Olbrzymi ból pleców!!
Re: Olbrzymi ból pleców!!
Chyba najlepiej wybrac sie do lekarza w takich przypadkach
Przyznam, że mam wrazliwą skóre i nie zauważyłam niczego niepokojącego. A jesteś na coś uczulona? Skład ma prosty, dzieki czemu większośc osób może stosować. I ogromny plus dla mnie, walczy z bólem omijając rzołądek. Super sprawa! 
Przy takich objawach moja droga jak najszybciej do lekarza 
Chilli, przeczytałam sobie jego skład, nie ma nic na co byłabym uczulona. Generalnie to wole żele, maści bo nie muszę brać leków, a mam niestety wrażliwy żołądek.
Też wole maści czy żele, szybciej działają. Bo zanim tabletka się rozpuści w żołądku to czasami mijają wieki
Tym bardziej jak Ty masz wrażliwy żołądek to musisz o to dbać, przy tabletkach wątroba też nie ma lekko 
Zatem polecam kupić, zapisać się też do lekarza ale oczekując na wizytę wspomagać się Dip Rilif.
Zatem polecam kupić, zapisać się też do lekarza ale oczekując na wizytę wspomagać się Dip Rilif.
- Diabliczka1980
- Miła Kobietka
Mam podobny problem z bólem pleców
teraz chodzę na rehabilitacje ale czekałam na nią aż 2 miesiące. W między czasie ratowałam się rozgrzewającym kremem Dip Hot polecił mi lekarz ortopeda. Idealnie koi ból na lekki nie intensywny zapach i co ważne szybko się wchłania nie pozostawiając plam na ubraniu, więc mogę go używać nawet w pracy 
Wizyta u lekarza swoją drogą, ale nie wystarczy samo uprawianie sportów, bo najważniejszym jest wzmacnianie mięśni pleców, który trzymają nasz kręgosłup
wiadomo, nie należy go przeciążać, ale lekkie ćwiczenia siłowe przy konsultacji z trenerem lub właśnie lekarzem są podstawą aby stopniowo pozbywać się bólu
Z doświadczenia zawodowego i własnego mogę stwierdzić, że w wielu wielu przypadkach zaskakująco skutecznym środkiem, jest kinesioterapia (kinesiotaping), czyli oklejenie bolącego odcinka specjalnymi taśmami. Oklejenie wykonuje się po przeprowadzeniu wywiadu z pacjentem i badaniu palpacyjnym. Od tego zależy wybór metody oklejenia. Rehabilitant dostosowuje metodę do objawów bólowych. Taśmy są hypoalergiczne, nie przeszkadzają w myciu się, powinno się je nosić dłuższy czas. Bardzo często zdarza się, że ból ustępuje w krótkim czasie po oklejeniu. Efekty poprawy utrzymują się również po odklejeniu taśm, dlatego polecam tą metodę. W cięższych przypadkach można zrobić solidny masaż leczniczy po czym okleić pacjenta taśmą.
Rehabilitant Legnica
-
marianna789999
- Jestem tu nowa :)
Ja też miałam duży ból pleców, no niestety, jest to ogromny ból.Najgorsze jest, że wtedy czuję się całkowicie spowolniona i mam problemy z wypełnianiem obowiązków codziennych. Na serwisie SPAM zobaczyłam, jak bardzo ważne jest ruch. Wprowadziłam regularny wysiłek fiz. do mojego życia. Teraz spaceruję i ćwiczę i jest znacznie lepiej 
Ostatnio zmieniony pt mar 20, 2015 4:25 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Racja, zapalenie korzonków to coś strasznego, nie można tego zaniedbać
sklep ortopedyczny rehabilitacyjny
mojego brata bardzo bolały plecy i lekarz skierował go na masaże. Nie pomogły. Naklejanie plastrów także. /dopiero krioterapia przyniosła efekty.
Problem z rehabilitacją jest najczęściej taki, że jak najbardziej boli i dostaniemy skierowanie na zabiegi, to i tak trzeba czekać dwa - trzy miesiące.
Wyłącznie nowe mieszkania Rzeszów - warto zobaczyć.
2-3 mieiące to i tak mało..
najczęścij czeka sie koło roku czasu na zabiegi
najczęścij czeka sie koło roku czasu na zabiegi
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Oj doskonale znam ból pleców do tego stopnia, że nie można się ruszyć. Jest to skutek niczego innego jak siedzącej pracy, małej ilości aktywności fizycznej ale też zaniedbań za dziecka. teraz obowiązkowo udaję sie na rehabilitację i masaże ale powoli myślę nad zakupieniem łóżka HotStone. W moim przypadku masazy jest sporo - kosztują tez sporo a takie łóżko mogłabym mieć na zawsze. Nie jest tanie ale nie tylko pomaga w bólach kręgosłupa ale też pomocne jest przy migrenach czy też stanach zapalnych w organiżmie. Wszystko jakby zliczyć to chyba łóżko jest sensowniejsze
Od dłuższego czasu bolały mnie plecy, ale liczne obowiązki nie pozwalały mi wybrać się do lekarza. Na szczęście trafiłam na portal SPAM który w szybki sposób zdiagnozował mój problem. To co wyróżnia go z pośród innych serwisów to anonimowość, błyskawiczność i przede wszystkim - skuteczność. Dzięki niemu dostałam adresy najbliższych placówek do których mogę się udać, by otrzymać dalszą pomoc. Pozwoliło mi to zaoszczędzić mnóstwo czasu.
