Depilacja.
Depilacja.
Kochane co polecacie na podrażnienia po depilacji??
Dzisiaj zakupiłam swój pierwszy w życiu depilator i mam czerwone kropeczki na nogach, czym pielęgnować, aby szybko zniknęły?
Balsam, ciepła woda?
Dzisiaj zakupiłam swój pierwszy w życiu depilator i mam czerwone kropeczki na nogach, czym pielęgnować, aby szybko zniknęły?
Balsam, ciepła woda?
`Co w niej jest, co w niej jest czego nie mam ja?
Blask i mrok - pogubiona w snach,
Blask i mrok - co więcej miałam dać?
Re: Depilacja.
mnie te kropeczki znikają po godzinie od depilacji. Masz depilator z chłodzącym wkładem?
Ja po depilacji niczym nie smaruję, żeby właśnie nic nie podrażniało. Daję nogom "odpocząć" po depilacji i te czerwone punkciki same znikają.
A żeby złagodzić podrażnienia to polecam przed depilacją gorącą kąpiel
A żeby złagodzić podrażnienia to polecam przed depilacją gorącą kąpiel
Mój problem z podrażaniami skończył się po tym jak zrobiłam sobie depilacje laserową
już po 1 zabiegu widziałam super efety. Teraz w salonie VIVI HAIR w Krakowie mają extra promocje 
W sumie to nic nie jest w 100% skuteczne
Nawet nie widziałam, że ten temat został odświeżony
hmm przestałam stosować depilator, bo straszne krostki mi wyskakiwały po tym i nogi wyglądały koszmarnie...
- Kornelka00
- Fajna Kobietka
ale strasznie włoski wrastają :/ ohyda
Nogi muszą się przyzwyczaić 
-
RoseNails_pl
- Jestem tu nowa :)
po 2-3 depilacjach powinno być zdecydowanie lepiej,ja np używam wosku i chwalę sobie to rozwiązanie,jest skuteczne i mimo że początkowo podrażnił mnie to teraz nie ma z tym problemu,wystarczy dobry krem,balsam.
Depilowałam dobre pół roku i żadnych zmian czy polepszenia ;] także jednak zostanę przy tradycyjnej metodzie maszynki 
A co sądzicie o depilacji laserowej, koleżanka mnie namawia żeby razem pójść, jakby się coś nie powiodło to nie będzie widać bo już jesień
, jest ktoś z Warszawy i zna może salon Elite?
Laserówka ponoć fajna sprawa, szkoda tylko że taka kosztowna i trzeba powtarzać zabiegi.
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
Ja osobiście mogę polecić Lecznicę Melitus. Ponad rok temu byłam na 5 zabiegach i jak na razie nic nie zmusza mnie do ponownej wizyty

Mi to szkoda kasy na te lasery...
Ja też na razie póki nie odłożyłam kasy na laser muszę sobie jakoś radzić. Najlepsze są dla mnie kremy do depilacji, nie muszę się męczyć co 2 dni z goleniem, jak to było w przypadku maszynki. Używam kremu Vanity laser expert Bielendy, opóźnia odrastanie włosa i nie porażnia, no i najważniejsze - nie śmierdzi jak niektóre kremy...
Radzę w takim razie odkładać, ja zbierałam i właśnie skończyłam zabiegi w SPAM i jestem bardzo zadowolona. Warto było zainwestować.
Ostatnio zmieniony pn wrz 29, 2014 2:09 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Powód: SPAM
A mi jakoś nie,depilacja laserowa to naprawdę bardzo fajna sprawa i co ważne- skuteczna jeżeli oczywiście zdecydujemy się na zabieg w profesjonalnym salonie,a nie samej w domu bo to zasadnicza różnica.
- Kornelka00
- Fajna Kobietka
Ja się już w zasadzie zdecydowałam, byłam w tym salonie i zorientowałam się co i jak. Nie cierpię używać kremów do depilacji, depilator to też była porażka a golenie 1-2 dni to też porażka, raz się żyje
, mam nadzieję, że z efektów będę zadowolona.
Podobno właśnie lepiej robić zimą, bo takiej skóry po depilacji laserowej nie można przez jakiś czas wystawiać na słońce... A czy zabieg laserem jest bolesny??Kornelka00 pisze:szkoda, że to takie drogie jest. a z drugiej strony, to lepiej robić zimą niż latem?
Z tego co mi mówili w tym elite i co mówiły koleżanki właśnie teraz lepiej jest zrobić, bo rzeczywiście po zabiegu przez ileś tam nie wolno się opalać, a czy boli mówią że nie bardzo
-
CosmoSpa_com_pl
- Miła Kobietka
Witam na forum. To prawda co mówią koleżanki z opalaniem po zabiegu depilacji laserowej,na jakiś czas należy dać sobie z tym spokój bo inaczej miejsca w których dokonywałyśmy zabiegu mogą nas podrażniać a nawet uczulać
- Specjalista Aspazji
- Fajna Kobietka
Zabieg depilacji jest fotouczulający. Dodatkowo dla pełnej skuteczności należy zrobić minimum 4 zabiegi, ponieważ cykl wzrostu włosów jest rożny. Miedzy każdym zabiegiem trzeba odczekać kilka tygodni. Dlatego najlepiej zaplanować sobie depilację faktycznie na jesień-zimę. Depilacja do osiągnięcia pełnych efektów może potrwać nawet 8 miesięcy.
długo... A jakie salony do depilacji laserowej polecacie w Warszawie?Specjalista Aspazji pisze:Zabieg depilacji jest fotouczulający. Dodatkowo dla pełnej skuteczności należy zrobić minimum 4 zabiegi, ponieważ cykl wzrostu włosów jest rożny. Miedzy każdym zabiegiem trzeba odczekać kilka tygodni. Dlatego najlepiej zaplanować sobie depilację faktycznie na jesień-zimę. Depilacja do osiągnięcia pełnych efektów może potrwać nawet 8 miesięcy.
Ja właśnie słyszałam, ze te zabiegi są bolesne, bo jakaś koleżanka nie była w stanie wytrzymać do końca, i w trakcie którejś sesji z kolei zrezygnowała, bo nie mogła znieść bólu... Dlatego trochę mnie to zaniepokoiło, słyszałyście coś na ten temat?