Olejowanie włosów.
Re: Olejowanie włosów.
Ja bym chyba musiala wrocic do olejowania...
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Znowu się coś dzieje z włosami ?:P Ja miło wspominam olejowanie, ale teraz to jedynie raz na jakiś czas zrobię. Jak sobie przypomnę w sumie.
Parę dni temu nałożyłam na koncówki odrobinę oleju jojoba na noc i po pierwszym użyciu już było widać efekty także bedę olejowac wloski dalej 
Co mnie nie zabije to mnie wzmocni
No ja wczoraj nalozylam olej i od razu lepiej. Ale sprawdzilam ze musze pouzupelniac zapasy bo sie pokonczyly
Jojoba jeszcze nie próbowałam - ciekawe czy się u mnie sprawdzi. Do tej pory jedynie kokosowy i łopianowy wypadały najlepiej.
ja olejowałam włosy olejem kokosowym i u mnie się to nie sprawdziło. Włosy były jakieś takie... sama nie wiem - sztywne, ale i puszące? Teraz chyba zdecyduje się na jakiś inny olej
- szamannnka
- Miła Kobietka
Ja kładę oliwę z oliwek zmieszaną z rycynowym, kokosowy, lniany. Niby do różnej porowatości, ale się sprawdzają. Kokosowy najrzadziej,bardziej używam go do ciała.
Włosy mam niby niskoporowate w kierunku średniej porowatości, ale chciałam (mimo że dalej jestem brunetką) je rozjaśnić... to mi je fryzjerka popaliła. Olejowanie bardzo pomogło, uratowało przed cięciem.
Miała któraś z Was olej z pestek winogron?
Włosy mam niby niskoporowate w kierunku średniej porowatości, ale chciałam (mimo że dalej jestem brunetką) je rozjaśnić... to mi je fryzjerka popaliła. Olejowanie bardzo pomogło, uratowało przed cięciem.
Miała któraś z Was olej z pestek winogron?
-
Mała_Kaśka
- Fajna Kobietka
Z pestek winogron nie, ale ostatnio kupowałam takie serum do włosów z venity bodajże z olejkiem macadamia i jojoba, fajne i pomaga, szczególnie końcówki drugiego życia dostały:)
Uwielbiam olejowanie
Przyznam sie, ze w wakacje zawsze odpuszczam skrupulatną pielegnacje wlosow- nie mam glowy do wcierania, nakladania itd. Ale jak zaczyna sie jesien to od razu kupuje jantar, zeby wlosy sie zagescily i olejek arganowy inoar, zeby je nawilzyc. I staram sie jak najczesciej to nakladac 
Ja nigdy tego nie próbowałam i szczerze mówiąc mam przed tym lekkie obawy.
Ja kiedyś namiętnie olejowałam całymi nocami. Wieczorem nakładałam grubą warstwą olej a rano myłam włosy. Były wtedy przepiękne i chyba do tego wrócę bo tęsknię za tym efektem. Zimą jakoś nie mogę się zebrać ale latem na pewno znów będę olejowała.
Próbowałam najróżniejszych - łopianowego, oliwy z oliwek, kokosa, Amli, ze słodkich migdałów, z Alterry do masażu, oliwki dla dzieci...
Dziś robię tak, że nakładam olej kokosowy po myciu w małej ilości jak balsam, od połowy długości do końcówek
Próbowałam najróżniejszych - łopianowego, oliwy z oliwek, kokosa, Amli, ze słodkich migdałów, z Alterry do masażu, oliwki dla dzieci...
Dziś robię tak, że nakładam olej kokosowy po myciu w małej ilości jak balsam, od połowy długości do końcówek
y tallo corazones a navaja en un torso desnudo de un naranjo

Ja tez musze wrocic do olejowania. Koniecznie..
Strasznie mam suche
Strasznie mam suche
Szkoda tylko, że tyle z tym paprania... No ale czego się nie robi by być piękną...

Kusi mnie żeby wypróbować Jojoba.
Zastanawiam się tylko czy nie przetłuszczę włosów.
Moje włosy potrafią być suche a na drugi dzień wilgotne od powietrza. Niestety klimat Anglii im nie sprzyja.
Dwa lata temu były puszyste, miękkie i było ich dużo. Plątały się i miałam z nimi problemy, ale nie aż takie. Od dwóch lat mam na głowie tragedię a nie włosy. Jedyne co mi pomaga to wizyty u fryzjera. Choć i to pomaga jedynie na chwilę.
Zastanawiam się tylko czy nie przetłuszczę włosów.
Moje włosy potrafią być suche a na drugi dzień wilgotne od powietrza. Niestety klimat Anglii im nie sprzyja.
Dwa lata temu były puszyste, miękkie i było ich dużo. Plątały się i miałam z nimi problemy, ale nie aż takie. Od dwóch lat mam na głowie tragedię a nie włosy. Jedyne co mi pomaga to wizyty u fryzjera. Choć i to pomaga jedynie na chwilę.
Nie szukam bajek w życiu moim.
Bajki są okrutne...

Bajki są okrutne...
To może to prostowanie keratynowe. Podobno działa cuda. Ja też już nad tym myślałam, wizja włosów jak z reklamy po samym umyciu kusi...

Black i tak znow zmienisz klimat i wyedy zobaczysz
Dziewczyny, a czy olejowanie włosów powoduje ich szybsze przetłuszczanie? Chciałabym wypróbować tę metodę, ale już teraz myję włosy co drugi dzień i boję się, że przy olejowaniu będzie jeszcze gorzej...
-
AleksandraSz
- Jestem tu nowa :)
Ja na moje włosy kładę olejek rycynowy i włosy są po nim mega wygładzone i miękkie 
Cierpisz na depresję albo ktoś z Twoich bliskich na nią cierpi? Odezwij się do nas, na pewno Ci pomożemy.
Leczenie depresji warszawa
Leczenie depresji warszawa