Ostatnio zmieniony pn wrz 21, 2015 2:50 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
- Rex Medica
- Jestem tu nowa :)
W przypadku siedzącego trybu życia i rzadkiego uprawiania sportu, dojść może do nadmiernych przeciążeń w obrębie kręgosłupa. Sumują się wówczas mikrourazy i powstają zmiany zwyrodnieniowe, czego skutkiem jest ból. Ignorowanie tych dolegliwości powoduje stan przewlekły, który zakończyć się może dyskopatią lędźwiową. Jest to choroba zwyrodnieniowa krążka międzykręgowego, który zwany jest potocznie dyskiem.
możesz spróbować posmarować kremem swiss medical, mi pomogło, bo to żel znieczulający, polecam kupić na SPAM bo jest najtaniej 
Ostatnio zmieniony pn lis 09, 2015 10:38 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Siedzący tryb życia mógł się do tego przyczynić, przynajmniej tak było u mnie, bolał zwłaszcza odcinek szyjny i lędźwiowy, do tego byłam tak spięta, ze to aż momentami bolało :/ Basen to świetny pomysl, ale mi oprócz tego pomagały bardzo masaże lecznicze albo relaksacyjne.
A uwierzcie mi, bez tego nie mogłabym swobodnie pracować, bo pracuje akurat przy komputerze :/
A uwierzcie mi, bez tego nie mogłabym swobodnie pracować, bo pracuje akurat przy komputerze :/
Najpierw musi być diagnoza, czy to jest stan zapalny, czy jakieś zwyrodnienie, potem leczenie a na końcu rehabilitacja i tutaj jeśli szukasz profesjonalnego sprzętu polecam zajrzeć do sklepu SPAM , niestety tak jak w innych przypadkach zdrowotnych, kluczem jest prawidłowa diagnoza, a z tym bywa ciężko, ostatnio mam takie doświadczenia, że co lekarz to inna diagnoza...
Ostatnio zmieniony czw gru 17, 2015 12:49 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeśli masz siedzący tryb życia może to być przyczyną. Mówisz, że wprowadziłaś do codzienności ruch? W jakiej postaci? Co konkretnie robisz?
Może ten ruch jest też przyczyną. Może wykonujesz nieprawidłowo ćwiczenia, albo przetrenowujesz się. Staraj się także w pracy, podczas siedzenia robić krótkie przerwy w czasie których będziesz miała możliwość wykonania kilku ćwiczeń. Jeśli problem utrzymuje się długo i staje się coraz bardziej dokuczliwy może warto będzie udać się do lekarza i skorzystać z porady fachowca.
Może ten ruch jest też przyczyną. Może wykonujesz nieprawidłowo ćwiczenia, albo przetrenowujesz się. Staraj się także w pracy, podczas siedzenia robić krótkie przerwy w czasie których będziesz miała możliwość wykonania kilku ćwiczeń. Jeśli problem utrzymuje się długo i staje się coraz bardziej dokuczliwy może warto będzie udać się do lekarza i skorzystać z porady fachowca.
-
pomaranczka
- Miła Kobietka
ja cierpiałam na przewlekły ból kręgosłupa i w pewnym momencie lekarz polecił mi zabieg, który nazywa się kriolezja. Polega na zamrożeniu ciekłym azotem niektórych nerwów. Pomogło od razu. No i nie było żadnego skalpela ani nic. Całkowicie bezinwazyjnie, więc wydaje mi się, że i całkowicie bezpiecznie. Ja to robiłam w KręgosłupCenter. Mają bardzo miłych lekarzy, więc zawsze możesz przynajmniej napisać do nich maila i dopytać. Mnie odpisywali i wszystko tłumaczyli 
http://dmcauto.pl
Pomaranczka a na taki zabieg to skierowanie wypisuje ortopeda czy jaki lekarz? ostatnio też mam straszne problemy z kręgosłupem - dużo siedzę - prawie 15 godzin dziennie i dół pleców boli mnie okropnie! nie wiem czy to jakieś zwyrodnienia czy co... mysle o ortopedzie, kolezanka mi poleca dr Wiecka ale narazie chciałabym spróbować jakis domowych sposobów. może znacie coś? bo wiadomo jak to u lekarza - cłowiek pójdzie i już od razu jest chory!
Moze po prostu warto zaczac od cwiczen.
Na kregoslup polecany jest pilates
Na kregoslup polecany jest pilates
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Pływanie pomaga na bóle pleców. Nie myślałaś, żeby zacząć chodzić na basen? Myślę, że to by Ci pomogło.
http://tri-magic.pl/pianki-triathlonowe-neoprenowe
Mnie swego czasu basen bardzo pomógł. Również polecam pływanie, głównie na plecach.
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Piękno kobiety tkwi w szczegółach. Mój blog:
http://www.healthybeauty.pl/blog
http://www.healthybeauty.pl/blog