Rozmowy o urodzie, pielęgnacji twarzy,ciała, włosów, o zabiegach upiększających. Jeżeli nie wiesz jaki kosmetyk wybrać lub zastanawiasz się jak się umalować na kolację z mężczyzną swoich marzeń - to pisz w tym dziale. Na pewno Ci pomożemy.
Co myslicie o kosmetykach mineralnych? Słyszałam,że z jednej strony są to kosmetyki dla skóry suchej, a z drugiej strony są lżejsze dla naszej cery i nie zapychają. Jakiej marki polecacie np. podkłady mineralne?? Jestem zielona w tej sprawie. Proszę o pomoc.
Z góry dzięki!
Pozdrawiam
Miałam kiedy podkład mineralny - słaby był. Szybko zmieniłam na inny. Może to kwestia firmy, czy akurat tego produktu, ale się zraziłam i więcej nic mineralnego nie kupiłam jeszcze.
Opinie są mimo wszystko podzielone,tak samo jak z tym filtrem mineralnym,do cery wrażliwej polecam kosmetyki ale naturalne gdzie mamy pewny skład i nie będą nas podrażniać.
Kosmetyki mineralne nie zatykają porów (nie powodują wyprysków), są delikatne - nie podrażniają skóry, mogą być stosowane przy trądziku, nie zawierają środków zapachowych czy konserwujących, mają właściwości pielęgnacyjne, stanowią naturalną ochronę przed promieniami UV.
Ja uwielbiam kosmetyki mineralne bardzo dobrze wpływają na moja cerę, nie zapychają porów, są dużo trwalsze i wydajniejsze niż te tradycyjne No i nie szkodzą skórze ani nie wywolują reakcji alergicznych Polecam markę Earthnicity Minerals- ja jestem bardzo zadowolona z ich kosmetyków
Ja używałam Amilie, i jak dla mnie i dla mojej cery ich podkłady sprawdziły się najlepiej Ogólnie bardzo sobie cenię kosmetyki mineralne za ich wpływ na cerę - zdecydowanie poprawiają jej wygląd i nie powodują problemów. Co do Amilie, to jak dla mnie ma najlepszą ofertę kolorystyczną a ich produkty są bardzo wydajne - zamawiałam w grudniu i mam jeszcze połowę, a maluję się codziennie