Depilacja.

Rozmowy o urodzie, pielęgnacji twarzy,ciała, włosów, o zabiegach upiększających.
Jeżeli nie wiesz jaki kosmetyk wybrać lub zastanawiasz się jak się umalować na kolację z mężczyzną swoich marzeń - to pisz w tym dziale. Na pewno Ci pomożemy.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Adidasowa
Kobietka Expert

Depilacja.

Post autor: Adidasowa »

Kochane co polecacie na podrażnienia po depilacji??
Dzisiaj zakupiłam swój pierwszy w życiu depilator i mam czerwone kropeczki na nogach, czym pielęgnować, aby szybko zniknęły?
Balsam, ciepła woda?
`Co w niej jest, co w niej jest czego nie mam ja?
Blask i mrok - pogubiona w snach,
Blask i mrok - co więcej miałam dać?
gryzella
Jestem tu nowa :)

Re: Depilacja.

Post autor: gryzella »

mnie te kropeczki znikają po godzinie od depilacji. Masz depilator z chłodzącym wkładem?
kukilka
Fajna Kobietka

Post autor: kukilka »

Ja po depilacji niczym nie smaruję, żeby właśnie nic nie podrażniało. Daję nogom "odpocząć" po depilacji i te czerwone punkciki same znikają.
A żeby złagodzić podrażnienia to polecam przed depilacją gorącą kąpiel :)
nosleep

Post autor: nosleep »

Mój problem z podrażaniami skończył się po tym jak zrobiłam sobie depilacje laserową ;) już po 1 zabiegu widziałam super efety. Teraz w salonie VIVI HAIR w Krakowie mają extra promocje ;)
Vikaa

Post autor: Vikaa »

W sumie to nic nie jest w 100% skuteczne
Awatar użytkownika
Adidasowa
Kobietka Expert

Nawet nie widziałam, że ten temat został odświeżony :) hmm przestałam stosować depilator, bo straszne krostki mi wyskakiwały po tym i nogi wyglądały koszmarnie...
Awatar użytkownika
Kornelka00
Fajna Kobietka

Post autor: Kornelka00 »

nawilżanie kremem :) i peelingi, ale to raczej jak już włoski odrastają
Obrazek
Awatar użytkownika
Adidasowa
Kobietka Expert

ale strasznie włoski wrastają :/ ohyda
Awatar użytkownika
Pola898

Post autor: Pola898 »

Nogi muszą się przyzwyczaić ;)
RoseNails_pl

Post autor: RoseNails_pl »

po 2-3 depilacjach powinno być zdecydowanie lepiej,ja np używam wosku i chwalę sobie to rozwiązanie,jest skuteczne i mimo że początkowo podrażnił mnie to teraz nie ma z tym problemu,wystarczy dobry krem,balsam.
Awatar użytkownika
Adidasowa
Kobietka Expert

Depilowałam dobre pół roku i żadnych zmian czy polepszenia ;] także jednak zostanę przy tradycyjnej metodzie maszynki ;)
Awatar użytkownika
milla77
Fajna Kobietka

Post autor: milla77 »

A co sądzicie o depilacji laserowej, koleżanka mnie namawia żeby razem pójść, jakby się coś nie powiodło to nie będzie widać bo już jesień ;), jest ktoś z Warszawy i zna może salon Elite?
Awatar użytkownika
Jamelia
Moderatorka

Post autor: Jamelia »

Laserówka ponoć fajna sprawa, szkoda tylko że taka kosztowna i trzeba powtarzać zabiegi.
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
Arleta87

Post autor: Arleta87 »

Ja osobiście mogę polecić Lecznicę Melitus. Ponad rok temu byłam na 5 zabiegach i jak na razie nic nie zmusza mnie do ponownej wizyty :) :)
Awatar użytkownika
Adidasowa
Kobietka Expert

Mi to szkoda kasy na te lasery...
Natka92
Fajna Kobietka

Post autor: Natka92 »

