś że jeteś silna ,więc walcz do końca.
elzbieta45
Kobietka Expert

Tak przyznam racje Armigor . Jesli nie uzna dziecka sam w urzedzie stanu cywilnego dziecko bedzie nn . a to dziecko niebedzie miało praw do jesgo spadku ,itd . A nie wisz tez czy to tylko na słowach sie nie skonczy . Wiec pomysl o dziecku .
Dogadac sie owszem mozesz dobrowolnie , ale da dziecku ojca w papierach nazwisko , chociaz nazywac nie musi sie tak jak on tylko ze przed urzednikiem po rejstracji dziecka podpisze dokumenty to ze jest ojcem ale je musi sam osobiscie podpisac nazwisko dziecko moze miec twoje . A jesli tego niechce zrobic to pozostaje ci dobro dziecka w walce w sadzie .
Wiesz mleko sie wylało i konsekwencj sa , i nie nazucaj mu sie nie dzwon a nie chodzisz za nim jak piesek Pokaz ze prawo tez jest po twojej stronie a nie ze sie ponizasz .
teraz za pozno na to zeby sie nie wydało zeby uciszyc jest dowod zdrady dziecko i twoje dziecko i walcz o nie o siebie . myslisz ze dalej kochankami bedziecie i dziecko bedzie miało kochajacego ojca , za bardzo na to nielicz . Chociaz nie jest to niemozliwe ale walczyc masz o swoje dla malenstwa i siebie
lora
Miła Kobietka

LORA

ROBI WSZYSTKO BY ZMUSIĆ MNIE DO DECYZJI O JAKIEJ ON MARZY!!!

Grał przez chwilę dobrego, że on chcę się dogadać mam powiedzieć co od niego oczekuję.

Wsparcia finansowego nie może mi zapewnić ponieważ ma wspólne zobowiązania z żoną.
Nie mam podawać jego nazwiska w USC tylko powiedzieć, że ojciec NN.

Najlepiej jeśli zapomnę o nim jak najszybciej oj chyba on nadal nie rozumie, że nie ma władzy absolutnej!!!

Ja do niego nie dzwonię i nie piszę tylko ON się ze mną kontaktuje.
elzbieta45
Kobietka Expert

Dziewczyno prawo jest po twojej stronie . On tez bedzie miał obowiazek co do zobowiazan do tego malenstwa i niech sobie na czole to napisze . On tu niema nic do gadania , to sad zdecyduje .
elzbieta45
Kobietka Expert

wiesz sama i tak nic nie zrobisz pod wzgledem tym ale jako ojca mozesz go podac tylko to bedzie adnotacja . Bo w metryce on musi sam pojsc do urzedu i przyznac i napisac oswiadczenie ze jest ojcem . Wiec i tak czeka ciebie sadowne ustalenie ojcostwa bo sam dobrowolnie sie do tego nie przyzna
dobroslawa

Post autor: dobroslawa »

Lepiej samotnie wychowywać dziecko niż tkwić u boku kogoś, kto nie chce o nim słyszeć. Wiem,że w większości przypadków, jak kobieta raz usunie ciążę, to później w ogóle nie może mieć dzieci w ramach kary od losu.
elzbieta45
Kobietka Expert

tak zazwyczaj jest , ze potem kiedy chce miec dziecko z jakis przyczyn niemoze
lora
Miła Kobietka

LORA

Niby godzi się na wszystko tylko nie pozwala na podanie jego danych w USC i prosi o uszanowanie tego bo to on (niby) na wszystko z mojej strony się godzi, że będzie płacił na dziecko może nie będą to regularne kwoty raz wyższa raz niższa. jak spytałam ile chce płacić powiedział, że to ja mam sie określić.
456
Kobietka Expert

Post autor: 456 »

Bez formalności zostaniesz na lodzie. On próbuje wszystkich sposobów żebyś mu uwierzyła, żeby mógł wymigać się.
Armigor dobrze Ci wcześniej napisała:
Armigor pisze: (...)Po za tym dogadasz się z nim po cichu to dasz mu możliwość zniknięcia z waszego życia. Wystarczy że się wyprowadzi nie da ci adresu i namiarow na siebie i nic mu nie zrobisz,zostaniesz sama z dzieckiem i bez niczego.

"Czerwienią róż i w zapachu lilii kołysani - żeglujemy przed siebie. Niby niewidzialni, niby zakochani..."
elzbieta45
Kobietka Expert

jestes dorosła i sama wiesz jaka decyzje podjac , co najlepsze jest dla ciebie
lora
Miła Kobietka

LORA

bylam dzis u ginekologa :)))))))))))
elzbieta45
Kobietka Expert

i jak tam przyszła mamusia sie czuje ? a bejbi :baby
oOosylwiaoOo

Post autor: oOosylwiaoOo »

Widzę Lora, że już jesteś uśmiechnięta :)
Oby tak dalej :)
Armigor
Gadatliwa Kobietka

I co tam u :baby ? I u ciebie? Pozdrawiam :usta
lora
Miła Kobietka

LORA

Maleństwo ma już 5,5 cm :)
elzbieta45
Kobietka Expert

Cieszymy sie , ze jest wszystko ok
Armigor
Gadatliwa Kobietka

:D to spory Bobasek ,ma już pewnie nóżki i rączki :D Dał ci lekarz posłuchać serduszka?
Wkońcu możeszesz powiedzieć że ty dopiero jeteś pełna miłości :D nie w każdym dwa serca biją :D
A jak twoje samopoczucie?
Armigor
Gadatliwa Kobietka

Lora jesteś tu jeszcze powiedziec co z Twoim Maleństwem? Pozdrawiam :D
456
Kobietka Expert

Lory już długo z nami nie ma. Nie wiadomo czy jeszcze wróci.

"Czerwienią róż i w zapachu lilii kołysani - żeglujemy przed siebie. Niby niewidzialni, niby zakochani..."
elzbieta45
Kobietka Expert

tak bardzo długo jej niebyło i pewnie juz sie tu nie pojawi
456
Kobietka Expert

Też wątpię żeby jeszcze tu zajrzała...

elzbieta45
Kobietka Expert

tez tak mysle , ze jej tu nigdy juz nie zobaczymy
ODPOWIEDZ