Rozmowy o urodzie, pielęgnacji twarzy,ciała, włosów, o zabiegach upiększających. Jeżeli nie wiesz jaki kosmetyk wybrać lub zastanawiasz się jak się umalować na kolację z mężczyzną swoich marzeń - to pisz w tym dziale. Na pewno Ci pomożemy.
Ja mam olejek arganowy do ciała, z Bielendy, nazywa się Golden Oils i jestem z niego zadowolona. Do włosów używam oddzielnie olejku firmy Bioelixire, w takiej małej buteleczce
Może być nawet ten z Bielendy,zresztą nie jest drogi a przynosi identyczne efekty,sama firma to już drugorzędna kwestia. Olejek arganowy to znakomita odzywka zarówno dla naszej skóry jak i włosów,polecam:)
Moje drogie właśnie napisałam recenzje zestawu kosmetyków Bielendy. Dostałam je na urodziny. Między innymi jest tam właśnie Drogocenny Olejek Arganowy. Zapraszam na mojego bloga jeśli ma któraś z Was ochotę przeczytać moją opinie.
Mnie na twarzy niestety zapychał, a na włosy był za ciężki... ale moja mama bardzo go lubi, do skóry dojrzałej sprawdza się bardzo dobrze. Ja stosuję teraz olej arganowy w peelingach do ciala w połączeniu z cukrem chociazby
Ja kupiłam olejek argonowy, żeby olejować włosy, ale się u mnie nie sprawdził. Nakładam go teraz na twarz. Jest dla mnie trochę za ciężki na dzień, więc używam go tylko na noc
Mnie olej arganowy zdziałał cuda.Przywiozłam go z Maroka i stosowałam do włosów.Używałam go ok.pół roku.Nastąpiła duża poprawa.Włosy są wzmocnione,nie wypadają i nabrały blasku -polecam.
Olej arganowy można stosować:
- bezpośrednio na skórę twarzy i ciała, w tym miejsca szczególnie suche (pięty, łokcie, dłonie)
- jako maskę odżywczą na skórę głowy i włosy, a także na paznokcie
- do masażu ciała
- jako dodatek do kąpieli
- jako składnik oliwek przed i po opalaniu.
ja używam tylko na włosy. po myciu na całą długość oraz czasem na suche włosy (na same końce). Włosy się nie elektryzują i są gładkie także dla mnie na plus ^^
http://www.pcme.pl/nowotwor-skory-objaw ... e-klinika/ - ustrzeż się przed nowotworem skóry!