Ja też na razie póki nie odłożyłam kasy na laser muszę sobie jakoś radzić. Najlepsze są dla mnie kremy do depilacji, nie muszę się męczyć co 2 dni z goleniem, jak to było w przypadku maszynki. Używam kremu Vanity laser expert Bielendy, opóźnia odrastanie włosa i nie porażnia, no i najważniejsze - nie śmierdzi jak niektóre kremy...
Frania10

Post autor: Frania10 »

Radzę w takim razie odkładać, ja zbierałam i właśnie skończyłam zabiegi w SPAM i jestem bardzo zadowolona. Warto było zainwestować.
Ostatnio zmieniony pn wrz 29, 2014 2:09 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Laneve_pl
Miła Kobietka

Post autor: Laneve_pl »

A mi jakoś nie,depilacja laserowa to naprawdę bardzo fajna sprawa i co ważne- skuteczna jeżeli oczywiście zdecydujemy się na zabieg w profesjonalnym salonie,a nie samej w domu bo to zasadnicza różnica.
Awatar użytkownika
Kornelka00
Fajna Kobietka

Post autor: Kornelka00 »

szkoda, że to takie drogie jest. a z drugiej strony, to lepiej robić zimą niż latem?
Obrazek
Awatar użytkownika
milla77
Fajna Kobietka

Ja się już w zasadzie zdecydowałam, byłam w tym salonie i zorientowałam się co i jak. Nie cierpię używać kremów do depilacji, depilator to też była porażka a golenie 1-2 dni to też porażka, raz się żyje ;), mam nadzieję, że z efektów będę zadowolona.
Natka92
Fajna Kobietka

Kornelka00 pisze:szkoda, że to takie drogie jest. a z drugiej strony, to lepiej robić zimą niż latem?
Podobno właśnie lepiej robić zimą, bo takiej skóry po depilacji laserowej nie można przez jakiś czas wystawiać na słońce... A czy zabieg laserem jest bolesny??
Awatar użytkownika
milla77
Fajna Kobietka

Z tego co mi mówili w tym elite i co mówiły koleżanki właśnie teraz lepiej jest zrobić, bo rzeczywiście po zabiegu przez ileś tam nie wolno się opalać, a czy boli mówią że nie bardzo
CosmoSpa_com_pl
Miła Kobietka

Post autor: CosmoSpa_com_pl »

Witam na forum. To prawda co mówią koleżanki z opalaniem po zabiegu depilacji laserowej,na jakiś czas należy dać sobie z tym spokój bo inaczej miejsca w których dokonywałyśmy zabiegu mogą nas podrażniać a nawet uczulać
Awatar użytkownika
Specjalista Aspazji
Fajna Kobietka

Post autor: Specjalista Aspazji »

Zabieg depilacji jest fotouczulający. Dodatkowo dla pełnej skuteczności należy zrobić minimum 4 zabiegi, ponieważ cykl wzrostu włosów jest rożny. Miedzy każdym zabiegiem trzeba odczekać kilka tygodni. Dlatego najlepiej zaplanować sobie depilację faktycznie na jesień-zimę. Depilacja do osiągnięcia pełnych efektów może potrwać nawet 8 miesięcy.
Natka92
Fajna Kobietka

Specjalista Aspazji pisze:Zabieg depilacji jest fotouczulający. Dodatkowo dla pełnej skuteczności należy zrobić minimum 4 zabiegi, ponieważ cykl wzrostu włosów jest rożny. Miedzy każdym zabiegiem trzeba odczekać kilka tygodni. Dlatego najlepiej zaplanować sobie depilację faktycznie na jesień-zimę. Depilacja do osiągnięcia pełnych efektów może potrwać nawet 8 miesięcy.
długo... A jakie salony do depilacji laserowej polecacie w Warszawie?
Ja właśnie słyszałam, ze te zabiegi są bolesne, bo jakaś koleżanka nie była w stanie wytrzymać do końca, i w trakcie którejś sesji z kolei zrezygnowała, bo nie mogła znieść bólu... Dlatego trochę mnie to zaniepokoiło, słyszałyście coś na ten temat?
Zablokowany